Panasonic Lumix DMC-FS20, FS5 a FS3

29. 1. 2008 19:53    Rubrika: Tiskové zprávy

Tenký, stylový a přece výkonný

Panasonic Lumix DMC-FS20, FS5 a FS3

Společnost Panasonic představuje tři nové stylové fotoaparáty řady FS. DMC-FS20, DMC-FS5 a DMC-FS3 se vyznačují tenkým, elegantním designem a bohatou škálou funkcí usnadňujících fotografování i vyloženě svátečním fotografům. Model FS20 je navíc osazen obrovským 3.0“ POWER LCD panelem, který ještě více zpříjemní nejen pořizování krásných snímků, ale i jejich přehrávání přátelům.

Řada FS je sestrou vysoce ceněné luxusní řady Lumix FX a jako taková si klade za cíl nabízet fotoaparáty v reprezentativním stylovém designu s důrazem na schopnost pořídit maximálně kvalitní snímek kdykoliv a kýmkoliv ve spojení s intuitivním ovládáním.

Modely DMC-FS 20 a DMC-FS5 jsou vybaveny objektivem Leica DC začínajícím na velmi užitečném širokoúhlém ohnisku se čtyřnásobným optickým zoomem a rozlišením 10,1 megapixelu, model DMC-FS3 má objektiv Leica DC s počátečním ohniskem 33 mm, trojnásobným optickým zoomem a rozlišením 8,1 megapixelu.

Všechny tři modely jsou vybaveny jak tradičními funkcemi, které k fotoaparátům Panasonic neodmyslitelně patří, tak novinkami pro letošní rok. Především se mohou pochlubit vysokým stupněm inteligence, tedy režimem Inteligentní auto iA. Ten jistě využijí nejen fotografové začátečníci, ale všichni, kdo budou chtít zachytit například zajímavou momentku z cest a nebudou se chtít (anebo ani moci) zdržovat nastavováním.

Tento režim se sestává celkem z pěti technologií: inovovaného systému optické stabilizace MEGA O.I.S., inteligentního nastavení ISO dle detekce pohybu, inteligentního výběru scénického režimu, detekcí tváří a inteligentní okamžité ostření AF.

Systém optické stabilizace Mega O.I.S. potlačuje deformace způsobené roztřesením a inteligentní nastavení ISO zase brání rozmazání snímku při focení pohybu nebo snímání v nedostatečně osvětlených prostorách. Technologie inteligentního výběru scény dokáže odhadnout záměr fotografa a inteligentně vybere a nastaví přístroj na jeden z nejčastěji používaných scénických režimů, jako jsou „portrét“, „krajina“, „makro“, „noční portrét“ a „noční krajina“. Funkce detekce tváří automaticky zjistí, že je v záběru lidský obličej a podle toho nastaví zaostření a správnou expozici. Nechtěný efekt „červených očích“ sám detekuje a případně odstraní.

Nově přidaná funkce inteligentní expozice provádí kontrolu nastavení citlivosti ISO, a optimalizuje kresbu snímku s příliš vysokým rozsahem jasů a stínů – příliš tmavé části zesvětlí, příliš světlé části ztmaví. Funkce inteligentního předostření zase umožňuje s fotoaparátem sledovat pohybující se objekt, aniž by bylo nutné namačkávat spoušť do poloviny. V režimu INTELIGENTNÍ AUTO (iA) se všechny tyto funkce dějí souběžně, takže se můžete naplno soustředit na fotografování.

Vysoce výkonný systém zpracování obrazu LSI vstoupil do čtvrté fáze svého vývoje a pod označením Venus Engine IV nabízí záruku skutečně vysoce kvalitních fotografií a dokonalého zpracování signálu. Prezentace pořízených snímků lze nyní doprovodit i hudebním efektem. DMC-FS20 disponuje obrovským 3palcovým POWER LCD panelem, modely DMC-FS5 a FS3 mají LCD o úhlopříčce 2,5 palce. Panely nabízejí rozlišení 230 000 bodů a inteligentní úpravu jasu/kontrastu podsvícení - dle detekce intenzity okolního světla. DMC-FS20 bude k dispozici ve stříbrném a černém provedení, DMC-FS5 ve stříbrné, černé a červené a model DMC-FS3 ve stříbrné, modré, růžové a zelené barvě.