Lenovo - ThinkStation S10 a D10

17. 1. 2008 19:19    Rubrika: Tiskové zprávy

Lenovo uvádí značku ThinkStation ve spolupráci s týmem AT&T Williams Formule 1

Lenovo  - ThinkStation S10 a D10

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Lenovo ve spolupráci s týmem AT&T Williams Formule 1 uvádí na trh novou značku – ThinkStation – nový výkonný přírůstek v nabídce PC pracovních stanic a první novou značku řady „Think” po pěti letech.

ThinkStation se objevuje po více než deseti letech od vstupu hlavních výrobců PC1 na trh pracovních stanic. Pracovní stanice ThinkStation S10 a D10 přináší ten nejvyšší výkon a spolehlivost značky Lenovo profesionálům pracujícím v prostředí nejnáročnějších datových a grafických aplikací, jako je CAD/CAE, tvorba digitálního obsahu, petrochemický průzkum či automatizovaná elektronická projekce.

Stanice jsou postaveny na nejnovějších čtyřjádrových procesorech Intel® Xeon® řady 5400 a procesorech Intel® Core™2 Extreme – prvních procesorech s 45nm technologií s téměř dvojnásobnou hustotou tranzistorů na čipu a novou úrovní energeticky úsporného výkonu.

Nové pracovní stanice testují dvě organizace, jejichž provoz do velké míry závisí na využití nejnovějších technologií – NBA a tým AT&T Williams.

„Naše podnikání v automobilovém sportu je stejné jako naše vozy – rychlé, přesné a inovativní,“ říká Alex Burns, COO týmu Williams F1. „Spoléháme se na Lenovo v oblasti diagnostiky, servisu a také v překonávání našich výkonů. V boji o příští příčky vítězů využijeme nové pracovní stanice Lenovo ThinkStation ke zrychlení práce a komunikace mezi našimi vývojovými týmy a také simulací designu nových modelů, které povedou ke vzniku příštího vítězného vozu.“

Pracovní stanice s maximálním výkonem a možnostmi použití
Pracovní stanice ThinkStation D10 se dvěma procesory bude vybavena nejrychlejšími čtyřjádrovými procesory Intel® Xeon® řady 5400 a jednoprocesorová stanice ThinkStation S10 nejnovějšími procesory Intel® Core 2, včetně modelu Intel® Core™ 2 Extreme QX9650, a nejnovějším grafickým řešením od firmy NVIDIA. Pracovní stanice budou rovněž vybaveny duálním gigabitovým ethernetem a řadou portů, šachet a USB portů pro další rozšiřování.

„Společnost Lenovo vyvinula ThinkStation jako pracovní stanici s nejvyšším výkonem a nejvyšší kvalitou, která zajistí bezkonkurenční možnosti profesionálům pracujícím v graficky a výpočetně náročném prostředí, kde už běžné PC nestačí,“ uvádí Peter Schrady, vicepresident a generální ředitel skupiny Emerging Products Group společnosti Lenovo. „Kromě excelentního výkonu a špičkových akustických parametrů přináší pracovní stanice Lenovo design zaměřený na uživatele a produktivitu.“

Společnost Lenovo spolupracuje s předními dodavateli softwaru na certifikaci stanic, zaručující bezproblémovou interakci hardwaru a softwaru. Lenovo k pracovním stanicím nabídne pestrou paletu ukládacích zařízení, grafických adaptérů, pamětí a modulů.

„Společnosti Lenovo a Intel vědí o výzvách, před kterými zákazníci stojí, zvláště pak v oblasti nárůstu výkonu potřebného ke zvládání stále složitějších výpočtů a vizuálních aplikací,“ uvedl Pat Gelsinger, senior vicepresident a generální ředitel skupiny Digital Enterprise Group společnosti Intel. „Lenovo a Intel spojili své technické dovednosti, Intel dodal špičkovou technologii procesorů a Lenovo porozumnění potřebám zákazníků. Výsledkem jsou systémy s jedinečnou efektivitou, rychlostí, pamětí a propustností, které vyhoví potřebám zákazníků.“

Kromě sledování výkonových parametrů vyvíjela společnost Lenovo pracovní stanice s ohledem na životní prostředí a nabízí modely odpovídající požadavkům EPA Energy Star® 4.0, které zákazníkům zajistí lepší řízení spotřeby a provozních nákladů. Pracovní stanice jsou vybaveny napájecími zdroji s účinností 80 procent. Kromě toho obsahují přes 50 procent recyklovaných plastů.
Společně se špičkovým výkonem přinášejí pracovní stanice ThinkStation rovněž vysoký uživatelský komfort. Odnímatelné držadlo na horní straně stanice slouží pro její snadné přenášení v různých pracovních prostředích, postranní pojistky umožňující snadný přístup do systému. Pracovní stanice je rovněž vybavena čelními porty s osvětlením, které uživatelům usnadňuje práci v různých prostorových a světelných podmínkách. V zájmu chladného a tichého provozu jsou pracovní stanice vybaveny unikátním chlazením Lenovo, které umožňuje dosažení vysokého výkonu při akustických parametrech odpovídajících běžným stolním počítačům Lenovo.

Dalšímu zvýšení produktivity uživatelů a omezení výpadků nových pracovních stanic napomáhá výbava technologiemi ThinkVantage, včetně funkcí Rescue and Recovery, Client Security System a Image Ultra Builder. Tyto unikátní nástroje umožňují snížení celkových nákladů na vlastnictví (TCO) systému.

Ceny a dostupnost2
Pracovní stanice ThinkStation budou dostupné od ledna u obchodních partnerů a na www.lenovo.com. Ceny pracovní stanice ThinkStation S10 budou začínat zhruba na 21 990 Kč a u stanic ThinkStation D10 na 31 990 Kč.

Tiskové zprávy

Diskuse