Ericsson a Swisscom - rozšíření WCDMA/HSPA

30. 1. 2008 11:37    Rubrika: Tiskové zprávy

Ericsson podepsal smlouvu se švýcarským operátorem Swisscom na rozšíření a modernizaci WCDMA/HSPA

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Ericsson podepsala rámcovou smlouvu s předním švýcarským operátorem Swisscom na rozšíření a modernizaci sítě WCDMA/HSPA. Zajistí tak mobilní širokopásmové pokrytí na 90% území Švýcarska.

Ericsson je klíčovým dodavatelem společnosti Swisscom. Nyní rozšíří síť tohoto operátora o technologii HSPA (High-Speed Packet Access), která zvýší rychlost stahování dat až na 7,2 Mbps, což je nejvyšší možná dosažitelná rychlost, kterou nabízí současná komerční zařízení na bázi HSPA.

Smlouva navazuje na předchozí spuštění technologie HSPA společností Swisscom v roce 2006 s rychlostí uplinku až 1,4 Mbps a pokrytím 90%.

Díky této smlouvě se rozšíří mobilní širokopásmové služby po celém Švýcarsku a uživatelé získají snadnější přístup k velkému množství pokročilých služeb. Společnost Swisscom poprvé tuto službu představila v listopadu loňského roku. Výstavba byla již zahájena a kompletní dokončení je plánováno na druhé čtvrtetí 2008.

„Řešení od Ericssonu zvýší kapacitu naší sítě a zajistí nám vedoucí pozici v oblasti dostupnosti mobilního širokopásmového přístupu po celém Švýcarsku. Výsledkem bude snadný přístup k široké nabídce širokopásmových služeb pro všechny zákazníky.“ říká Patrice Haldemann, Network & IT, Head of Operations Swisscom.

„Tato smlouva je dalším důležitým krokem v naší dlouhodobé spolupráci se společností Swisscom. Pomůžeme rozšířit vysokorychlostní mobilní širokopásmový přístup po celé zemi. Přístup bude možný z jakéhokoliv zařízení a lokace.“ dodává Richard Batistier, Account Manager společnosti Ericsson.
Technologie HSPA společnosti Ericssonu podporuje rychlost stahování dat až 14,4 Mbps. Významně zvyšuje kapacitu sítě operátora a nabízí uživatelům mnohem kvalitnější zážitek z komunikace.

Tiskové zprávy

Diskuse