Canon, Hitachi a Matsushita - aliance LCD

8. 1. 2008 20:53    Rubrika: Tiskové zprávy

Canon, Hitachi a Matsushita vytváří alianci zaměřenou na segment LCD displejů

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

• Společnosti podepsali dohodu o společném postupu a vývoji na poli rostoucího segmentu LCD technologií

Společnosti Canon, Hitachi a Matsushita dospěli závěrem minulého roku k podpisu dohody o společném postupu na poli LCD technologií. Aliance má za cíl výrazně posunout vývoj v oblasti ostrosti LCD displejů a svým členům tak zvýšit konkurenceschopnost na technologickém trhu.

Canon do aliance přináší jedinečné znalosti z oblasti fotoaparátů, tiskáren a medicínských prostředků. Hitachi disponuje špičkovými technologiemi na bázi tekutých krystalů, včetně uznávané In-Plane Switching („IPS“) technologie, díky níž displeje nabízí výjimečné podání barev, velké pozorovací úhly a řadu dalších vlastností. Matsushita pak přistoupila z pozice globálního lídra na trhu plochých televizorů.

Zároveň se Canon a Matsushita dohodli, že každý převezmou 24,9% akcií Hitachi Displays Co., Ltd., dceřiné společnosti koncernu Hitachi, soustředící se na výrobu malých a středně malých LCD displejů. Obchod by se měl uskutečnit 31. března 2008 a podléhá schválení příslušných regulatorních úřadů.

LCD displeje v poslední době nacházejí uplatnění v čím dál větším množství technologických oborů, od mobilních telefonů, plochých televizí, přes osobní počítače až po digitální fotoaparáty, herní konzole, tiskárny a další.

Společnost Canon si od spolupráce slibuje zejména zvýšení účinnosti a rychlosti vývoje svých produktů, které využívají technologii tekutých krystalů. Výrazný pokrok pak očekává v oblasti vývoje organických elektroluminiscenčních diod (OLED).

Tiskové zprávy

Diskuse