Logitech Squeezebox Duet - síťový hudební systém

7. 1. 2008 18:02    Rubrika: Tiskové zprávy

Vyberte si hudbu, klikněte a můžete tančit: síťový hudební systém Logitech Squeezebox Duet nabízí přístup a ovládání digitální hudby kdekoli v celém domě

Logitech Squeezebox Duet - síťový hudební systém

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Ovladač s plnobarevným displejem a bezdrátový přijímač – lidé mají ovládání své digitální hudby vždy na dosah ruky

Společnost Logitech (SWX: LOGN) (NASDAQ: LOGI) dnes představila síťový hudební systém Logitech® Squeezebox™ Duet a rozšiřuje tak slibné možnosti produktů Squeezebox, jež získaly různá ocenění a které lidem umožňují vyhledávat a poslouchat oblíbenou hudbu v kterékoli místnosti v domě. Nový systém Squeezebox Duet nabízí inovativní ovladač, který je vybaven plnobarevným LCD displejem, a kompaktní přijímač – takže lidé mohou bez námahy procházet, vybírat a přehrávat svou digitální hudbu přes stávající hi-fi systém kdekoli v celém domě – a počítač přitom může zůstat vypnutý.

Díky síťovému hudebnímu systému Logitech Squeezebox Duet si mohou milovníci hudby pouštět své digitální hudební sbírky, internetová rádia a předplacené služby na svém systému pro domácí zábavu v obývacím pokoji, stereo systému v ložnici nebo dokonce na minivěži v kuchyni – prostě kdekoli mají zařízení pro poslech hudby. A pomocí ovladače systému Squeezebox Duet mají ovládání digitální hudby vždy přímo na dosah ruky.

Širokopásmový (vysokorychlostní) Internet a digitalizace velmi rychle proměňují způsoby, jak lidé poslouchají hudbu. Podle průzkumu společnosti IDC používá v současné době na celém světě pro přístup k hudbě počítač téměř 65 procent dospělých a více než 86 procent lidí mezi osmnácti a dvaceti čtyřmi lety. A v roce 2008 bude dalších 95 miliónů lidí platit za internetové hudební služby.
„Přestože stále více lidí používá pro pouštění hudby z různých zdrojů počítače, nebyl k dispozici pohodlný způsob, jak digitální hudbu poslouchat v celém domě – až dosud,“ řekl Robin Selden, viceprezident a generální ředitel obchodní divize Streaming Media společnosti Logitech. „Systém Squeezebox Duet umožňuje okamžitý přístup k veškeré hudbě, kterou lidé milují – ať již v jejich osobních sbírkách, z internetových rádií nebo přes rostoucí počet předplacených on-line služeb.“

Squeezebox Duet – ovladač
Aby se lidé mohli pohybovat ve svých sbírkách digitální hudby snadno, je ovladač systému Squeezebox Duet vybaven plnobarevným LCD displejem s úhlopříčkou 6 cm. Ovladač má dosah do více místností a používá praktické rolovací kolečko, dobře známé nabídky a intuitivní tlačítka, takže uživatelé mohou pohodlně procházet, vybírat a přehrávat své osobní hudební sbírky, internetová rádia a předplacené on line služby, jako jsou například Rhapsody, MP3tunes.com a Pandora. Je možné vyhledávat podle interpreta, názvu alba, playlistů, žánrů a celé řady dalších kategorií. A plnobarevná obrazovka displeje navíc zobrazuje obal alba nebo si lidé mohou nastavovat vlastní tapety.

Squeezebox Duet – přijímač
Nový kompaktní bezdrátový přijímač je postaven na možnostech ovládání a zvukové kvalitě klasického modelu systému Squeezebox a snadno se připojí v kterékoli místnosti v domě. Profesionální konstrukce a propracovaná technologie pro rendering audia poskytují zvýšenou čistotu zvuku. Vyspělá bezdrátová technologie 802.11g eliminuje nutnost rozvádět kabely všude, kde chcete poslouchat hudbu z počítače. A majitelé Squeezeboxů, kteří si přejí ovládat různé zdroje hudby v celém domě, mohou systém snadno doplnit o další přijímače, a mohou tak poslouchat v každé místnosti jinou skladbu nebo své přijímače zesynchronizovat, takže stejná píseň bude v domě znít úplně všude. K ovládání více přijímačů stačí jediný ovladač Squeezebox Duet.

Přístup k miliónům skladeb
Jedinečné řešení Squeezebox lidem umožňuje hudbu poslouchat i tehdy, když bude jejich počítač vypnutý. Na základě registrace síťového hudebního systému Squeezebox Duet lidé získají přístup k tisícům stanic internetových rádií a miliónům skladeb, které sdružuje výjimečná internetová služba společnosti Logitech: SqueezeNetwork, která je postavena na open-source platformě SqueezeOS. Posluchači si mohou svou hudbu uložit do sítě SqueezeNetwork a vychutnávat si tak vlastní hudební sbírky, stejně jako internetová rádia nebo přístup k předplaceným službám prostřednictvím síťového hudebního systému Squeezebox Duet z jakéhokoli místa, kde je k dispozici připojení na Internet – není zapotřebí žádná interakce s počítačem.

Nový Squeezebox Duet se přiřadil k původnímu síťovému hudebnímu systému Logitech® Squeezebox™, jenž získal několik cen, a k síťovému hudebnímu systému oceňovanému mezi audiofily – Logitech® Transporter™. Současní majitelé systémů Squeezebox nebo Transporter, kteří by si přáli mít rovněž jejich ovládání snadno na dosah ruky, si mohou zakoupit samostatný Squeezebox ovladač, jenž je možné bez problémů integrovat do stávajících sestav.

Cena a dostupnost
Očekává se, že síťový hudební systém Logitech Squeezebox Duet bude k dostání během ledna za doporučenou maloobchodní cenu 10.990,- Kč,- Kč s DPH v ČR a 13.790,- Sk na Slovensku. Lidé, kteří chtějí poslech hudby zavést i do dalších místností, si mohou dokoupit samostatné přijímače za doporučenou maloobchodní cenu 4.990,- Kč, respektive 6.290,- Sk. Samostatný ovladač je možné zakoupit za doporučenou maloobchodní cenu 8.990,- Kč nebo 11.290,- Sk.

Tiskové zprávy

Diskuse