HP ProLiant servery

28. 1. 2008 13:27    Rubrika: Tiskové zprávy

HP rozšiřuje nabídku serverů nižší třídy pro středně velké společnosti

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost HP oznámila uvedení nových ekonomických serverů, projektů aplikačních řešení a zdokonaleného softwaru pro vzdálenou správu, které mají pomoci středně velkým společnostem snížit provozní náklady a účinně podpořit jejich růst.
Portfolio serverů nižší třídy tak nyní zahrnuje čtyři nové serverové platformy HP ProLiant pro středně velké firmy s omezeným místem, rozpočtem i IT týmem. Snadno použitelné nástroje těchto serverů provedou uživatele konfigurací systému při rychlé instalaci, takže se zákazníci mohou soustředit na to nejdůležitější – rozvoj svého podnikání.

Společnost HP také vyvinula nová řešení Midmarket Business, jež šetří zákazníkům a obchodním partnerům čas a práci při vytváření nebo upgradu zásadních podnikových aplikací na serverech ProLiant nižší třídy.

HP kromě toho také pomáhá zákazníkům šetřit čas a zvyšovat produktivitu zaměstnanců dokonalejší verzí technologie Lights-Out 100 Remote Management, která zajišťuje cenově dostupné vzdálené ovládání serverů.

Nové produkty a řešení jsou součástí portfolia HP Adaptive Infrastructure, které pomáhá zákazníkům všech velikostí těžit z výhod infrastruktury přizpůsobené jejich podnikovým požadavkům.

„HP se dlouhodobě snaží vytvářet technologie, které na každém kroku odstraňují komplikace pro středně velké společnosti,“ řekl Paul Gottsegen, viceprezident marketingu, HP Industry Standard Servers. „S novými produkty a řešeními nemusí být uživatelé ve středně velkých firmách žádnými odborníky na IT, aby dokázali udržet svou firmu v chodu.“

Rozšířené portfolio produktů nižší třídy nabízí zákazníkům větší možnosti volby
Čtyři nové platformy v portfoliu nižší třídy HP ProLiant představují vysokokapacitní servery s bohatými možnostmi konfigurace, jež poskytují vyšší dostupnost dat a pomocí zabudovaných diskových polí SATA RAID chrání před jejich ztrátou. Kromě toho mohou být tyto servery volitelně vybaveny vysoce účinným zdrojem napájení, který pomáhá snižovat náklady na energii.

Do nové řady patří:
• HP ProLiant DL180 G5 – Levný dvouprocesorový 2U(1) server s nejnovější čtyřjádrovou architekturou Intel®, třemi sloty PCI-E, volitelnými redundantními zdroji napájení, až 12 za provozu vyměnitelnými jednotkami a až 9 terabajty (TB) úložné kapacity.

• HP ProLiant DL185 G5 – Levný dvouprocesorový 2U server s vysokou kapacitou, který se ideálně hodí nejen pro e-mail a posílání zpráv, ale i digitalizaci videa, online hry a vysoce výkonné výpočetní aplikace. DL185 může být osazen až 14 za provozu vyměnitelnými jednotkami, které poskytnou až 10,5 TB úložné kapacity, dvěma síťovými adaptéry a volitelnými redundantními zdroji napájení. Nabízí tři sloty PCI-Express.

• HP ProLiant DL165 G5 – Dvouprocesorový 1U server, který nabízí mimořádnou kombinaci ceny, výkonu a flexibility. Jako první server na trhu nabízí DL165 čtyři 3,5palcové jednotky pevných disků pro potřeby náročných aplikací nebo zvýšené kapacitní požadavky.

• HP ProLiant DL160 G5 – Server původně oznámený v listopadu je nyní dostupný k nákupu. Nabízí konstrukci speciálně uzpůsobenou pro potřeby středně velkých firem s vysoce výkonnými počítačovými prostředími. Jeho hustá dvouprocesorová 1U konfigurace je optimalizována pro nejnovější čtyřjádrovou architekturu Intel. Server nabízí dva sloty PCI-Express x16 2.0, podporuje vyšší rychlosti systémové sběrnice, lze jej doplnit vysoce účinným příslušenstvím a podporuje dvojnásobnou úložnou kapacitu, než předchozí generace.
Novými vlastnostmi byly inovovány také modely ProLiant ML110 G5, ML150 G5, ML310 G5 a DL320 G5p.

Nová řešení HP odpovídají požadavkům na kontinuitu, zabezpečení a účinnost
HP prostřednictvím svých obchodních partnerů nabízí snadno použitelné „projekty“ řešení a podpůrné nástroje pro středně velké firmy. HP ve spolupráci se společnostmi Microsoft a Citrix vytvořilo nová řešení HP Midmarket Business Solution pro servery nižší třídy ProLiant.

Prostřednictvím vylepšených zabudovaných technologií SATA RAID a Lights Out v nových serverech ProLiant nabízejí řešení HP Midmarket Business Solution lepší zajištění kontinuity a vyšší účinnost. Ode dneška jsou k dispozici následující konfigurace schválené společností HP:
• Citrix Access Essentials – Vysoce bezpečný způsob, jak vyřešit dva nejčastější problémy středně velkých firem: zabezpečení a bezpečný vzdálený přístup. Prostřednictvím tohoto řešení mohou zákazníci vzdáleně přistupovat k důležitým podnikovým aplikacím, pokud se nacházejí v distribuované síti, nebo pracují mobilně. Toto řešení zajišťuje centrální aktualizaci, ochranu a zálohování dat, takže dává zákazníkům jistotu a shodu s požadavky platných předpisů.
• Microsoft Exchange Server 2007 – Řešení, které umožňuje zákazníkům zkonsolidovat a standardizovat prostředí posílání zpráv na osvědčené platformě. Řeší otázky správy, výkonu a dostupnosti, pomáhá středně velkým firmám snižovat náklady, efektivněji využívat hardware a optimalizovat výdaje za IT.
HP kromě toho vyvinula rovněž sady ProLiant Partner Kit, s jejichž pomocí budou obchodní partneři moci snadněji pomáhat středně velkým společnostem okamžitě rozpoznat hodnotu a přínosy nových produktů a služeb. Sady obsahují informace na podporu prodeje, přizpůsobitelné materiály k jednotlivým kampaním a informace o zákaznických řešeních.
Snadno použitelná vzdálená správa
Aby zajistilo další úsporu času a jednodušší správu serverů řady ProLiant 100, přidává HP do své řady řídících procesorů HP Lights-Out 100 několik nových vlastností:
• podporu virtuálních jednotek DVD-ROM, která umožňuje zpřístupnit jednotky DVD-ROM klientských počítačů v průběhu spouštění nebo provozu vzdáleným serverů prostřednictvím prohlížeče, což šetří čas a administrativní náklady na zásah správce u každého serveru;
• podporu virtuálního média USB 2.0, jež podstatně zvyšuje výkon a spolehlivost vzdálených přenosů dat a zaručuje dodržování nejnovějšího standardu USB.

Produkty Lights-Out 100i Advanced Pack, Lights-Out 100i Select Pack a Lights-Out 100c Remote Management Card zajišťují přístup k finančně efektivnímu, bezpečnému vzdálenému ovládání serverů řady ProLiant 100. Mezi jejich hlavní výhody patří:
• možnost bezpečné správy serverů ProLiant G5 z jakéhokoli místa;
• instalace a aktualizace softwaru po internetu nebo místní síti;
• monitorování stavu hardwaru, například větráků, teploty a zdrojů napájení.

Servery jištěné podporou
Na nové servery se vztahují služby HP Total Care, jež byly nedávno rozšířeny právě pro potřeby středně velkých firem. Nabídka Total Care zahrnuje řadu podpůrných služeb a programů pomáhajících firmám optimalizovat rozhodování o nákupu technologií, maximálně zhodnocovat investice do technologií a zajišťovat bezpečný provoz.

Portfolio serverů HP ProLiant je navíc podporováno službami HP Care Pack, které nabízejí ekonomicky výhodný upgrade nebo rozšíření standardní záruky prostřednictvím snadno zakoupených a použitelných balíčků podpory. Zahrnují rovněž služby pro snížení rizika výpadku s různými úrovněmi podpory od hardwaru a softwaru až po aktivní zajištění kriticky důležitých systémů.

Zákazníci mohou při nasazování technologií HP využít financování, leasing a řešení správy majetku od HP Financial Services. Divize HP Financial Services pomáhá zákazníkům dosahovat co nejnižších nákladů na vlastnictví technologií – od jejich plánování a nákupu až po nahrazování a vyřazování z provozu. Další informace jsou k dispozici na webu www.hp.com/hpfinancialservices.

Dostupnost a ceny(2)
Servery HP ProLiant DL160 G5 a DL185 G5 jsou k dispozici nyní. DL180 G5 a DL165 G5 by měly být k dispozici během 90 dní, stejně jako sady ProLiant Partner Kit.
Cena serveru DL160 G5 začíná od 950 eur, cena serveru DL185 G5 začíná od 1 390 eur. Ceny produktů Midmarket Business Solutions sdělí na vyžádání obchodní partneři HP a závisí na počtu uživatelů a kapacitních požadavcích. Lights-Out 100i Advanced Pack stojí 160 eur na licenci, Lights-Out 100i Select Pack stojí 80 eur na licenci a Lights-Out 100c Remote Management Card stojí 175 eur.

Tiskové zprávy

Diskuse