ASUS A33 - digitální audiovizuální systém

31. 1. 2008 14:11    Rubrika: Tiskové zprávy

ASUS A33 přináší multimédia v HD kvalitě přímo do vaší domácnosti

ASUS A33 - digitální audiovizuální systém

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Digitální audiovizuální systém ASUS A33 je vybavený multikanálovým zesilovačem zvuku 5.1 s HDMI

ASUSTeK Computer Inc. (ASUS), přední dodavatel kompletních 3C řešení, představuje digitální audiovizuální systém A33 pro domácnosti. Je určen uživatelům, kteří si chtějí vychutnat zvuk a filmy v plné HD kvalitě přímo u doma v obývacím pokoji. Tento digitální domácí systém překonává možnosti tradičních multimediálních center - integruje totiž zesilovač HiFi 5.1 s rozhraním HDMI, díky čemuž poskytuje špičkový zvuk a vizuální efekty vytvářející z multimediální zábavy ohromující zážitek.

Přizpůsobí se HD formátům
Systém A33 je určen k tomu, aby tvořil součást obývacích pokojů i zvukových komor. Je kompatibilní s naprostou většinou audio, video a bluetooth zařízení, se kterými se lze v současné době setkat. Kromě toho poskytuje také podporu nejnovějších zvukových formátů v HD kvalitě, včetně SACD Hybrid, DVD Audio, HDCD a XRCD – což umožňuje dosažení vynikající kvality zvuku se vzorkováním až 192 kHz při hloubce 24 bitů. Navíc podporuje bezdrátový standard 802.11n a za pouhou minutu dokáže bez problémů přenést či stáhnout video v HD kvalitě o délce až 30 min. To vše bez jakéhokoliv zpoždění, tedy s rychlostí šestkrát vyšší než umožňují standardy 802.11g.

5 přednastavených režimů ekvalizéru pro jednoduchou optimalizaci zvuku
Systém A33 poskytuje uživatelům zvuk ve špičkové kvalitě díky digitálnímu zesilovači třídy D se SNR 100 dB+. Dále umožňuje jednoduchou optimalizaci nastavení zvuku - například pomocí inteligentního ekvalizéru stiskem jediného tlačítka automaticky konfigurujete nastavení zesilovače tak, aby co nejlépe vyhovovalo okolí a umístění reproduktorů.. Na jediný stisk tlačítka je přitom k dispozici pět předdefinovaných režimů ekvalizéru - pro poslech jazzu, rocku, popu, klasické a živé hudby. Dalším užitečným prvkem je půlnoční režim, který umožňuje zvýraznění konverzace probíhající ve filmech a současně potlačení zvukových efektů na pozadí.

Obraz ve vysokém rozlišení 1080i
Kromě skvělého zvukového výkonu podporuje model A33 také výstup HDMI, který umožňuje zobrazování ve vysokém rozlišení 720p/1080i s čistým, sytým zvukem. Pro televizního diváka nabízí model A33 funkci EPG (elektronický programový průvodce) a dvě karty pro volbu televizních kanálů. Díky EPG je rychlé vyhledávání programů a nastavování vícenásobného nahrávání velice intuitivní a jednoduché. Dvě karty pak nabízí možnost současně nahrávat dva programy, nebo sledovat jeden program a zároveň nahrávat jiný.

Dálkový přístup k domácímu živému televiznímu vysílání
Máte-li doma systém A33, tak se již nemusíte obávat toho, že byste nestihli jakékoliv televizní pořady či sportovní zápasy vysílané u vás. Funkce přenosu na cestách (Broadcast On-the-go) dovoluje uživateli přistupovat ke svým oblíbeným televizním programům, filmům, hudbě, fotografiím a důležitým obchodním souborům uloženým v systému A33 přes jakékoli zařízení, které je schopné přenosu přes internet - jako jsou například 3G telefony nebo notebooky.

Příjemné dálkové ovládání 3 v 1
Veškeré výše zmíněné funkce jsou jednoduše dostupné pomocí IR dálkového ovládání 3 v 1. Toto ovládání vypadá trochu jako trackball a umožňuje jednoduché surfování a rychlé přepínání mezi funkcemi zesilovače, počítače a multimediálního centra. Klávesnice je založena na pokročilé bezdrátové technologii RF 2,4 GHz, což umožňuje pohodlné ovládání systému i ze vzdálenosti 10 metrů. Barevný TFT displej o velikosti 2,4" na předním panelu zobrazuje hodiny a průběžné informace o systému, jako jsou názvy filmů a písní.

Základní technické parametry:
Systém
Procesor: AMD AM2 x 2 4000+
Operační systém: Windows Vista Home Premium
Paměť: 2048 MB , Dual Channel, DDR2 533/667
Pevný disk: SATA II (3 Gb/s) 500 GB s NCQ
Optická mechanika: Slot-in DVD-RW Super-multi
Zdroj: 250 W spínaný výkon
Rozměry (šířka)x(hloubka)x(výška): 430x330x80 (mm)
Zesilovač ( třída D, 5.1 kanálů)
Frekvence: Frekvenční odezva 20 Hz - 20k Hz, +/-0,5 dB
SNR (odstup signálu od šumu): 100 dB +
THD + N (Celkový šum harmonického zkreslení): < 0,2% (8 Ω, 1W, 20 Hz-20 kHz)
Kompatibilita s reproduktory : Reproduktory 4 Ω a 8 Ω
Video
Monitor: 480P, 720P, 1080i
TV Tuner: Dvoukanálový hybridní (hardwarové kódování)
Komunikace
Bezdrátová LAN: 802.11n
Bluetooth: Třída 2, verze 2.0 EDR
Ethernet: 10/100/1000 Mb/s
Konektivita
Čtečka karet: 13 v 1 (CF/SD/MMS/MS/MicroSD)
Konektor na předním panelu: USB 2.0 x 1, IEEE1394 (4 pin) x 1
Kompozitní RCA a stereo vstup x 1
Mikrofon x 1, sluchátka x 1
Konektor na zadním panelu:
USB 2.0 x 2, IEEE1394 x 1
Video výstupy: HDMI x 1, komponentní(Y/Pb/Pr) x 1, S-Video x 1, kompozitní RCA x1
Video vstupy: S-Video x 2, kompozitní x 2 (po tunerech)
Zvukové výstupy: 5.1 kanálový x 1, stereo L/R x 1, SPDIF optický x 1
Zvukové vstupy: Stereo L/R x 1, SPDIF optický a koaxiální x 1
e-SATA x 1
RJ45 x 1
WiFi anténa x 1
IR Blaster x 2
Příslušenství
Charakteristika: Dálkové ovládání IR Blaster certifikované společností Microsoft (typ Slim s podsvícením)
Dálkové ovládání zesilovače 3 v 1
Bezdrátová klávesnice RF 2,4 GHz, 10m dosah s dotykovým ovládáním (touchpad) a multimediálními funkčními klávesami

Více informací o produktech společnosti ASUS naleznete na webových stránkách společnosti http://www.asus.com nebo http://cz.asus.com.

Tiskové zprávy

Diskuse