HP a Oracle - modernizace aplikací

9. 1. 2008 13:37    Rubrika: Tiskové zprávy

Zákazníci svěřují modernizaci zastaralých aplikací společnostem HP a Oracle

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Výhody programu Application Modernization Initiative společností HP a Oracle využívá stále více zákazníků

Společnosti HP a Oracle ve spolupráci s Intelem oznámily, že jejich program Application Modernization Initiative zaznamenává stále větší růst i ohlas. Čím dál více zákazníků přechází ze zastaralých systémů a snaží se podporovat růst byznysu spolehlivějšími a efektivnějšími IT infrastrukturami.
Iniciativa modernizace aplikací, která byla poprvé veřejnosti představena na konferenci Oracle OpenWorld 2006, pomáhá podnikům účinně modernizovat jejich zastaralá prostředí, díky čemuž si mohou zajistit větší výkonnost, a zároveň zajistit snížení provozních nákladů a rizik.

Tato iniciativa je výsledkem spolupráce mezi několika výrobci, kteří dodávají specializovaný hardware, software a služby umožňující snadný přechod ze zastaralých prostředí na infrastrukturu založenou na otevřených standardech, jež je natolik flexibilní, aby vyhovovala dynamickým požadavkům současného byznysu.
Naposledy program Application Modernization Initiative využila Švédská správa daní (Skatteverket), vládní úřad, který spadá ve Švédsku pod Ministerstvo financí. Tato organizace se ve využití nástrojů a prostředků programu Application Modernization Initiative při modernizaci IT prostředí přiřadila například k madridské nadnárodní finanční skupině BBVA nebo ke společnosti Carrefour Italy, která je součástí jedné z největších současných distribučních společností světa a druhého největšího maloobchodního řetězce světa.

HP kvůli rostoucí poptávce zákazníků po projektech v rámci programu Application Modernization Initiative ztrojnásobila kapacitu svého HP Mainframe Modernization Centre of Excellence v Madridu a postupně bude své schopnosti v oblasti poskytování těchto služeb v globálním měřítku stále více rozšiřovat.

Společnost HP rovněž oznámila řešení pro demonstraci zákaznických implementací, která je pilotně připravována pro celosvětové nasazení v kompetenčním centru architektury SOA v Sophia Antipolis ve Francii. To má prezentovat odbornost společností HP, Intel a Oracle v oblasti modernizace aplikací a starších systémů. Další prezentační centra pro zákazníky budou umístěna v Tokiu, Singapuru a Cupertinu v Kalifornii.

„Zákazníci rychle zavádějí naše řešení, která jim pomáhají s modernizací jejich IT prostředí,“ řekl Joe Kovach, viceprezident pro služby poradenství a integrace, HP Services. „Application Modernization Initiative umožňuje organizacím efektivně přejít na architektury založené na otevřených standardech, aby se mohly soustředit na inovace.“
Když se Švédská správa daní rozhodla modernizovat svou technologickou infrastrukturu, aby zefektivnila provoz, spolupracovala s divizí HP Services a s pracovištěm HP Mainframe Modernization Centre of Excellence na návrhu a implementaci řešení modernizace aplikací. Cílem úřadu bylo zjednodušit interakci s veřejností i podnikatelskými subjekty.

„Pro migraci našich starších aplikací z platformy Unisys jsme vybrali HP. Švédská správa daní díky této migraci umožní všem druhům daňových poplatníků podávat daňová přiznání elektronicky, což jim ušetří čas a peníze,“ říká Anne Gr\xF6n, IT ředitelka ve Švédské správě daní. „Pro Švédskou správu daní je tento modernizační program velice důležitý. HP podle uzavřené dohody zajistí migraci zastaralého mainframového prostředí s aplikacemi napsanými v jazycích Cobol a Assembler na nové, otevřené prostředí postavené na serverech HP Integrity a databázi Oracle.“

Řešení Application Modernization Initiative staví na platformě Oracle Grid Computing s funkcemi SOA, která je složena z technologií Oracle Database 10g s Real Application Clusters, Oracle Fusion Middleware a Oracle Enterprise Manager/Grid Control.

Toto řešení běží na systémech HP Integrity s procesory Intel® Itanium®. Používá referenční architekturu HP Virtual Server Environment a prostředky HP Software Business Technology Optimization pro řízení a zajištění kvality implementací SOA, takže je ideální platformou pro dosažení požadované dostupnosti, škálovatelnosti a využití prostředků.

Návrh, realizaci a podporu konkrétních implementací zajišťují specialisté HP Application Modernization Services a samozřejmou součástí jejich služeb je návrh architektury a poradenství společností HP, Intel a Oracle.

„Úspěch naší společné investice do programu Application Modernization Initiative dokládá sílu naší aliance. Společně pomáháme podnikům využívat otevřené standardy a architekturu orientovanou na službu. Zákazníci tak mohou s důvěrou inovovat své nákladné a neflexibilní zastaralé systémy,“ řekl John Gawkowski, viceprezident Platform Technology Solutions společnosti Oracle. „Těší nás, že software Oracle Grid Computing hraje v této iniciativě tak klíčovou roli.“

„Otevřené systémy postavené na procesorech Intel Itanium, jako jsou právě servery HP Integrity, poskytují vynikající poměr ceny a výkonu, i spolehlivost pro důležité podnikové aplikace,“ řekla Diane Bryant, viceprezidentka Digital Enterprise Group společnosti Intel. „Iniciativa Application Modernization společností Intel, HP a Oracle přináší zákazníkům hmatatelné výhody v podobě rychlejších inovací, minimálního rizika a nižších nákladů.“

Další informace o produktech a službách v rámci programu Application Modernization Initiative najdete na webu www.hp.com/go/ami.

Tiskové zprávy

Diskuse