HP a Deutsche Post World Net - předběžná dohoda

30. 1. 2008 09:22    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnosti Deutsche Post World Net a Hewlett-Packard podepsaly předběžnou smlouvu o převodu celosvětového provozu informačních technologií

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Skupina Deutsche Post World Net, vedoucí světová logistická skupina, a společnost Hewlett-Packard oznámily, že podepsaly předběžnou smlouvu o převodu odpovědnosti za část globálního IT provozu Deutsche Post World Net na HP Services.

Na základě podmínek dohody skupina Deutsche Post World Net očekává, že během následujících sedmi let ušetří nejméně jednu miliardu eur tím, že sníží celkové náklady na informační technologie a zajistí lepší využívání IT zdrojů potřebných pro běh podnikání a poskytování služeb zákazníkům. Obě společnosti očekávají uzavření konečné smlouvy v polovině letošního roku.

Pokud dojde k dohodě, přejde pod firmu HP přibližně 2 500 zaměstnanců, kteří v současnosti poskytují služby pro provozní datová centra v Deutsche Post World Net – včetně řízení informací, dat, infrastruktury, sítí a aplikací. Týká se to DHL IT Services data center v Praze, Scottsdale v Arizoně, Cyberjayi v Malajsii a několika dalších evropských zemích.

Aplikace pro své zákazníky si bude Deutsche Post World Net i nadále navrhovat, vyvíjet a řídit interně, včetně bezpečnostních standardů IT a jejich zavádění. Deutsche Post World Net si také ponechá sekce Professional Services a Customer Integration Supply Management v rámci své jednotky DHL IT Services, včetně projektového řízení, projektových konzultací, vývoje aplikací a deployment služeb, a dále rovněž elektronickou integritu dat pro posílání zpráv a programy pro dodavatelské řetězce.

„Neustále hledáme nové cesty, jak snižovat náklady a zlepšovat kvalitu služeb poskytovaných našim zákazníkům,“ říká John Allan, hlavní finanční ředitel Deutsche Post World Net. „Tato iniciativa významně přispěje k dosažení našich podnikatelských cílů při zachování vysoké úrovně kvality služeb, kterou od nás zákazník očekává.“

Řízení a transformace infrastruktury informačních technologií i datových center patří mezi hlavní nabídku služeb společnosti HP nejen pro její zákazníky, ale také ve vlastních řadách. HP má bohaté znalosti a zkušenost s transformováním IT prostředí a díky nim dokáže výrazně podpořit podnikání skupiny Deutsche Post World Net.

„HP zná díky více než patnáctileté vzájemné spolupráci dopodrobna IT prostředí, organizaci i strukturu Deutsche Post World Net,“ dodává Francesco Serafini, Senior viceprezident a výkonný ředitel HP EMEA. „S našimi vysoce kvalifikovanými profesionály a globálními možnostmi nabízíme jednodušší a flexibilnější IT infrastrukturu, která přinese skutečné podnikatelské hodnoty a efektivitu, lepší návratnost IT investic a snížené provozní náklady.“

Tiskové zprávy

Diskuse