HP - největší výrobce počítačů

18. 1. 2008 14:32    Rubrika: Tiskové zprávy

HP bylo označeno za největšího výrobce počítačů v roce 2007

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Hewlett-Packard byla označena za největšího světového výrobce počítačů za rok 2007 s 18.8-procentním podílem na výrobě PC za kalendářní rok. Vyplývá to z předběžných výsledků za čtvrté čtvrtletí 2007, které včera uveřejnila analytická agentura IDC.

Podle zprávy IDC vzrostl podíl HP v roce 2007 o 30.1 procent, což je více než dvojnásobek průměrného ročního růstu, který činí 14.3 procent. V posledním čtvrtletí 2007 udržel HP své vedení na trhu s 19-procentním podílem.
V posledním kalendářním čtvrtletí vzrostl poměr společnosti na 23.3 procent meziročního nárůstu za čtvrté čtvrtletí, podstatně rychleji než celosvětový trh s počítači, jehož růst činil v tomto období 15.5 procent. HP v USA vzrostlo o 9.8 procent za 4. čtvrtletí, což představuje 24.3-procentní podíl na trhu.

"V kalendářním roce 2007 HP dokončilo obnovu svého rozsáhlého portfolia PC, od produktů zaměřených na velké společnosti, po produkty pro střední firmy a domácí uživatele Zpráva IDC ukazuje, že zákazníci na celém světě nadšeně přijímali produkty HP pro jejich inovativní design a špičkové technologie," řekl výkonný viceprezident divize Personal Systems Group, HP, Todd Bradley. "Budeme pokračovat v práci tak, abychom si loajalitu zákazníků zasloužili.

Řada osobních počítačů HP Pavilion poskytuje jedny z nejstylovějších designů a uživatelských vlastností. Jde například notebook Artist Edition HP Pavilion, navržený pro mladé, a tablet a dotykový notebook HP Pavilion tx2000 Entertainment, které měly tento měsíc svou premiéru na CES 2008.

Tiskové zprávy

Diskuse