T-Systems a BMW Sauber F1 - spolupráce

16. 1. 2008 08:30    Rubrika: Tiskové zprávy

T-Systems a tým BMW Sauber F1 se dohodli na technologické spolupráci

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost T-Systems se dohodla na technologické spolupráci s týmem Formule 1 BMW Sauber F1. V jejím rámci bude zodpovídat za tvorbu inovativních řešení založených na informační a komunikační technologii (ICT). Společnosti BMW a T-Systems budou vyvíjet a testovat nová řešení ICT v extrémních podmínkách Formule 1. Tato high-tech řešení budou uvedena do praxe poté, co projdou testováním týmu BMW Sauber F1.

Tato nová spolupráce je dalším milníkem v dlouholetém partnerství firem BMW a T-Systems, na jehož základě vzniklo například řešení BMW TeleServices. To umožňuje přenos dat o technickém stavu vozů v reálném čase. Dalším řešením je BMW Connected Drive, kde výrobce automobilů u svých sériově vyráběných vozů spoléhá na systém dopravních informací TMCpro od T-Systems.

T-Systems patří mezi globální vedoucí poskytovatele služeb ICT pro automobilový průmysl. „Rozšíření naší spolupráce s BMW je významným milníkem na cestě k našemu cíli, kterým je stát se číslem jedna na tomto trhu na mezinárodní úrovni“, říká Reinhard Clemens, člen představenstva Deutsche Telekom zodpovědný za firemní zákazníky a CEO společnosti T-Systems.

Společnost T-Systems pro závodní tým vybudovala vysokorychlostní síť propojující lokality v Mnichově a švýcarském Hinwilu. Tato síť umožňuje rychlou a bezpečnou výměnu velkých objemů dat týkajících se vývoje, testování a závodů vozidel Formule 1. V současné době se plánuje logistické řešení pro náhradní díly založené na technologii RFID. Toto řešení umožní vyhledávání a identifikaci všech částí vozu a náhradních dílů, které cestují s týmem Formule 1. Plánují se i další společné výzkumné a vývojové projekty po celém světě, například projekty v oblasti bezpečnosti a uchovávání dat o dobách provozu dílů s cílem optimalizace jejich životnosti.

Tiskové zprávy

Diskuse