Telefónica O2 - Managed services

15. 1. 2008 10:44    Rubrika: Tiskové zprávy

ICT řešení pro každého

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Pohodlí, efektivitu a finanční úsporu svým zákazníkům nabízí Telefónica O2 pomocí řízených služeb - Managed services. Špičkové technologie, které byly z důvodu vysokých nákladů dosud dostupné spíše velkým firemním zákazníkům, mohou nyní díky nové koncepci využívat i menší společnosti a podnikatelé.

Managed services je skupina služeb, které pokrývají celou oblast ICT od počítačových sítí, počítačů, hlasových služeb, bezpečnosti až po hosting. Služby jsou poskytovány na profesionální úrovni s využitím nejmodernějších technologií a garantovaným servisním zajištěním. Zákazníkovi tak umožňují pružně reagovat na požadavky trhu bez ohledu na omezení možností vlastních zařízení. Zároveň přináší komfort nestarat se o otázky technického zabezpečení, protože veškeré činnosti jsou realizovány a garantovány společností Telefónica O2.

"Stále více jednotlivců a firem, malých i těch opravdu velkých, si dnes uvědomuje význam skutečně efektivního využívání veškerých zdrojů potřebných k úspěšnému podnikání. Nehovoříme tady jenom o alokaci zdrojů materiálních, ale v neposlední řadě i těch lidských. A právě proto přicházíme na trh s koncepcí řízených služeb, které zákazníkovi uvolňují ruce, zvyšují jeho flexibilitu a především maximalizují výkonnost jeho IT činností. Řízené služby jsou rozděleny do tří skupin, a to na služby v oblasti komunikace, dále IT bezpečnost a oblast IT infrastruktury," vysvětluje Zdeněk Kaplan, výkonný ředitel pro rozvoj firemních služeb a řešení společnosti Telefónica O2.

Platforma služeb Managed services je komplexním ICT řešením pokrývajícím všechny potřeby současného uživatele. Při vytváření její koncepce byl kladen velký důraz nejen na nejmodernější technologie a procesy, ale i na možnosti customizace podle požadavků jednotlivých uživatelů. Zákazník zde kupuje pouze takové služby, které skutečně potřebuje a platí jen za to, co opravdu využívá. Rozsah i parametry je možné operativně přizpůsobovat podle aktuálních potřeb, není nutné dlouhodobě plánovat rezervy pro provoz. Díky značné flexibilitě lze také snadno reagovat na nestandardní požadavky, jejichž řešení vlastními silami by znamenalo zbytečnou jednorázovou investici. Celá platforma je vytvořena tak, aby usnadnila život všem zájemcům o moderní ICT řešení a pomohla jim efektivněji využívat své zdroje.

Na trh budou řízené služby uváděny postupně. Jako první Telefónica O2 nabízí služby řízeného hostingu O2Managed Hosting. Ten obsahuje tři dílčí služby. Managed Server Hosting nabízí prostor pro uložení stovek až tisíců GB dat, které má zákazník kdykoliv k dispozici pro svou potřebu. Managed Data Storage poskytuje výpočetní výkon, k němuž zákazník získává i administraci systému. Obává-li se zákazník ztráty dat, Managed Backup & Restore je snadným řešením pro jejich zálohovaní.

Nabídka v ostatních oblastech bude obdobně rozsáhlá, k jejímu kompletnímu spuštění dojde v první polovině roku 2008 s tím, že další nové služby budou postupně zařazovány podle požadavků trhu.

Tiskové zprávy

Diskuse