Nokia - WWF Climate Savers

29. 1. 2008 08:53    Rubrika: Tiskové zprávy

Nokia se svými klíčovými iniciativami v oblasti energií připojila k programu na ochranu klimatu

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Nokia se připojila k programu na ochranu klimatu - WWF Climate Savers - se slibem, že bude stavět na svých současných iniciativách v oblasti ochrany životního prostředí, a že v rámci své firemní činnosti zvýší energetickou účinnost a sníží emise oxidu uhličitého. Společnost si stanovila za cíl řadu energetických úspor, včetně snížení množství energie, kterou spotřebují nabíječky mobilních telefonů, na polovinu. Nokia si také klade za cíl do roku 2010 využívat ekologicky šetrné zdroje energie k napájení 50 procent svých zařízení a do roku 2012 plánuje snížit celkovou spotřebu energie v rámci společnosti o 6 procent.

Tyto cíle jsou součástí stávající strategie, kterou pod názvem Climate Change Strategy zveřejnila společnost Nokia. Své závazky podpořila Nokia tím, že se připojila k programu na ochranu klimatu WWF Climate Savers, který je založen na spolupráci mezi jednou z největších světových ekologických organizací a významnými společnostmi, které usilují o řešení problematiky změny klimatu.

“Představitelé organizace WWF jsou potěšeni závazky v oblasti ochrany klimatu, které na sebe společnost Nokia vzala s cílem dosáhnout významných úspor energie v rámci svého vlastního provozu a rovněž úspor při používání jejích produktů,” uvedl generální ředitel organizace WWF International, James P. Leape. “Když celosvětově známá společnost s obrovskou zákaznickou základnou přijde s nadšenou iniciativou na ochranu klimatu, podpoří to názory, že musíme řešit problematiku změny klimatu rychle a na celosvětové úrovni.“

Kirsi Sormunen, viceprezident divize Environmental Affairs ze společnosti Nokia, uvedl: “Jako největší výrobce mobilních telefonů na světě neseme svou odpovědnost a musíme hledat cesty, jak bojovat se změnami klimatu. Nejde jen o velká gesta. Jedná se o každodenní záležitosti, jež - když uvážíme násobící se efekt našich operací nebo 900 miliónů uživatelů s mobilním telefonem Nokia na celém světě – mohou mít obrovský dopad. Kromě toho hledání nových cest, jak zvýšit efektivitu a dosáhnout inovací, dává naší činnosti ten správný obchodní smysl.”

Závazky, které si Nokia jako partner programu WWF Climate Savers stanovila, staví na současných úspěších společnosti v oblasti zvyšování energetické účinnosti. Mezi tyto cíle patří:

Energetická účinnost produktů
Zhruba dvě třetiny energie spotřebované mobilním telefonem během jeho používání se ztratí, když po plném dobití a odpojení mobilního telefonu zůstane nabíječka připojená ke zdroji elektrické energie. Tomuto režimu se říká režim „no-load“. Za posledních devět let snížila Nokia u nabíječek průměrnou spotřebu energie v režimu „no-load“ o více než 50 procent a její špičkové nabíječky využívají jen desetinu energie spotřebovávané běžnými nabíječkami.

Nokia usiluje o snížení průměrné spotřeby energie v režimu „no-load“ v časovém horizontu do roku 2010 o dalších 50 procent. Kromě toho bude do konce roku 2008 důrazně nabádat zbývající část spotřebitelů používajících produkty z celého portfolia Nokia, aby po dobití telefonu nezapomněli odpojit nabíječku od zdroje elektrické energie.

Kanceláře a sídla
Díky projektům na úsporu energie, které společnost Nokia realizovala od roku 2003 do roku 2006 v Evropě, Americe a v Číně, snížila společnost svou celkovou celosvětovou spotřebu energie o 3,5 procenta. Nokia nyní usiluje o další úspory. V období 2007 až 2012 by ráda dosáhla snížení spotřeby o dalších 6 procent v porovnání s úrovní roku 2006.

Ekologicky šetrné zdroje energie
V současné době kryje Nokia 25 procent energie potřebné na provoz jejich zařízení na celém světě z ekologicky šetrných zdrojů. Společnost plánuje zvýšit tento údaj do roku 2010 na 50 procent.

Tiskové zprávy

Diskuse