Notebooky Dell - výroba v Polsku

30. 1. 2008 18:24    Rubrika: Tiskové zprávy

Michael Dell se zúčastnil otevření nového závodu v polské Lodži

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Generální ředitel společnosti Dell Michael Dell dnes oficiálně otevřel nejnovější a nejmodernější výrobní závod společnosti Dell a oslavil tuto událost spolu se zaměstnanci, zákazníky, členy polské ústřední vlády i místních samospráv a obchodními partnery. Díky tomuto závodu se výrobní a personální kapacity společnosti Dell přiblíží rostoucí poptávce ve střední a východní Evropě a výrazně se zkrátí dodací lhůty.

„Obchodní úspěch Dell je založen na spojení vynikajících výrobních kvalit s detailní znalostí potřeb našich zákazníků,“ uvedl Michael Dell. „Nárůst našich podnikatelských aktivit ve střední a východní Evropě nás přesvědčil, že zde musíme vybudovat výrobní základnu, která by nám umožnila realizovat naše plány v celém regionu. Zřízení moderního závodu v Lodži znamená, že můžeme udržet dynamiku růstu a zároveň nabízet zákazníkům kvalitnější služby.”

Umístěním závodu v Polsku se Dell ocitá mnohem blíže svým zákazníkům, výrazně urychluje dodací lhůty a zkvalitňuje služby v tomto regionu. Závod představuje pro Dell velkou investici do regionu a odráží jeho význam pro podnikání společnosti.

V souladu s celosvětovou snahou společnosti o podporu místních komunit a minimalizaci dopadů činnosti na životní prostředí lodžský závod v současnosti realizuje celou řadu lokálních projektů. Dvě školy z lodžské čtvrti Widzew tak získaly produkty společnosti Dell v hodnotě 35.000,- USD a více než 100 zaměstnanců Dell se zúčastnilo výsadby stromů v lesoparku Lublinek. Jednalo se o první etapu iniciativy Dell nazvané „Zasaď strom“, při níž bylo v uplynulém roce v Lodži a okolí vysazeno na 130 000 stromů.

„Chceme být pro město přínosem nejen v tom, že vytváříme pracovní místa. Máme v plánu tyto činnosti dále rozvíjet ve spolupráci s místní komunitou i celým regionem,“ uvedl Sean Corkery, viceprezident Dell pro výrobu pro oblast EMEA, který stojí v čele lodžského závodu Dell.

Investice Dell v Polsku
Nový výrobní závod společnosti Dell na ploše 37.000 metrů čtverečních představuje investici ve výši 200 milionů € (přibližně 292 milionů amerických dolarů). Nepřímé investice ze strany dodavatelů americké společnosti dosáhnou přibližně částky 53 milionů €. V současnosti v závodě pracuje 1200 zaměstnanců.

Závod v Lodži, jemuž předcházela výstavba úspěšného výrobního závodu v Irsku, bude zpočátku vyrábět laptopy LatitudeTM a InspironTM uzpůsobené specifickým potřebám zákazníků společnosti Dell z řad podniků a obchodníků. Zákazníci ze střední a východní Evropy a skandinávských států mohou díky umístění nové továrny očekávat zkrácení současných dodacích lhůt nejméně o dva dny.
Společnost Dell získala první cenu Polské agentury pro informace a zahraniční investice a deníku Warsaw Voice jako nejlepší nový závod či investor na „zelené louce“, který vytvořil nejvyšší počet pracovních míst. Kromě toho jí časopis Forbes udělil cenu Významný investor roku.

Tiskové zprávy

Diskuse