HP - dohoda o akvizici společnosti NUR

29. 1. 2008 09:01    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost HP upevňuje pozici v oblasti grandformátového tisku akvizicí společnosti NUR Macroprinters Ltd.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost HP oznámila definitivní dohodu o akvizici společnosti NUR Macroprinters Ltd. (NURMF.PK), výrobce průmyslových grandformátových digitálních inkoustových tiskáren.

Společnost NUR, jejíž sídlo je v Izraeli, je předním dodavatelem tiskáren s UV-tvrditelnými a solventními inkousty, určených pro displejovou grafiku, které využívají komerční tiskárny, signmakeři, sítotiskaři, tiskárny billboardů, fotolaby a další poskytovatelé tiskových služeb

Akvizice rozšiřuje portfolio tiskáren HP pro grafický segment a segment PSP a zapadá do strategie HP Print 2.0, která má za cíl digitalizaci analogového tisku směrem k digitálnímu vytváření obsahu a publikace. Touto akvizicí bude společnost Hp schopná nabídnout mid-range řešení na bázi UV inkoustů.

“Tato akvizice je dalším milníkem růstové strategie HP a zahajuje přechod od analogového k digitálnímu tisku,” prohlásil Vyomesh Joshi, executive vice president, Imaging and Printing Group, HP. “Trh poskytovatelů tiskových služeb roste velice rychle a akvizicí společnosti NUR vytváří společnost HP široké portfolio produktů, které budou zdrojem inovací, vývoje a růstu.”

“Spojení společností HP a NUR nabídne zákazníkům a obchodním partnerům rozšířenou úroveň kvality a služeb, která nemá v segmentu digitálního grafického tisku obdoby,” řekl David Reis ze společnosti NUR Macroprinters, Ltd.
Akvizice společnosti NUR je dalším krokem k rozšíření portfolia digitálních tiskových strojů a velkoformátových tiskáren HP. V září 2007 HP oznámilo akvizici společnosti MacDermid ColorSpan Inc., výrobce velkoformátových digitálních inkoustových tiskáren a klíčového dodavatele pro sign shopy, quick printery a další menší středně velké společnosti zabývající se reklamním tiskem a signmakingem.

HP zaplatí za společnost NUR částku 117.5 milliónů dolarů.
Akvizice musí projít procesem schválení. Po ukončení bude společnost NUR integrována do obchodní skupiny HP Large Format Printing v rámci HP Imaging and Printing Group.

Tiskové zprávy

Diskuse