Check Point - hospodářské výsledky

29. 1. 2008 18:51    Rubrika: Tiskové zprávy

27 procentní růst obratu za celý fiskální rok 2007

Check Point Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP), celosvětový lídr v oblasti zabezpečení internetu, dnes oznámil výsledky svého hospodaření za čtvrté čtvrtletí roku 2007, které skončilo k 31. prosinci 2007, a za celý fiskální rok 2007.

„Vysoký růst ve čtvrtém čtvrtletí roku 2007 jen dokazuje naše úspěšné hospodaření v průběhu celého roku, který se stal jedním z nejlepších v naší historii," uvedl Gil Shwed, předseda představenstva a výkonný ředitel společnosti Check Point. „Dovolím si tvrdit, že náš úspěch je zejména výsledkem začlenění nových produktů pro síťovou bezpečnost do stávající nabídky a vstupu do segmentu ochrany dat, uskutečněný počátkem roku 2007. Díky řešením z oblasti jednotné bezpečnostní architektury a komplexním bezpečnostním produktům zaujímáme čím dál větší podíl na trhu a to přispívá k vynikajícím hospodářským výsledkům ve čtvrtém čtvrtletí i v celém roce 2007."

Finanční ukazatele za čtvrté čtvrtletí 2007:
– Tržby: Tržby ve výši 206,7 milionu USD představují meziroční nárůst 29 % oproti 160,1 milionu USD ve čtvrtém čtvrtletí roku 2006. Síťová bezpečnost se na celkovém obratu podílí 182,5 miliony USD, což představuje nárůst 14 % ve srovnání se čtvrtým čtvrtletím roku 2006. Segment zabezpečení dat se na celkovém obratu podílí 24,2 miliony USD, což představuje 17% nárůst v porovnání se třetím kvartálem roku 2007.

– Zisk: Zisk ve výši 87,9 milionu USD představuje nárůst 11 % v porovnání s 79,5 miliony USD ve čtvrtém čtvrtletí roku 2006. Čistý zisk ve čtvrtém čtvrtletí roku 2007, po započtení nákladů na akvizice, činil 10,3 milionu.
– Zisk na akcii: Zisk 39 centů na akcii představuje 11 % nárůst ve srovnání s 35 centy ve čtvrtém čtvrtletí roku 2006.
– Zpětný odkup akcií: V průběhu 4. čtvrtletí Check Point vynaložil 61,9 milionu USD na zpětný odkup 2,8 milionu svých akcií.

„Po celý rok jsme byli svědky zdravého růstu naší společnosti ve všech regionech, ať to byl 34 % procentní nárůst tržeb v Evropě nebo 24 % růst v americkém regionu," uvádí Gil Shwed, předseda představenstva a výkonný ředitel společnosti Check Point. „Naše nové zařízení UTM-1 spolu s dalšími špičkovými integrovanými bezpečnostními řešeními jsou nasazovány v největších společnostech na světě a právě tato skutečnost nám dovoluje dosahovat tak skvělých výsledků.“

Finanční ukazatele za fiskální rok 2007:
– Tržby: Tržby ve výši 730,9 milionu USD představují nárůst o 27 % v porovnání s 575,1 miliony USD v roce 2006. Na síťovou bezpečnost připadá rekordních 648,1 milionu USD, což představuje nárůst 13% oproti roku 2006. Segment zabezpečení dat se na tržbách podílel 82,8 miliony USD.
– Zisk: Zisk ve výši 281,1 milionu USD představuje nárůst o jedno procento ve srovnání s 278 miliony USD v roce 2006. Čistý zisk v roce 2007 činil 77,7 milionu USD po započtení 34,1 milionu USD na navýšení základního jmění, 57,0 milionů USD nákladů na akvizice a 17 milionu USD věnovaných na výzkum a vývoj.
– Zisk na akcii: Zisk 1,25 USD na akcii představuje nárůst 7% ve srovnání s 1,17 USD v roce 2006.
– Zpětný odkup akcií: V roce 2007 Check Point odkoupil zpět 9 milionu svých akcií celkem za 209,8 milionu USD.
– Výše dostupné hotovosti a investic: 1,2 miliardy amerických dolarů k 31. prosinci 2007.

Významné události
– Expanze jednotné bezpečnostní architektury do oblasti ochrany dat – V prvním čtvrtletí roku 2007 jsme po akvizici společnosti Protect Data rozšířili svůj záběr podnikaní do oblasti ochrany dat. Nová bezpečnostní vrstva zakomponovaná do naší architektury umožňuje zákazníkům ochránit jejich mobilní data a minimalizuje riziko ztráty nebo krádeže.
– Vzrůstající počet velkých zakázek – Pokračujeme v nárůstu počtu uzavíraných velkých zakázek v různých odvětvích průmyslu a služeb po celém světě. V průběhu čtvrtého čtvrtletí jsem uzavřeli 19 kontraktů přesahujících jeden milion amerických dolarů.
– UTM-1 řešení – V prvním čtvrtletí roku 2007 jsme na trh uvedli zařízení UTM-1 představující první UTM řešení v segmentu středně velkých bezpečnostních bran. Ve čtvrtém čtvrtletí následovalo uvedení zařízení "UTM-1 Total Security Appliances", které nabízí i ochranu messagingu a bezpečnostních aktualizací.
– CoreXL technologie použitá ve VPN-1 Power přináší výrazné zvýšení výkonu – Díky použití nejmodernějších vícejádrových procesorů nabízí VPN - 1 Power s CoreXL, jako první síťová bezpečnostní brána, výkon obvyklý v databázových centrech i při aktivaci funkcí s přísným bezpečnostním profilem, která zajišťuje ochranu před hrozbami na aplikační vrstvě.
– ZoneAlarm ForceField – První virtualizované on-demand řešení zabezpečující prohlížeč umožňuje zákazníkům bezpečné používání internetbankingu, nakupování on-line nebo surfování v nebezpečných oblastech internetu. ForceField využívá funkce Check Point's Smart Defense Advisor, hostované služby, která společnostem poskytuje možnost ochrany jejich zákazníků v reálném čase proti hrozbám nulového dne.

„Jsme velmi spokojeni s výsledky jak za čtvrtý kvartál, tak za celý rok 2007. Věříme, že tento úspěch je odrazem naší schopnosti nabídnout zákazníkům komplexní bezpečností řešení, přesně podle jejich potřeb," doplnil Gil Shwed. „V nadcházejícím roce očekáváme rozšíření portfolia produktů, díky čemuž budeme moci zákazníkům poskytnout ještě vyšší úroveň zabezpečení."