GTS Central Europe pro Palace Cinemas: vnitropodniková síť pokrývající střední Evropu

11. 4. 2007 00:42    Rubrika: Tiskové zprávy

Středoevropský telekomunikační operátor GTS Central Europe (GTS CE), jehož součástí je i GTS Novera, spustil v únoru novou MPLS síť pro společnost Palace Cinemas. Hlasová a datová síť propojila multikina a pobočky této firmy v České republice, na Slovensku a v Maďarsku a umožnila tak firmě využívat např. funkci vzdáleného přístupu mobilních uživatelů či zřídit centrální rezervační a účetní systém.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

„Z pohledu zákazníka se celý systém chová jako vnitropodniková síť, do které jsou připojeny pobočky v jednotlivých zemích. S ohledem na bezpečnost má jeden centrální přístup k internetu a jednotné zabezpečení,“ říká Stuart Evers, ředitel pro mezinárodní obchod skupiny GTS CE. „Hranice států už nejsou v regionu střední Evropy žádným limitem pro podnikání. Mezinárodní firmy, které často mají ředitelství v jedné zemi regionu a pobočky v mnoha dalších, proto logicky nechtějí být limitovány hranicemi států ani v telekomunikačních službách. I my tedy přistupujeme ke střední Evropě jako k celistvému regionu a nabízíme jednotnou regionální síť, jednotné služby, jednotný servis.“

Celá síť má centrální připojení do internetu o rychlosti 100 Mbit/s v datovém centru GTS Novera a funguje na principu IP VPN. Český operátor také zajišťuje služby s přidanou hodnotou. Mezi ty patří e-mailový server a kompletní zabezpečení sítě – antispamová a antivirová ochrana a firewall. Síť nabízí i možnost vzdáleného přístupu – uživatelé se tak do ní mohou připojit i během cest nebo z domova. Společnost Palace Cinemas dále využívá službu Novera Telehouse a má své servery umístěné v datovém centru GTS Novera. Síť propojuje 19 multikin v České republice, na Slovensku a v Maďarsku. Na její přípravě se pracovalo od října loňského roku, spuštěna byla v únoru.

GTS CE rovněž v současné době buduje podobnou datovou síť dánskému dodavateli nábytku JYSK. Ta propojí 61 prodejen JYSKu ve střední Evropě – v České republice, na Slovensku a v Maďarsku.

Palace Cinemas je největším provozovatelem multikin v České republice, na Slovensku a v Maďarsku. Zabývá se provozováním vícesálových kin a navazujícími službami. V uplynulém roce společnost založila dvě nové divize – mediální zastoupení Palace Media a filmovou distribuční divizi Palace Pictures.

Tiskové zprávy

Diskuse