Logitech diNovo Mini - klávesnice do dlaně

7. 1. 2008 18:01    Rubrika: Tiskové zprávy

pro totální ovládání PC zábavy přímo z pohovky

Logitech diNovo Mini - klávesnice do dlaně

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Klávesnice Logitech diNovo Mini se vejde do dlaně
a pro snadnou navigaci nabízí dvouúčelový ClickPad

Společnost Logitech (SWX: LOGN) (NASDAQ: LOGI) dnes představila klávesnici Logitech® diNovo Mini™, která se vejde do dlaně, funguje i jako dálkový ovladač pro média a je vybavena ClickPadem. Velmi kompaktní a stylová klávesnice diNovo Mini je navržena pro uživatele, kteří mají počítač připojený k televizoru, a umožňuje snadněji ovládat PC určené pro domácí pro zábavu z pohodlí pohovky. Navigaci pomocí klávesnice diNovo Mini navíc ulehčuje i podsvícení kláves a inovativní ClickPad, který slouží jako touchpad pro běžné funkce myši – pohyb kurzoru, rolování a klikání – nebo jako směrový ovladač pro pohyb v nabídkách a potvrzování výběrů. Miniklávesnice používá bezdrátovou technologii Bluetooth® 2.0 a je ji tak možné využívat s plnou volností z pohovky nebo odkudkoli z místnosti.

„Klávesnice Logitech diNovo Mini rozšiřuje tradici společnosti Logitech ve vývoji inovativních produktů, které drží krok se změnami danými dobou,“ řekl Denis Pavillard, viceprezident marketingu klávesnic a stolních souprav společnosti Logitech. „V dnešní době stále více lidí připojuje své počítače k televizorům. Díky štíhlému minimalistickému designu a promyšleným funkcím je klávesnice diNovo Mini dokonalým doplňkem pro PC v obývacím pokoji nebo PC, které slouží jako domácí kino.“

Podle průzkumu společnosti Logitech více než 60 procent lidí, kteří propojili PC s televizorem, používá tuto sestavu pro procházení Internetu, prohlížení fotografií a video záznamů ze svých osobních knihoven a k tomu, aby mohli na televizoru sledovat pořady, které si stáhli z Internetu. Pro správu a navigaci v množství souborů souvisejících se zábavou uživatelé často používají aplikaci Windows Media® Center, jíž podle informací zveřejněných společností Microsoft má na celém světě nainstalovánu odhadem asi 60 miliónů lidí, kteří používají Windows Vista®.

Klávesnice diNovo Mini obsahuje samotnou klávesnici, horké klávesy pro ovládání přehrávačů médií a prohlížečů Internetu, a také výrazná tlačítka „Page Up“ a „Page Down“ (posun o stránku nahoru a dolů), která lidem umožňují posouvat stránky při surfování na webu, ale také zvětšovat nebo zmenšovat zobrazení dokumentů a obrázků. Klávesnice navíc nabízí samostatná tlačítka určená přímo pro Windows Media Center a řadu kláves pro ovládání multimédií, díky nimž lidé mohou upravovat hlasitost a snadno spouštět a zastavovat přehrávání nebo jej pozastavit, slouží také pro rychlý posun vpřed nebo zpět. A kromě toho tlačítka „Page Up“ a „Page Down“ lidem umožňují rychle přepínat kanály při sledování internetové televize.

Klávesnice diNovo Mini poprvé představuje inovativní ClickPad, který má dva účely použití. Kruhový ClickPad velikosti palce je možné používat jako klasický touchpad (dotekovou podložku) pro vedení kurzoru, rolování a klikání. Anebo jej lze použít jako dálkový ovladač pro média, směrové procházení nabídkami a potvrzování výběru. ClickPad má dva režimy podsvícení. Ve funkci touchpadu je ClickPad podsvícen oranžově. Když je přepnut do funkce dálkového ovladače médií, mají směrová tlačítka ClickPadu zelené podsvícení. Tlačítka klávesnice jsou však vždy podsvícena oranžově.

Vzhledem k tomu, že technologie Bluetooth poskytuje velký dosah bezdrátového ovládání – až 10 metrů od PC – lidé mohou psát okamžité zprávy (IM), zadávat adresy internetových stránek (URL) a dotazy pro vyhledávání stejně snadno jako mohou ovládat Windows Media Center, a to vše přes celou místnost.

Klávesnice diNovo Mini navazuje na minimalistický design, který společnost Logitech vytvořila pro bezdrátovou klávesnici s možností dobíjení Logitech® diNovo Edge™, a může se pochlubit štíhlým stříbrně černým profilem, jenž elegantně podtrhne styl současných moderních obývacích pokojů a pomáhá eliminovat nepořádek vytvářený kabely. Dobíjecí Li-ion akumulátory vydrží na jedno nabití až celý měsíc a odpadá tak obtížná nutnost měnit baterie. A jelikož je klávesnice diNovo Mini tak kompaktní, není potřeba ji ukládat tak, aby nebyla na očích – naopak bude elegantním akcentem každého konferenčního stolku v obývacích pokojích.

Cena a dostupnost
Očekává se, že klávesnice diNovo Mini bude k dostání od konce ledna za doporučenou maloobchodní cenu 4.190,- Kč s DPH v ČR a za 5.290,- Sk s DPH na Slovensku.

Tiskové zprávy

Diskuse