ASUS P5N-T Deluxe - nová základní deska

28. 1. 2008 13:29    Rubrika: Tiskové zprávy

ASUS P5N-T Deluxe: Extrémní energetická účinnost a vysoký výkon

ASUS P5N-T Deluxe -  nová základní deska

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nová generace základních desek nabízí revoluční technologii úspory energie EPU a technologie 3 Way SLI

ASUSTeK Computer Inc. (ASUS), přední dodavatel kompletních 3C řešení, představuje základní desku P5N-T Deluxe, určenou uživatelům, kteří vyžadují extrémní výkon a vysokou energetickou účinnost. Nová základní deska, nabitá nejnovějšími technologiemi, obsahuje čipset nVidia nForce 780i SLI, který podporuje systémovou architekturu ESA (Enthusiast System Architecture), otevřený standard pro monitoring počítače, řídící protokol pro komunikaci v reálném čase a řídící systém tepelných, elektrických, akustických a provozních charakteristik.

Základní deska P5N-T Deluxe dále poskytuje extrémní výkon s podporou nejnovější technologie 3 Way SLI a linkami Dual PCI Express 2.0 x16. Světově první procesor pro řízení energie ASUS EPU (Energy Processing Unit) digitálně monitoruje dodávku energie do procesoru a optimalizuje ji pomocí vylepšené efektivity VRM (Voltage Regulator Module). Při jakémkoliv zatížení tak může být dosaženo té nejlepší možné účinnosti a zároveň energetické úspory, což významně přispívá k ochraně životního prostředí. Model P5N-T Deluxe je také vybaven systémem Precision Tweaker 2, který nabízí velmi jemné změny napětí, a tak umožňuje dosažení nových rekordů při přetaktovávání.

Trojnásobný grafický výkon pro skutečné nadšence
Technologie NVIDIA 3-Way SLI™ (Scalable Link Interface) využívá zvýšené propustnosti sběrnicové architektury PCI Express 2.0 a zahrnuje inteligentní hardware a software, který umožňuje třem grafickým kartám efektivně spolupracovat a dodávat neskutečný, škálovatelný výkon.

Dosažení úspory až 58,6 % energie procesoru díky jednotce ASUS EPU
Procesor pro řízení energie (EPU), vyvinutý firmou ASUS, je první hardwarový IC ovladač pracující podle potřeb uživatele. Tento nový čip pro automatické šetření energie využívá pokrokovou technologii pro digitální monitoring a jemné ladění dodávky energie do procesoru s vylepšenou efektivitou VRM jak při malé, tak i při velké zátěži. Automatická detekce proudu procesoru v reálném čase umožňuje úplné řízení při jakémkoliv zatížení. Výsledkem je dosažení maximální energetické účinnosti a výrazné úspory energie, což významně přispívá k ochraně životního prostředí. Uživatel tak automaticky získá více energie pro vyšší výkon a ušetří až 58,6 % energie procesoru při běhu méně náročných aplikací.

Zvýšená energetická účinnost až o 7 %
Osmifázová konstrukce VRM třetí generace společnosti ASUS patří mezi nejvyspělejší v oboru a poskytuje energetickou účinnost až o 7 % vyšší. Delší životnosti komponent a nižších energetických ztrát je dosaženo použitím velmi kvalitních součástek, které zahrnují např. MOSFET s nízkým RDS (on) pro minimální ztráty při spínání a nižší teplotou, tlumivky s feritovým jádrem s nižšími hysterezními ztrátami nebo vysoce kvalitní japonské kondenzátory z vodivého polymeru. To vše pomáhá prodloužit životnost procesoru.

7% Enhanced Power Efficiency with Third Generation 8-phase Power Design
The industry-leading ASUS 3rd generation 8-phase VRM design provides up to which provides 7% enhanced power efficiency by utilizing high quality power components that include low RDS (on) MOSFETs for minimum switching loss & lower temperature, Ferrite core chokes with lower hysteresis loss, and high quality Japanese-made conductive polymer capacitors for longer component life and lower power loss that prolongs CPU lifespans!

Super jemné nastavování zajišťuje nové rekordy při přetaktovávání
Funkce Precision Tweaker 2 umožňuje uživateli nastavit napětí NB, napětí FSB termination, napětí CPU PLL a napětí paměti DRAM s krokem 0,02 V. Díky tomu lze optimálně vyladit napětí tak, aby bylo dosaženo co nejlepšího nastavení pro zvolenou konfiguraci přetaktování.

Základní technické parametry:
P5N-T Deluxe
Procesor: Procesor Intel LGA775
Podpora příští generace vícejádrových procesorů Intel® 45nm Multi-Core CPU
Čipset: NVIDIA nForce® 780i SLI™
Více VGA: 3-Way SLI
FSB: 1333/1066/800 MHz
Paměť: Dvoukanálová, max. 8 GB, DDR2-1066/800/667, non-ECC, bez vyrovnávací paměti
Úložiště
(interní konektory): 6 x SATA
1 x PATA
LAN: Gb LAN
Zvuk: 8kanálový HD
Jedinečná řešení ASUS: ASUS EPU
8fázová konstrukce napájení třetí generace
Precision Tweaker 2
ASUS Q-Shield

P5N-D
Procesor: Procesor Intel LGA775
Podpora příští generace vícejádrových procesorů Intel® 45nm Multi-Core CPU
Čipset: NVIDIA nForce® 780i SLI™
Více VGA: SLI
FSB: 1333/1066/800 MHz
Paměť: Dvoukanálová, max. 8 GB, DDR2-1066/800/667, non-ECC, bez vyrovnávací paměti
Úložiště
(interní konektory): 4 x SATA
1 x PATA
LAN: Gb LAN
Zvuk: 8kanálový HD
Jedinečná řešení ASUS: ASUS EPU
Precision Tweaker 3
ASUS Q-Shield

Tiskové zprávy

Diskuse