D-Link DAP-1353 - bezdrátový N přístupový bod

16. 1. 2008 17:11    Rubrika: Tiskové zprávy

Univerzální přístupový bod řady Wireless N

D-Link DAP-1353 - bezdrátový N přístupový bod

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nový DAP-1353 přináší vysoký výkon technologie Wireless N s pěti různými provozními režimy

Pro zákazníky požadující rychlý a flexibilní způsob sdílení vysokorychlostního připojení k Internetu, vyvinula společnost D-Link bezdrátový N přístupový bod DAP-1353. Přináší výkonnou technologii Wireless N, flexibilitu a robustní zabezpečení, což z něj dělá ideální řešení pro domácnosti a malé či střední podniky, které chtějí plně využívat všech možností bezdrátových sítí.

DAP-1353 je zkonstruován jako velmi flexibilní zařízení, které podporuje pět provozních režimů. Může sloužit jako přístupový bod (AP) pro bezdrátové připojení uživatelů, most bezdrátového distribučního systému (WDS) pro snadné propojení budov, bezdrátový klient pro připojení libovolného ethernetového zařízení (například tiskárny nebo herní konzoly) k bezdrátové síti nebo opakovač pro zvýšení rozsahu pokrytí bezdrátové sítě a eliminaci všech „mrtvých zón“. Je vybaven intuitivním softwarovým průvodcem D-Link Click’n Connect (DCC), který se spouští přímo z dodávaného CD-ROM a pomůže nainstalovat a nakonfigurovat zařízení každému uživateli bez odborných technických znalostí.

Jelikož zákazníci chtějí mít záruku, že se mohou připojit ke svojí síti bez obav před útočníky, kteří se snaží napadnout jejich systém, je základní vlastností DAP-1353 také robustní zabezpečení. Zařízení je vybaveno funkcemi WPA/WPA2-PSK (Wi-Fi Protected Access with Pre-Shared Key), což je prakticky neprolomitelná metoda šifrování dat, pokud je použit dostatečně dlouhý klíč. Použitím přístupového bodu spolu s RADIUS serverem lze také zajistit autentizaci uživatelů a chránit tak síť před průnikem zvenčí.

Bezdrátový N přístupový bod D-Link DAP-1353 je zařízení podporující připravovanou normu 802.11n, která přináší výrazné zvýšení výkonu. Může poskytnout až o 650 % vyšší rychlost a pětinásobný dosah ve srovnání s bezdrátovým spojením 802.11g. Díky anténnímu systému D-Link s technologií MIMO (Multiple Input Multiple Output), který je srdcem nového standardu Wireless N, může DAP-1353 dosáhnout rychlosti bezdrátového přenosu až 300 Mb/s a také eliminovat „mrtvé zóny“ bez signálu.

DAP-1353 je založen na návrhu normy IEEE 802.11n a společnost D-Link garantuje, že přizpůsobení konečné verzi této normy zajistí pouhá aktualizace firmwaru. To zaručuje dlouhodobé využití DAP-1353 v podnikovém prostředí. Navíc zůstává technologie Wireless N plně kompatibilní se staršími normami 802.11g a 802.11b, takže pro zajištění konektivity není zapotřebí rozsáhlý upgrade celé sítě. Jako vyjádření potenciální životnosti těchto produktů je na DAP-1353 poskytována 11letá záruka D-Link, která se vztahuje na celé portfolio Wireless N.

„DAP-1353 je výkonné a flexibilní řešení pro uživatele z domácností a kanceláří, kteří chtějí integrovat do svojí sítě vysokorychlostní bezdrátovou konektivitu,“ řekl Bentley Lo, produktový manažer D-Link ve Velké Británii. „Tento velmi univerzální přístupový bod dovoluje podnikům snadno implementovat bezdrátovou N síť s velkým výkonem, dosahem a zabezpečením a představuje výhodnou dlouhodobou investici.“

Tiskové zprávy

Diskuse