Logitech MX 5500 Revolution - sada klávesnice a myš

7. 1. 2008 17:57    Rubrika: Tiskové zprávy

Nová výjimečná kombinace klávesnice a myši Logitech s Bluetooth obsahuje vlajkovou loď – myš MX Revolution Mouse

Logitech MX 5500 Revolution - sada klávesnice a myš

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Bezdrátová souprava MX 5500 Revolution má dynamický displej a je vybavena technologií Bluetooth 2.0 EDR

Společnost Logitech (SWX: LOGN) (NASDAQ: LOGI), tvůrce první soupravy klávesnice a myši pro stolní počítače, dnes představila soupravu Logitech® Cordless Desktop® MX™ 5500 Revolution, která lidem bude pomáhat se snadnou navigací v dnešním složitém digitálním prostředí. Hlavními rysy této vynikající kombinace klávesnice a myši je cenami ověnčená bezdrátová laserová myš Logitech® MX™ Revolution, dynamický displej na klávesnici a bezdrátová technologie Bluetooth®.

„Digitální obsah se stále více rozmáhá a lidé proto potřebují lepší způsoby, jak rychle a přesně najít své digitální soubory a pracovat s nimi,“ řekl Denis Pavillard, viceprezident marketingu produktů divize klávesnic a souprav společnosti Logitech. „Myš MX Revolution, která byla představena již minulý rok, nastavuje nový standard pro procházení a navigaci v digitálním obsahu na PC. Díky spojení této oceňované myši s vynikající klávesnicí a bezdrátovou technologií Bluetooth poskytuje souprava Logitech Cordless Desktop MX 5500 Revolution lidem možnost rychlé a inteligentní navigace v rozsáhlém množství informací, které mají ve svých počítačích a které jsou k dispozici na Internetu.“

Myš Logitech MX Revolution Mouse – Technologie s mnoha oceněními
Myš Logitech MX Revolution s možností dobíjení je vítězem několika ocenění ve svém odvětví, včetně ceny CES 2007 za technologie a inovaci, a proměnila očekávání mnoha lidí v oblasti navigace pomocí myši. Díky speciálnímu rolovacímu kolečku MicroGear™ Precision Scroll Wheel, které je první svého druhu, myš MX Revolution lidem nabízí dva skvělé režimy navigace. Mohou bez námahy „prolétnout“ dlouhé dokumenty nebo webové stránky, kdy se rolovací kolečko bude volně otáčet a dokáže během sedmi sekund například projít až 10.000 řádků listu tabulky. Nebo mohou rolovací kolečko přepnout do režimu krokového posunu po jednotlivých vroubcích, jenž umožňuje precizní pohyb v seznamech, posun po snímcích prezentací nebo fotografiích. Pro účinnější vyhledávání slouží u myši MX Revolution funkce One-Touch™ Search, pomocí které lidé mohou získat výsledky internetového vyhledávání slov nebo sousloví obsažených na webové stránce nebo v dokumentu. Kolečko určené pro palec ruky je možné nastavit tak, aby ve Windows Vista® spouštělo funkci Flip 3D nebo může sloužit pro zvětšování či zmenšování pohledu na dokumenty nebo fotografie. A rychlonabíjecí stojánek eliminuje nepohodlné vyměňování baterií.

Dynamický displej klávesnice nabízí přístup ke klíčovým informacím
Díky dynamickému displeji klávesnice mají lidé pohodlný a okamžitý přístup k důležitým informacím. Vestavěný LCD displej s rozměry 7,5 na 2 cm zobrazuje čas a datum, kalkulačku, teplotu, oblíbené položky na webu, čítač znaků, upozornění na došlé e-maily a informace o médiích, jako například datový tok a názvy skladeb.

Technologie Bluetooth umožňuje rychlé uvedení do provozu a lepší vlastnosti bezdrátového spojení

Souprava Logitech Cordless Desktop MX 5500 Revolution se vyznačuje bezdrátovou technologií Bluetooth 2.0 Enhanced Data Rate (EDR), díky níž je snadné klávesnici a myš zprovoznit a navíc jejich spojení je robustnější a spolehlivější, než tomu bylo u předchozích generací technologie Bluetooth. A navíc tato bezdrátová technologie lidem umožňuje používat soupravu MX 5500 Revolution až do vzdálenosti 10 metrů od počítače.

Vzhledem k tomu, že klávesnice, myš i přijímač jsou předem spárovány již ve výrobě, stačí zasunout minipřijímač do USB portu počítače a klávesnice i myš se samy hned připojí. Přijímač soupravy MX 5500 lze navíc využít také jako propojovací uzel Bluetooth (hub), přes který se k PC mohou připojit i další zařízení vybavená rozhraním Bluetooth, jako například mobilní telefony nebo PDA. Pro tento režim musí být na počítači nainstalována příslušná podpora (kompatibilní Bluetooth stack).

Rozšířené funkce pro Windows Vista – horké klávesy
Souprava Logitech Cordless Desktop MX 5500 Revolution je dokonalým doplňkem ve spojení s operačním systémem Windows Vista a nabízí rychlý přístup pomocí samostatných kláves k hlavním funkcím Windows Vista, včetně aplikace Windows Media® Center, fotogalerii, postrannímu panelu a miniaplikacím, funkci Flip 3D a zoomování. (Pro některé funkce je nutné nainstalovat ovládací software Logitech SetPoint™.)

Cena a dostupnost
Očekává se, že souprava Logitech Cordless Desktop MX 5500 Revolution bude ve Spojených státech k dostání koncem ledna a v Evropě na konci února za doporučenou maloobchodní cenu 4.690,- Kč DPH v ČR a 5.990,- Sk s DPH na Slovensku.

Tiskové zprávy

Diskuse