Ericsson - dohoda s mobilkom austria

21. 1. 2008 11:39    Rubrika: Tiskové zprávy

Ericsson podepsal smlouvu s rakouským operátorem mobilkom austria na další rozšíření a modernizaci HSPA

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Přední rakouský operátor mobilkom austria (mobilkom) vybral společnost Ericsson pro modernizaci a rozšíření své sítě WCDMA o vysokokapacitní technologii HSPA v oblasti Korutan. Tato dohoda je založena na předchozích smlouvách mezi oběma společnostmi. Mobilkom austria tak bude moci svým zákazníkům nabídnout nejrychlejší mobilní širokopásmový přístup v Rakousku.

Na základě této smlouvy dodá společnost Ericsson nejnovější technologii HSPA, která umožňuje vysokorychlostní mobilní širokopásmový přístup s datovým přenosem směrem od uživatele o rychlosti až 1,4 Mbps a k uživateli až 14,4 Mbps. Technologie HSPA plně podporuje všechna v současné době dostupná koncová zařízení uživatelů, která poskytují rychlost stahování dat až 7.2Mbps.

Ericsson řešení v podobě technologie HSPA zvýší kapacitu sítě a sníží dobu odezvy u interaktivních služeb. Upgrade současné sítě operátora mobilkom austria zlepší výkon mobilního širokopásmového připojení a umožní operátorovi rozšířit nabídku služeb mobilního širokopásmového přístupu v Korutanech.

„Díky řešení HSPA od společnosti Ericsson jsme schopni poskytovat nejmodernější multimediální služby pro 3,9 miliónů zákazníků na území celého Rakouska a opět tak potvrdit naší pozici předního mobilního operátora.“ říká Boris Nemsic, generální ředitel společnosti Telekom Austria Group a mobilkom austria.

„Jsme rádi, že naše dlouhodobá spolupráce s operátorem mobilkom austria stále pokračuje. Smlouva jen potvrzuje schopnost společnosti Ericsson zajistit nejmodernější řešení na jednom z nejvyspělejších evropských trhů s mobilním širokopásmovým připojením.“ dodává Peter
Zehetner, generální ředitel společnosti Ericsson, Rakousko.

Ericsson je významným celosvětovým poskytovatelem technologie HSPA, kterou vybavil více než 75 komerčních mobilních širokopásmových sítí.

Tiskové zprávy

Diskuse