Logitech Z Cinéma - reproduktorový systém s prostorovým zvukem

7. 1. 2008 18:02    Rubrika: Tiskové zprávy

Logitech proměňuje zvuk z PC na vysoce kvalitní domácí kino

Logitech Z Cinéma - reproduktorový systém s prostorovým zvukem

Logitech Z Cinéma je dynamický systém 2.1,
který slučuje vyspělý surround zvuk a konstrukci se třemi zesilovači

Aby naplnila potřeby miliónů lidí, kteří používají PC jako svůj primární zdroj zábavy, společnost Logitech (SWX: LOGN) (NASDAQ: LOGI) dnes představila vyspělý reproduktorový systém s prostorovým zvukem zvaný Logitech® Z Cinéma Advanced Surround Sound System. Zvukový systém Logitech Z Cinéma věrně reprodukuje dialogy, soundtracky se symfonickou hudbou, zvuky her plné výbuchů i jemnou ambientní hudbu – a proměňuje tak zvuk z PC na zvuk vysoce kvalitního domácího kina.

Vyspělý reproduktorový systém s prostorovým (surround) zvukem Logitech Z Cinéma je dokonalým řešením pro Windows® Media Center a vyznačuje se podporou pro systém SRS™ TruSurround HD™, díky němuž poskytuje zážitek z prostorového zvuku bez nutnosti instalovat zadní reproduktory, jedinečnou konstrukcí se třemi zesilovači, dvoupásmovými satelitními reproduktory a subwooferem o průměru 8 palců (20,3 cm).

„I když by si lidé na svých počítačích rádi vychutnali film, televizní pořady a hudbu, je mnoho z nich nespokojeno s komplikacemi, které přináší používání současných surroundových reproduktorů pro PC,“ řekl Tim Leehane, ředitel pro marketing obchodní divize audio produktů společnosti Logitech. „Reproduktorový systém Logitech Z Cinéma je určen všem, kdo si přejí vynikající kvalitu zvuku z jejich PC, ale chtějí se vyhnout nepříjemnostem s nastavováním zadních reproduktorů. Rozdíl je skutečně dramatický. Jsme plně přesvědčeni, že si lidé tento produkt oblíbí.“

A dobrá zpráva pro ty, kterým záleží na stylovém vzhledu – zvukový systém Z Cinéma vypadá stejně skvěle, jak zní. Ohromující design kombinuje klavírní čerň a stříbrnou barvu a představuje čistý minimalistický profil, jenž bude elegantním doplňkem každé domácnosti nebo kanceláře.

Prostorový zvuk bez zadních reproduktorů
Aby bylo možně současně dosáhnout vysoce kvalitního zvuku i úspory místa, používá reproduktorový systém Z Cinéma systém SRS TruSurround HD, jenž dokáže posluchače ponořit do prostorového zvuku a zajišťuje přitom zřetelné filmové dialogy – aniž by bylo potřeba používat zadní reproduktory. SRS TruSurround HD používá pouze dva satelitní reproduktory a subwoofer pro vytvoření nádherně širokého prostoru kolem posluchače a umožňuje tak dosáhnout maximální realističnosti a požitku, ale současně posiluje čistotu dialogů ve středním kanále, čímž zaručuje, že hlasy zůstanou vždy jasné a srozumitelné.

Jedinečná konstrukce se třemi zesilovači
Reproduktorový systém Z Cinéma je vybaven konstrukcí audio systému, s níž se lze obvykle setkat pouze u luxusních hi-fi sestav konstruovaných na zakázku – používá hybridní zesílení zvuku pro vytvoření přirozenějšího a vyváženějšího zážitku z poslechu zvuku z počítače. Systém má výkon 180 watt (efektivních, čili RMS) a je založen na výjimečné konstrukci s využitím tří zesilovačů a digitální ekvalizační výhybky. Zvukový systém Z Cinéma používá hybridní zesilovače třídy D a třídy AB, díky čemuž precizně reprodukuje výšky, stejně jako střední a basové kmitočty. Každý zesilovač dodává nezávislý signál s digitální ekvalizací, která minimalizuje zkreslení a vytváří široké zvukové pole. Výsledkem je, že – bez ohledu na to, kde budou lidé sedět, aby si vychutnali svůj zážitek – reproduktorový systém Z Cinéma bude vždy poskytovat věrný, křišťálově čistý zvuk.

Dalším vylepšením pro vysoce kvalitní zážitek z poslechu je fakt, že společnost Logitech pro konstrukci sady reproduktorů použila laserovou technologii, díky které dosahuje mnohem menšího zkreslení než u reproduktorů vyvíjených pouze na základě akustických měření. A výsledek – jednopalcové tweetery s textilní membránou, třípalcové středové woofery s ventilací a osmipalcový subwoofer s účinností na dlouhé vzdálenosti poskytují přesnější kmitočtovou odezvu, detailnější prokreslení a čistější zvuk.

Digitální zvuk přes USB
Zvukový signál se z počítače přenáší pomocí jediného USB kabelu – ten předává data, která představují 24 bitový digitální zvukový signál s minimálním možným zkreslením. Díky propojení přes USB se mohou lidé spolehnout, že zapojení bude snadné a naprosto bez problémů. A protože se jedná o přenos dat přes rozhraní USB, zvuková karta počítače na výslednou kvalitu zvuku nemá vliv, což znamená, že reproduktorový systém Z Cinéma dokáže vytvořit dokonalý zvukový zážitek z jakéhokoli PC nebo notebooku. Na vybavení počítače vůbec nezáleží – systém Z Cinéma vždy vytvoří zvuk nejvyšší kvality.

Reproduktorový systém Z Cinéma je navíc vybaven praktickým konektorem pro připojení sluchátek pro poslech v soukromí a vstupem pro 3,5 mm stereo jack, jenž umožňuje připojení MP3 přehrávačů nebo jiných audio zařízení.

Dálkový ovladač Media Center
Reproduktorový systém Z Cinéma se rovněž dodává s výkonným dálkovým ovladačem Media Center, jenž umožňuje využít veškerých výhod ovládání na dálku, které obohatí zážitek ze zábavy, kterou může PC poskytovat. Pomocí samostatného tlačítka pro spuštění aplikace Windows® Media Center lidé mohou snadno ovládat svá digitální média – včetně internetových rádií a playlistů. Díky praktickému rolovacímu kolečku je snadné procházet televizní kanály, videoklipy, internetová rádia, alba, interprety nebo jiné typy digitálních médií.

Cena a dostupnost
Očekává se, že vyspělý reproduktorový systém se surround zvukem Logitech Z Cinéma bude k dostání bšhem ledna. Doporučená maloobchodní cena bude 7.990,- Kč s DPH v ČR a 9.990,- Sk s DPH na Slovensku.