NETGEAR - novinky pro WiFi

28. 1. 2008 13:34    Rubrika: Tiskové zprávy

NETGEAR představil na výstavě CES 2008 „All Access“ domácnost

NETGEAR - novinky pro WiFi

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost NETGEAR ohlásila 18 nových bezdrátových, kabelových a úložných síťových produktů, které jsou navrženy tak, aby zákazníkům umožnily využít na maximum aplikace náročné na šířku pásma a sloužily k streamování videa ve vysokém rozlišení, hraní online her a internetové telefonii

NETGEAR, světový výrobce technologicky vyspělých značkových síťových zařízení, představil na výstavě CES 2008 (Consumer Electronics Show) síťová řešení Wireless-N další generace, která rozšiřují řadu úspěšných kabelových i bezdrátových prvků a robustních inteligentních úložných zařízení. NETGEAR uvedl celkem 18 nových produktů a představil i šest držitelů ocenění CES Innovations Award.

„Náročnější aplikace, jakými jsou pokročilé webové stránky, širokopásmové streamování videa, hraní na herních konzolách či internetová telefonie, využívá ve větší míře stále více zákazníků. Internet a domácí sítě se proto musí kombinovat, aby vytvořily páteřní technologii pro zajištění potřebného výkonu i zábavy v moderně připojené domácnosti,” prohlásil Patrick Lo, prezident a generální ředitel společnosti NETGEAR. „Takovéto moderní aplikace navýšily požadavky na domácí síťové produkty, které musejí poskytovat vyšší rychlosti i spolehlivost v rozsáhlejších oblastech. Letos na výstavě CES představujeme rekordních 18 síťových zařízení v kategoriích bezdrátových a širokopásmových produktů, úložných zařízení a ethernetových sítí přes elektrické rozvody, optická vlákna i koaxiální vedení, které umožní zákazníkům využít jejich výhod skutečně na maximum. „All Access“ domácnost v našem stánku na výstavě CES předvádí zákazníkům, jak naše široká rodina síťových produktů dokáže zajistit přístup k internetu a digitálním médiím kdekoli, kdykoli a jakkoli, stejně jako umožní jednoduchou distribuci obsahu v domácnosti. Díky tomu lze tyto nové síťové aplikace využít jako ještě nikdy předtím.“
NETGEAR si vysloužil šest ocenění za inovace „2008 CES Innovations Awards“

NETGEAR si hodně zakládá na svých inovativních řešeních a ty dokážou zaujmout odborníky z celého světa. Jak už bylo uvedeno v minulé tiskové zprávě, hned na začátku tohoto roku se proto může pochlubit vyznamenáním za šest svých nových produktů od výboru pro inovace, design a techniku výstavy CES 2008. Cenou Innovations 2008 Design and Engineering Award v programu, který vybírá nejinovativnější produkty spotřební elektroniky v nejsledovanějších kategoriích produktů průmyslového odvětví, byla vyznamenána tato zařízení:
• Síťová sada Wireless-N, 5 GHz pro HD video/hry (WNHDEB111)
• Bezdrátová kabelová hlasová brána Pre- DOCSIS 3.0 (CBVG834)
• Dvoudiskové gigabitové desktopové síťové úložné zařízení ReadyNAS™ Duo
• Vícediskové gigabitové desktopové síťové úložné zařízení ReadyNAS™ Pro určené pro firmy
• Sada zásuvkových síťových extenderů Powerline šetřících místo (XEPSB103)
• Sada ethernetových adaptérů Powerline HD Plus (HDXB111)
Produkty NETGEAR Next-Generation Wireless-N využívají technologii antén z metamateriálů pro dosažení větších rychlostí a dosahů
Připojení zdánlivě nekonečného spektra síťových zařízení pro produktivitu a zábavu v domácnosti vyžaduje takovou infrastrukturu bezdrátové sítě, která zajistí dosah, zabezpečení, spolehlivost, rychlost a stabilitu připojení. Rodina směrovačů a adaptérů NETGEAR Next-Generation Wireless-N je založena na návrhu standardu 802.11n a dosahuje nejvyšších rychlostí, největších dosahů a nejspolehlivějších připojení. Nové inovativní produkty využívají vnitřní sady inteligentních antén založené na metamateriálové technologii, revoluční a patentované inovaci s jedinečnými přenosovými vlastnostmi, která nabízí nejvyšší úroveň kvality, spolehlivosti a optimalizace signálu i v návrzích integrovaných obvodů s vysokou hustotou, a poskytuje výkon a stabilitu bezdrátových připojení nejvyšší ve své třídě v celém spektru produktů standardu 802.11. Tato technologie vysoce výkonných víceanténových sad, která byla včleněna do rodiny produktů NETGEAR Next-Generation RangeMax Wireless-N, nabízí prvotřídní dosah a propustnost, což učinilo technologii RangeMax společnosti NETGEAR vedoucí v oblasti průmyslového výkonu s návazností na uvedení její řady Wi-Fi směrovačů a adaptérů 802.11g MIMO RangeMax.

Dvoupásmový směrovač NETGEAR RangeMax Wireless-N (WNDR3300) nabízí nejvyšší Wi-Fi výkon pro dnešní Wireless-N notebookové a dvoupásmové adaptéry a poskytuje souběžnou podporu pro stará zařízení standardu 802.11g i pro klienty založené na 2,4GHz a 5GHz technologii Wireless-N. Kromě sady osmi metamateriálových antén podporuje zařízení WNDR3300 i 5GHz Wireless-N frekvenci, umožňující dvoupásmovému směrovači RangeMax Wireless-N vyhnout se rušení domácích spotřebičů, bezdrátových telefonů, Bluetooth zařízení či dalších Wi-Fi sítí ze sousedství, maximalizovat bezdrátový výkon i dosah a zajistit rychlejší stahování dat, streamování médií s vysokou kvalitou i lepší online hraní.
Gigabitový směrovač NETGEAR RangeMax Wireless-N (WNR3500) obsahuje ultrarychlý pětiportový 10/100/1000 Mb/s přepínač (s jedním gigabitovým ethernetovým WAN portem a čtyřmi gigabitovými ethernetovými LAN porty) a nabízí tak nejrychlejší možný výkon mezi bezdrátovými a kabelovými sítěmi. K uživatelskému komfortu přispívá i sada osmi interních antén pro snížení efektu rušení rádiových frekvencí a maximalizaci bezdrátového výkonu a dosahu. Automatická služba Quality of Service (QoS) zajišťuje spolehlivou podporu pro internetové, hlasové, video i herní aplikace a umožňuje uživatelům souběžně procházet internet, pracovat s elektronickou poštou, streamovat video ve vysokém rozlišení, telefonovat přes internet a hrát online hry.

Dvoupásmový RangeMax Wireless-N USB 2.0 adaptér (WNDA3100) umožňuje uživatelům obohatit notebook nebo stolní počítač o dvoupásmovou technologii Wireless-N, která nabízí více bezdrátových kanálů, menší rušení a lepší připojení. Adaptér WNDA3100 je zpětně kompatibilní se staršími zařízeními standardu 802.11g a poskytuje dostatečnou šířku pásma pro stahování hudby, sdílení souborů a multimediální aplikace s vysokým rozlišením.

Společnost NETGEAR rovněž ohlásila, že uvede na trh směrovač Wireless-N MoCA (WNMR834) založený na specifikaci MoCA 1.1. Ten nabízí výhody Wireless-N síťovou infrastruktury a umožňuje zákazníkům používat jejich existující domácí koaxiální rozvody kabelové televize pro distribuci digitálního videa s vysokým rozlišením a multimediálního obsahu hrubou datovou rychlostí 270 Mb/s k zařízením, jakými jsou televizory s vysokým rozlišením, digitální a internetové set-top boxy, počítače či další síťová zařízení. Sdružení Multimedia over Coax Alliance (MoCA™ – multimédia přes koaxiál) je otevřená průmyslově řízená iniciativa prosazující distribuci digitálního videa s vysokým rozlišením a zábavy přes existující koaxiální kabely v domě.

Mosty a extendery NETGEAR nabízí vysokorychlostní spolehlivou síťovou konektivitu
Zajištění širokopásmového připojení síťových zařízení, jakými jsou např. notebooky, herní konzoly a mediální adaptéry, k síti bez potřeby pokládat nevzhledné ethernetové kabely, vyžaduje použití mostů a extenderů. NETGEAR představuje širokou paletu kabelových a bezdrátových mostů a bezdrátových síťových extenderů určených k zajištění rychlých a spolehlivých síťových připojení pro aplikace náročné na šířku pásma v celé domácnosti.

Ethernetová sada NETGEAR Powerline AV (XAVB101) a sada ethernetových adaptérů Powerline HD Plus (HDXB111) poskytují spolehlivé vysokorychlostní 200Mb/s síťové připojení k domácí síti a internetu přes existující elektrické vedení pro zařízení, jakými jsou např. digitální přijímače médií, set-top boxy, herní konzoly, počítače nebo úložná zařízení. Obě zařízení – XAVB101, které je založeno na standardu HomePlug AV, a HDXB111 založené na UPA, které obsahuje vestavěné elektrické zásuvky pro úsporu místa u zásuvek – zahrnují službu quality-of-service (QoS) zajišťující vysoce kvalitní možnosti připojení pro aplikace určené ke streamování videa s vysokým rozlišením, online hraní her, VoIP a snadnou obsluhu díky zásuvné konstrukci a nastavení zabezpečení tlačítkem.

Síťová sada Wireless-N 5 GHz pro HD video/hry (WNHDEB111) nabízí více bezdrátových kanálů, méně rušení a spolehlivější připojení pro dosažení výkonného hraní po síti, a současné streamování videa s vysokým rozlišením nejvyšší možnou rychlostí Wireless-N. Síťová sada Wireless-N 5 GHz pro HD video/hry se díky využití patentované metamateriálové sady šesti inteligentních antén k optimalizaci dosahu a eliminaci vlivu rušení radiových frekvencí připojuje k jakémukoli existujícímu směrovači nebo bráně a zajišťuje rychlé, snadné a zabezpečené síťové připojení přes jednoduché zapojení „Push ‚N‘ Connect“ (zastrč a připoj) pomocí chráněného nastavení Wi-Fi (WPS – Wi-Fi Protected Setup).

Ethernetový adaptér NETGEAR s plastickými optickými vlákny (PF101) je snadno instalovatelný most, který využívá lehce ohebného tenkého optického vlákna pro přenos velkého objemu dat z místnosti do místnosti rychlostí světla. Zařízení PF101 je kompatibilní se všemi ethernetovými přístroji a nabízí rychlost dat 100 Mb/s na vzdálenost až 50 m skrze kabel velmi malého průměru, který lze snadno položit třeba k olemování podlah, pod koberce i v problematických místech, což z něj dělá ideální řešení pro distribuci videa s vysokým rozlišením přes síť do set-top boxu.

Přístupový bod/most Wireless-N HD 5 GHz (WNHDE111) obsahuje šest inteligentních metamateriálových antén pro optimalizaci dosahu a připojení k jakémukoliv existujícímu směrovači nebo bráně tak, aby nabídl více bezdrátových kanálů, lepší připojení a menší rušení. Zapojením přístupového bodu WNHDE111 do existujícího směrovače nebo brány lze kteroukoli domácí síť vylepšit o podporu posledního Wi-Fi certifikovaného 5GHz návrhu 2.0 standardu 802.11n a existující síť 802.11g vylepšit na dvoupásmovou 2,4- a 5GHz síť zajištěním až 23 nezahlcených kanálů. Automatická služba QoS zajišťuje upřednostnění hlasového, herního a video provozu a umožňuje tak hladký současný běh těchto úloh. Instalace je usnadněna díky automatické konfiguraci plug-and-play, zatímco „Push ‚N‘ Connect“ (zastrč a připoj) pomocí WPS (WPS – Wi-Fi Protected Setup) zajistí snadné a zabezpečené připojení k internetu.

Bezdrátový signálový extender RangeMax (WPN824EXT) se připojuje k stávajícímu bezdrátovému směrovači nebo bráně a zvyšuje výkon a dosah existující sítě. Patentovaná vestavěná sada sedmi inteligentních metamateriálových antén pro Wi-Fi sítě 802.11g nabízí optimální dosah a propustnost dat a dělá z extenderu WPN824EXT cenově dostupné řešení pro zvýšení bezdrátového pokrytí v domácnostech u směrovačů a internetových bran, které mají nedostatečný bezdrátový dosah. Bezdrátový signálový extenderu RangeMax dynamicky vybírá ze stovek kombinací antén takovou, která poskytuje optimální nerušenou cestu ke každému bezdrátovému klientovi, a zajišťuje tak rychlé a stabilní bezdrátové připojení.
Společnost NETGEAR také ohlásila, že bude dále rozšiřovat své technologické portfolio kabelových, bezdrátových a powerline ethernetových mostů a extenderů o první MoCA most ethernet/koaxiál certifikovaný podle MSO a průmyslové normy, založený na specifikaci MoCA 1.1 s dostupností v první polovině roku 2008. Sada mostu MoCA 1.1 ethernet/koaxiál (MOEB1002) je určena pro aplikace ke streamování videa ve vysokém rozlišení a online hraní a umožňuje zákazníkům využít jejich existující domácí zásuvky pro rozvod kabelové televize k distribuci digitálního videa s vysokým rozlišením a multimediálního obsahu s hrubou datovou rychlostí 270 Mb/s do televizorů s vysokým rozlišením, digitálních a internetových set-top boxů, počítačů i dalších síťových zařízení.

NETGEAR dodává inteligentní síťová úložná zařízení zákazníkům
Desktopová gigabitová síťová úložná zařízení ReadyNAS™ Duo 500 GB (RND2150), ReadyNAS Duo 750 GB (RND2175) a ReadyNAS Duo 1 TB (RND2110) představují inteligentní síťová úložná zařízení, která umožňují zákazníkům centralizovat, organizovat a sdílet všechna digitální média v domácnosti pomocí snadno použitelného řešení, které podává prvotřídní výkon, rozšiřitelnost, univerzálnost a redundanci dat, která byla dříve vyhrazena jen nejdražším firemním řešením.

Připojíte-li jakýkoli digitální fotoaparát do USB portu na přední straně zařízení ReadyNAS Duo, snadno a rychle zkopírujete fotografie a zpřístupníte je počítačům, PDA a dalším síťovým zařízením v domácnosti nebo v internetové síti. Kromě uloženého osobního digitálního audio a video obsahu poskytuje ReadyNAS Duo také integrovanou podporu pro BitTorrent™ a umožňuje uživatelům stahovat digitální zábavu přímo do zařízení ReadyNAS Duo. Veškeré uložené zvukové a video soubory dokáže zařízení streamovat přes mediální adaptér do domácího audio systému nebo zábavního centra bez nutnosti mít zapnutý počítač připojený do sítě.

Aby byla cenná digitální média chráněna, zařízení ReadyNAS Duo, pokud je vybaveno volitelným druhým diskem, automaticky zrcadlí všechna digitální data a zabraňuje tak jejich ztrátě z důvodu selhání disku, pomocí patentované technologie X-RAID™ společnosti NETGEAR.

Širokopásmové modemy a brány NETGEAR pro spolehlivé vysokorychlostní připojení k WAN
Jediná věc důležitější než mít vysokorychlostní síť po celé domácnosti pokrývající potřeby produktivity a zábavy v připojené domácnosti, je zajištění spolehlivého rychlého připojení této sítě k širokopásmovému internetu. Společnost NETGEAR představuje celé spektrum nových členů své rodiny širokopásmových modemů a bran, včetně bezdrátové kabelové hlasové brány Pre-DOCSIS 3.0 (CBVG834), která využívá spojování kanálů, aby umožnila stahování rychlostí 100 Mb/s souběžně s digitálním přenosem hlasu. Kabelový modem DOCSIS 3.0 (CVD31T) je založen na další generaci specifikací rozhraní služby data přes kabel pro mnohem vyšší rychlosti v příchozím a odchozím směru. Vyspělá DECT hlasová brána VDSL2 (WG934NOUD) sdružuje VDSL modem, směrovač, přístupový bod 802.11n, dva VoIP porty a základnovou stanici DECT. Společnost NETGEAR také uvádí 3G modem (MBM621), který umožňuje snadné sdílení nejnovějších mobilních 3G sítí.

Podrobnější technické parametry výše zmíněných produktů NETGEAR budou upřesněny později v samostatných tiskových zprávách a na webu společnosti NETGEAR (www.netgear.com).

Tiskové zprávy

Diskuse