Dell - akvizice společnosti EqualLogic

30. 1. 2008 18:27    Rubrika: Tiskové zprávy

Rozšířil tak portfolio datových úložišť a zaměřuje se na partnerskou síť

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Dell dokončil akvizici společnosti EqualLogic v hodnotě 1,4 miliardy amerických dolarů. Storage řešení SAN společnosti EqualLogic se vyznačují vysokým výkonem, jednoduchou správou a širokými možnostmi virtualizace. Touto koupí Dell posiluje své přední postavení v oblasti zjednodušování výpočetní techniky pro zákazníky a partnery.

„Pro zjednodušení výpočetní techniky jsou klíčové dvě věci: virtualizace a iSCSI,“ uvedl Michael Dell, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Dell. „Podniky dnes exponenciální rychlostí generují data a zvyšují spotřebu energii. Spolu s tím zároveň stupňují nároky na výpočetní techniku a její složitost. Spolu s naší sítí PartnerDirect využijeme iSCSI a virtualizaci k tomu, abychom zákazníkům nabídli jednodušší a cenově dostupnější ukládání a zpracování dat.“

„Nárůst dat způsobuje, že zákazníci musí čelit mimořádně obtížným úkolům,“ uvedl Darren Thomas, viceprezident společnosti Dell a ředitel pro storage. „Ideálním řešením je bezpečné ukládání dat, které ovšem využívá stávající infrastruktury, jehož instalace zabere několik minut a ne dní. Musí být snadno rozšiřitelné dle aktuálních potřeb a plně kompatibilní s virtualizovaným IT prostředím. Právě taková je EqualLogic a všechny tyto hodnoty nyní poskytneme zákazníkům.”

Dell PartnerDirect se rozšiřuje o EqualLogic

Kromě přímé nabídky produktů má Dell v plánu zachovat a rozvíjet úspěšný program partnerských sítí. Současní partneři EqualLogic budou počínaje dneškem ve Spojených státech a později po celém světě zařazeni do programu PartnerDirect a získají nárok na nejnovější certifikaci Dell – Enterprise Architecture.
Certifikace a její výhody vycházejí z pozorně střeženého partnerského programu EqualLogic ke kterému Dell připojil přístup k celému produktovému portfoliu svých serverů a storage řešení.

Kromě standardních výhod, které nabízí PartnerDirect, jako je získání zvláštních cen, předprodejní a následná podpora, možnosti financování a přístup na partnerské e-commerce stránky Dell, mohou partneři s certifikátem Enterprise Architecture využívat:

• Bezplatných školení (dříve bylo dostupné pouze přímým prodejcům Dell) pro detailní seznámení s celou řadou produktů Dell a EqualLogic;
• cenový model EqualLogic;
• marketingovou a prodejní podporu

Tiskové zprávy

Diskuse