CorelDRAW Graphics Suite X4

28. 1. 2008 08:53    Rubrika: Tiskové zprávy

22. ledna byla představena nová verze CorelDRAW® Graphics Suite X4

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nejnovější vydání mnohokrát oceněné sady přináší velká zlepšení v oblasti zdokonalení pracovních postupů, nástroje pro spolupráce online a rozšířené zdroje inspirací a rad pro uživatele.

Corel Corporation (NASDAQ: CREL; TSX: CRE), přední společnost v oboru vývoje software pro grafiku, produkci a digitální zpracování obrazu, dnes představila nejnovější verzi své cenami ověnčené grafické sady CorelDRAW® Graphics Suite X4. CorelDRAW® Graphics Suite X4 poskytuje uživatelům se svými více než 50 novými či značně vylepšenými funkcemi nové nástroje, zdroje i důvěru, se kterou se mohou pustit do široké škály projektů – od navrhování log a webové grafiky, po vícestránkové brožury, přehledné orientační systémy nebo reklamy. Nová vylepšení v oblasti návrhu stránek, kompatibilita se všemi předními souborovými formáty a rozsáhlá kolekce kvalitního obsahu – to vše slouží uživatelům jako dokonalý pomocník a pomáhá jim proměnit jejich nápady v ohromující výsledky.

Bohatá sada intuitivních aplikací pro návrh stránky, ilustrace, úpravy fotografií i převod z bitmapové na vektorovou grafiku – to vše činí z CorelDRAW® Graphics Suite spolehlivou volbu pro milióny ctižádostivých profesionálních grafiků na celém světě. Nejnovější verze přináší nové nástroje vyvinuté tak, aby podněcovaly tvůrčí procesy, zjednodušovaly správu projektů a optimalizovaly pracovní postupy grafického designu.

„Při vývoji nejnovější verze CorelDRAW® Graphics Suite jsme spolupracovali s uživateli z nejrůznějších oborů. Seděli jsme s nimi a sledovali, jak pracují, a získávali jsme tak od nich zpětnou vazbu, jak bychom měli v nové verzi zhodnotit uživatelské zkušenosti,“ popisuje Gérard Métrailler, hlavní produkt manažer grafických aplikací společnosti Corel. „Výsledkem našeho úsilí je CorelDRAW® Graphics Suite X4 – sada, která uživatelům nabízí jednoduše použitelné nástroje, které jim umožní dosáhnout vynikajících výsledků a zároveň budou mít pozitivní dopad na jejich každodenní produktivitu“.

Vynikající uživatelská zkušenost díky vylepšenému ovládání, posílené interaktivitě a zjednodušení pracovních postupů

CorelDRAW® Graphics Suite X4 přináší více než 50 nových nebo značně vylepšených funkcí; například:

• Novinka! Živé formátování textu: CorelDRAW® Graphics Suite X4 přináší živé formátování textu, které uživatelům umožňuje náhled zvoleného formátování před jeho vlastním použitím v dokumentu. Díky této funkci mohou uživatelé ušetřit mnoho času náhledem mnoha parametrů formátování textu, jako je písmo, velikost fontu nebo zarovnání, a vyhnout se tak nepovedeným změnám, typickým při experimentování s návrhem dokumentů.
• Novinka! Identifikace fontu: CorelDRAW® Graphics Suite X4 nyní obsahuje online službu identifikace fontu WhatTheFont™, poskytovanou serverem MyFonts.com. Uživatelé ušetří značný čas rychlou identifikací písma použitého v bitmapových obrázcích, kresbách nebo jiných obrázcích od klientů.
• Novinka! Nezávislé stránkové vrstvy: Uživatelé mohou nyní řídit a upravovat vrstvy nezávisle pro každou ze stránek dokumentu. Snižuje se tak výskyt stránek s prázdnými vrstvami. Uživatelé mohou rovněž přidávat nezávislá vodítka pro jednotlivé stránky nebo vzorová vodítka pro celý dokument. To umožňuje vytvářet různý design pro jednotlivé stránky bez svazování jednotnou strukturou celého dokumentu.
• Novinka: Interaktivní tabulky: Nový nástroj Interaktivní tabulky v CorelDRAW® Graphics Suite X4 dovoluje uživatelům vytvářet a importovat tabulky a využívat tak mocný prostředek pro návrh strukturované stránky pro text i grafiku. Uživatelé mohou snadno zarovnávat, zvětšovat či zmenšovat a upravovat tabulky a jejich jednotlivé buňky podle potřeb svého návrhu. Navíc mohou na tabulku převádět oddělený text a přizpůsobovat grafiku v jednotlivých buňkách.
• Vylepšeno! Integrace s Windows Vista®: CorelDRAW® Graphics Suite je jedinou profesionální sadou grafického software certifikovanou pro Windows Vista®. CorelDRAW® Graphics Suite X4 byl navržen tak, aby využíval výhod Windows Vista, a zároveň nabízel veškeré pohodlí uživatelům Windows® XP. CorelDRAW® Graphics Suite X4 umožňuje využívat vyhledávacího systému Windows Vista® přímo z dialogových oken Otevřít a Import a dovoluje tak uživatelům hledat soubory podle autora, předmětu, typu souboru, data, klíčových slov a dalších vlastností souboru. Uživatelé mohou souborům při ukládání přidávat vlastní klíčová slova, hodnocení nebo další poznámky a lépe tak organizovat své projekty.
• Novinka! Integrace s CorelDRAW® ConceptShare™: Nová služba CorelDRAW® ConceptShare™, dostupná přímo z prostředí CorelDRAW® Graphics Suite, přináší významný nástroj pro spolupráci online přímo do pracovních postupů uživatelů. Pomocí webového prostředí umožňuje CorelDRAW® ConceptShare uživatelům v reálném čase sdílet jejich návrhy a nápady s kolegy nebo klienty. Uživatel může snadno vytvořit několik pracovních prostředí, poslat své návrhy a přizvat ostatní, aby od nich získal zpětnou vazbu nebo jejich vlastní nápady, bez nutnosti posílat velké soubory e-mailem.
• Novinka! Podpora formátů souborů: CorelDRAW® Graphics Suite X4 udržuje svou pozici špičky na trhu v oblasti souborové kompatibility novou podporou pro Microsoft® Office Publisher. Uživatelé mohou očekávat bezproblémovou kompatibilitu rovněž se soubory Microsoft Word 2007, Adobe Illustrator® Creative Suite® 3, Adobe Photoshop® CS3, PDF 1.7 (Adobe® Acrobat® 8), AutoCAD® DXF™ a AutoCAD® DWG™ a Corel Painter™ X, díky čemuž je výměna souborů s klienty a kolegy ještě snazší.
• Novinka: Profesionálně navržené předlohy: Jako startovní můstek designérům poslouží 80 profesionálně navržených a přizpůsobitelných předloh dodávaných s CorelDRAW® Graphics Suite X4. Předlohy, snadno a pružně přizpůsobitelné, jsou opatřeny poznámkami, v nichž autor poskytuje informace o výběru návrhu předlohy, tipy pro výstup návrhu založeného na předloze a instrukce pro přizpůsobení předlohy při současném zachování principů návrhu.
• Novinka: Specializovaná písma: Rozsáhlá sada písem v CorelDRAW® Graphics Suite X4 pomůže uživatelům zajistit, že jejich výstup bude optimalizován podle zamýšleného použití. Tato specializovaná kolekce zahrnuje písma s jedním tahem vhodná pro gravírování nebo cross-platformní písma ve formátu OpenType®, poskytující rozšířenou jazykovou podporu románské jazyky, řečtinu a azbuku s výstupem ve formátu WGL4.
• Novinka: Uvítací obrazovka: Nová uvítací obrazovka CorelDRAW® Graphics Suite X4 poskytuje uživatelům centralizované prostředí pro přístup k naposledy používaným souborům, předlohám, výukovým materiálům, jako jsou Tipy & Triky a výuková videa. Pro inspiraci uživatelů obsahuje uvítací obrazovka rovněž galerii návrhů vytvořených v CorelDRAW® Graphics Suite grafiky z celého světa.

Novinky v Corel PHOTO-PAINT®
• Novinka: Podpora souborů Camera RAW: Corel PHOTO-PAINT® nyní poskytuje podporu souborových formátů Camera RAW a umožňuje tak načítat soubory Camera RAW přímo z digitálních fotoaparátů. Díky podpoře více než 300 typů fotoaparátů a interaktivnímu ovládání s okamžitým náhledem mohou uživatelé vidět vlastnosti souboru a nastavení aparátu, upravovat barvu a tón snímku a vylepšovat kvalitu obrazu, a to vše přímo v prostředí Corel PHOTO-PAINT® X4 a CorelDRAW® X4.

• Novinka! Narovnání obrazu: Uživatelé mohou pomocí Corel PHOTO-PAINT® rychle a snadno narovnávat obrázky, které byly naskenovány šikmo nebo vyfotografovány pod úhlem. Díky interaktivnímu nastavení, mřížce se svislými a vodorovnými vodítky a integrovanému histogramu poskytujícímu výsledky v reálném čase, je narovnání křivých obrázků s Corel PHOTO-PAINT® snadnější než kdykoli dříve. Uživatelé si mohou nechat navíc obrázky automaticky oříznout.

• Vylepšeno! Nastavení tónové křivky: S vylepšeným dialogovým oknem „Tónová křivka“ v Corel PHOTO-PAINT® mohou uživatelé ladit své snímky daleko přesněji. V integrovaném histogramu vidí v reálném čase výsledek svých úprav. Nový nástroj kapátko navíc umožňuje nabrat barvu určitého místa na tónovou křivku, stejně jako vybrat, přidat nebo vypustit uzlové body kdekoli na tónové křivce.

Obsah CorelDRAW Graphics Suite X4
CorelDRAW Graphics Suite X4 i nadále nabízí nejlepší kombinaci použitelnosti, výkonu a ceny ve svém oboru. Poslední verze této mnohokrát oceněné sady obsahuje tyto klíčové aplikace a další obsah:
• CorelDRAW® X4: Intuitivní aplikace pro vektorové ilustrace a návrh stránky poskytuje výsledky rychle, ať uživatel navrhuje firemní logo nebo pracuje na nejnáročnějších produkčních projektech.
• Corel PHOTO-PAINT® X4: Corel PHOTO-PAINT® představuje profesionální aplikaci pro úpravu obrazu, která umožňuje uživatelům rychle a snadno retušovat a vylepšovat obrázky. Je speciálně vyvinuta pro nasazení v grafických pracovních postupech.
• Corel® PowerTRACE™ X4: Profesionální grafici často dostávají od svých klientů bitmapové obrázky ve špatné kvalitě a musí řešit převod těchto bitmap na kvalitní vektorovou grafiku pro použití na vizitkách, prospektech, informačních tabulích a dalších materiálech. Tento úkol řeší Corel PowerTRACE X4, který umožňuje rychle a přesně převádět bitmapové obrázky na editovatelnou vektorovou grafiku.
• Corel CAPTURE™ X4: Tento pomocný program umožňuje uživatelům jedním kliknutím sejmout otisk obrazovky z aplikace nebo z internetu.
• CorelDRAW® Handbook - Insights from the Experts: Nová příručka CorelDRAW Handbook přináší ukázky návrhů od expertů na CorelDRAW. Poskytuje podrobné průvodce, výklad a rady z různých oborů a dokazuje tak výkon a všestrannost CorelDRAW Graphics Suite X4
• Výuková videa: Ke CorelDRAW Graphics Suite X4 je dodáváno dvouhodinové výukové video na DVD. Je zaměřeno na základy ilustrování, návrhů a úprav obrazu, principy návrhu pro různé obory a správné nastavení pro různé typy výstupů, jako tisk nebo web.
• Přidaný obsah více než 10.000 pečlivě vybraných kvalitních klipartů a digitálních obrázků: Ke CorelDRAW Graphics Suite X4 dostanete 4000 nových obrázků, 1000 profesionálních digitálních fotografií s vysokým rozlišením, 1000 písem ve formátu OpenType® - to vše by vás vyšlo, kdyby jste to nakupovali samostatně, na desítky tisíc. Sada je rovněž opatřena tištěnou dokumentací a průvodcem digitálním obsahem, které zejména novým uživatelům pomohou začít pracovat rychleji.

Cena a dostupnost
CorelDRAW Graphics Suite X4 bude v Evropě dostupný za doporučenou koncovou cenu €489 za plnou krabicovou verzi a €229 za krabicový upgrade. Nejnovější verze bude od února 2008 dostupná v angličtině, francouzštině, němčině, italštině, holandštině, španělštině a portugalštině. Všechny ceny jsou uvedeny bez DPH. Více informací o CorelDRAW Graphics Suite X4 získáte na www.corel.co.uk/coreldraw, kde si zároveň můžete zdarma stáhnout plně vybavenou zkušební verzi

Tiskové zprávy

Diskuse