Hitachi CP-X807 a CP-X705 - prezentační projektory

22. 1. 2008 20:17    Rubrika: Tiskové zprávy

Hitachi představuje výkonné nové LCD projektory CP-X807 a CP-X705

Hitachi CP-X807 a CP-X705 - prezentační projektory

Projektor Hitachi s dosud nejvyšším jasem nabízí vysoký výkon, snadnou údržbu a flexibilní možnosti pro instalaci v různých prostředích

Společnost Hitachi Digital Media Group dnes oznámila uvedení projektorů CP-X807 a CP-X705 určených pro instalaci ve středně velkých až velkých prezentačních prostorech, jako jsou konferenční místnosti a přednáškové sály. Oba projektory slučují možnosti flexibilní instalace a řadu připojení, snadnou údržbu a výkonné funkce, které přináší síťové připojení, spolu s výjimečným výkonem a úrovní jasu 5000 ANSI lumenů u prvního a 4500 ANSI lumenů u druhého modelu. Jsou navrženy pro zákazníky z řad společností a institucí pro další vzdělávání a nabízejí celou řadu oblíbených vlastností umožňujících snadnou údržbu a použití, jimiž se proslavila řada CP-X600, ale navíc mají vyšší výkon a rozšířené možnosti připojení.

„U modelů CP-X807 a CP-X705 Hitachi dále zvyšuje laťku pro uspokojení potřeb klíčových segmentů trhu s ohledem na výkon, spolehlivost a snadnou údržbu. Zákazníci budou moci ocenit nové možnosti připojení, jako je rozhraní HDMI a konektor BNC, a vylepšený software pro práci v sítích – a současně se mohou spolehnout na zavedené funkce, jež zajišťují snadný, cenově výhodný a bezproblémový každodenní provoz,“ poznamenává Axel Kutschke, hlavní ředitel divize prezentačních zařízení společnosti Hitachi Digital Media Group. „Jas 5000 ANSI lumenů u modelu CP-X807 znamená, že uživatelé mají ještě širší možnosti promítat velký, ale současně jasný obraz v jakémkoli prostředí.“

Vysoce výkonný elektrostatický filtr vzduchu použitý u obou projektorů neustále prokazuje své kvality s ohledem na vysokou spolehlivost – pokud však skutečně bude potřeba cokoli vyměnit, je snadná údržba zajištěna díky tomu, že k filtru je přístup skrze boční dvířka a k lampě seshora. Aby náklady na údržbu mohly být ještě nižší, software pro správu projektorů přes síť uživatelům umožňuje jejich ovládání, diagnostiku, řízení a monitorování prostřednictvím e-mailových zpráv nebo přes webové rozhraní z jakéhokoli místa v rámci sítě. Díky tomu je možné dosáhnout vyšší účinnosti plánovaných úkonů a redukují se tak zásahy v rámci údržby, které nevyvstanou nečekaně.

Oba projektory umožňují připojení k síti pomocí kabelů s konektory RJ-45, nicméně model CP-X807 je navíc možné rozšířit o bezdrátové připojení, které nabízí další funkce, jako například pořádání prezentací z počítačů, které budou s projektorem komunikovat bezdrátově. Vylepšený software pro správu síťové komunikace rovněž zaručuje, že připojení k síti bude snadné, a navíc poskytuje podporu pro Windows Vista.

Kromě dodržení tradiční nabídky všestranných možností pro instalace jsou oba nové modely vybaveny rozhraním HDMI a vstupem 5BNC, které zaručují vysokou kvalitu signálu a možnosti připojení, jež odolají i budoucím nárokům – dále nabízejí rozhraní RS232, výstup pro audio, stereo mini konektor, RGB, S-video, vstup z PC a USB port typu A. Projektor CP-X807 navíc obsahuje konektor USB typu B a slot pro paměťové karty SD, které poskytují další funkce – například možnost pořádat prezentace bez nutnosti používat počítač. K dispozici jsou celkem čtyři volitelné objektivy, jež pokryjí potřeby promítat obraz velmi zblízka nebo naopak z dálky – zvládnou projekční vzdálenosti od 0,6 m až po 76,2 m. Projektory jsou navíc kompatibilní s objektivy, které jsou jako volitelné příslušenství k dispozici pro modely řady CP-X600. Snadno ovladatelný mechanismus pro manuální posun objektivu zajišťuje rychlou a účinnou instalaci v každé situaci, přičemž hmotnost zůstává minimální, stejně jako nároky na obsluhu, což jsou současně další faktory pro zachování ještě větší spolehlivosti.

Vysoce kvalitní obraz s rozlišením XGA a kontrastním poměrem 1000:1 zajišťuje 3LCD panel s úhlopříčkou 0,8" (2 cm). Funkce „Active Iris“ se přizpůsobuje automaticky a zaručuje tak nejlepší možné nastavení kontrastu obrazu a hloubkové perspektivy u světlých nebo tmavých scén. Mezi další funkce, které slouží pro zajištění projekce na nejvyšší úrovni, patří také postupné řádkování přizpůsobené pohybu (Motion Adaptive Progressive Scan).
Dostupnost

Projektory Hitachi CP-X807 a CP-X705 budou v Evropě k dostání od ledna 2008.

LCD PROJEKTORY HITACHI CP-X807 A CP-X705
Přehled vlastností:

Snadná údržba: Konstrukční vlastnosti vycházející ze zdravého rozumu zjednodušují pravidelnou údržbu.
• Dvířka lampy jsou umístěna v horní části projektoru.
• Filtr vzduchu je přístupný z boku a umožňuje snadnou výměnu v jakémkoli uspořádání místa instalace.
Vysoce výkonný filtr vzduchu: Elektrostatický filtr má vyšší účinnost při bránění vstupu prachu a nečistot dovnitř projektoru a zvyšuje tak jeho spolehlivost. Má velmi dlouhou životnost, takže se může měnit v delších intervalech.
Propojení v síti: Pomocí kabelu nebo bezdrátově jako volitelné příslušenství. Software pro snadné propojení v síti používá webové rozhraní a umožňuje uživatelům projektor ovládat, kontrolovat a monitorovat.
E-mailem zasílaná upozornění poskytují možnost proaktivního plánování pravidelné údržby. Prezentace bez nutnosti používat PC s možností bezdrátového přenosu.
Objektiv: Čtyři volitelné výměnné objektivy s bajonetovým uchycením uspokojí veškeré nároky zákazníků. Objektivy s pevnou šířkou, krátkou, dlouhou a ultra dlouhou projekční vzdáleností dokáží vytvořit obraz na vzdálenost v rozsahu od 0,6 m do 76,2 m.
Jas: Projektor CP-X807 má v normálním režimu jas 5000 ANSI lumenů a model CP-X705 vyváří jas 4500 ANSI lumenů pomocí 3LCD panelů s úhlopříčkou 0,8" palce (2 cm).
Kontrast: Kontrastní poměr je 1000:1 a díky funkci aktivního nastavení iris se automaticky upravuje podle aktuální scény a poskytuje tak vynikající kvalitu obrazu, jenž plně uspokojí multimediální potřeby nejmodernějších prezentací a videoklipů.
Reproduktory: 4 reproduktory x 4 W.
Úroveň hlučnosti: 29 dB v tichém režimu.
Digitální keystone: Manuální korekce lichoběžníkového zkreslení.
Manuální posun objektivu.
Vstupy: Jeden HDMI vstup a jeden konektor 5BNC plus úplná nabídka standardních vstupních připojení.
Rozměry: 418 mm (Š) x 319 mm (H) x 139 mm (V).
Hmotnost: 7,1 kg