BitDefender - hrozby roku 2008

10. 1. 2008 13:37    Rubrika: Tiskové zprávy

BitDefender – internetové hrozby roku 2008

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost BitDefender, jejíž produkty na českém a slovenském trhu distribuuje společnost Tech Data Distribution, zveřejnila seznam největších předpokládaných hrozeb na poli bezpečnosti dat v roce 2008.

„Chování uživatelů se za poslední dva roky změnilo. Předpokládáme, že s rozvojem online životního stylu se objeví nové hrozby v oblasti online plateb, obchodování s akciemi, online hraní nebo sociálních sítí. Tradiční poskytovatelé antivirových programů se zaměřují na ochranu počítačových aplikací, což je také velmi důležité, ale současné největší hrozby směřují do online životního stylu,“ řekl Bogdan Dumitru, technologický ředitel ve společnosti BitDefender.

Mezi největší hrozby zařadil BitDefender cílené škodlivé kódy zaměřené na získávání soukromých a tajných dat, která potom útočník využije pro svůj finanční prospěch. Už pevnou součástí bezpečnostních hrozeb je SPAM v každé jeho formě. Zástupci BitDefendru očekávají výrazný nárůst SPAMu s politickou tématikou, a to zejména z důvodu blížících se prezidentských voleb v USA. Významně se do popředí dostane mobilní malware, jako například mobilní SPAM či Phishing, anebo nové mobilní viry. V šíření jim bude pomáhat rozvoj mobilních technologií jako jsou GPRS, Bluethooth a Wi-Fi. Další hrozbou, jejíž význam v roce 2008 vzroste jsou trojské koně, s jejichž pomocí se z napadených počítačů stávají boti v rukou počítačových kriminálníků. Podle zprávy BitDefenderu je nutné počítat i s významným nárůstem výskytu Phishigu, ať už webového nebo e-mailového. Stejně tak je třeba počítat s nárůstem případů zneužívání odcizených identit. Nárůst objemu by měly zaznamenat i různé škodlivé kódy z kategorií adware a spayware.

Více informací o produktech společnosti BitDefender najdete zde: http://www.bitdefender.com.

Tiskové zprávy

Diskuse