IBM - procesor POWER6 i pro SMB

31. 1. 2008 14:02    Rubrika: Tiskové zprávy

IBM přináší zákazníkům mezi malými a středními firmami výkon nejrychlejšího čipu světa a efektivitu nové virtualizační technologie

IBM - procesor POWER6 i pro SMB

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Rozšířené portfolio hardwaru a softwaru IBM pomůže firmám „virtualizovat“ technologické prostředky a ušetřit tak peníze, energii a místo

Společnost IBM (NYSE: IBM) oznámila, že zpřístupňuje svou technologii mikroprocesorů POWER6™ zákazníkům mezi malými a středními firmami spolu s novými virtualizačními produkty, které těmto zákazníkům pomohou konsolidovat kapacitu serverů, šetřit energii a efektivněji spravovat jejich výdaje za informační technologie.

„Virtualizované“ pojetí počítačových systémů má podnikům po celém světě pomoci snížit spotřebu energie až o 80 procent. Zároveň jim má pomoci lépe řídit růst systémů a dosáhnout snížení celkových nákladů na vlastnictví až o 72 procent.

Virtualizační technologie umožňuje provozovat více serverových funkcí na menším počtu serverů. Na jednom serveru tak může běžet několik operačních systémů s několika podnikovými aplikacemi. Nasazení virtualizačních funkcí může snížit náklady na IT a rizika spojená s provozem podniku, zvýšit účinnost a flexibilitu, zjednodušit nasazení a správu, zvýšit celkovou odolnost provozu a v neposlední řadě také vytvořit podmínky pro nové formy inovací.

IBM na tyto požadavky odpovídá uvedením nové virtualizační platformy PowerVM™ Express, která má pomoci zákazníkům lépe spravovat náklady na IT, dosahovat maximální energetické účinnosti a zvyšovat využití systémových prostředků. Technologie PowerVM poskytuje virtualizační řešení pro nejširší spektrum operačních systémů na trhu včetně unixového systému IBM AIX®, systému Linux® a i5/OS® pro uživatele serverů řady System i™.

V kombinaci s novými servery System p™ a BladeCenter® postavenými na procesorech POWER6, které byly zkonstruovány přímo pro malé a střední firmy, mohou zákazníci v jediném systému vytvořit až 160 virtuálních oddílů, což zásadně zvyšuje úroveň využití těchto serverů.

Software PowerVM – dříve nazývaný Advanced POWER™ Virtualization (APV) – je nyní k dispozici v edicích Express, Standard a Enterprise. Bezplatnou novinkou ve všech třech edicích technologie PowerVM je funkce, která umožňuje provozovat na serverech System p vedle unixových aplikací a aplikací pro Linux na platformě POWER (Linux on POWER) bez překompilování také linuxové binární x86 aplikace.

Kromě technologie PowerVM uvedla společnost IBM také:
• Dva nové unixové servery základní kategorie s procesory POWER6 – System p 520 Express a System p 550 Express. Oba jsou zkonstruovány pro kritické podnikové úlohy a očekává se, že přimějí k přechodu na platformu IBM další zákazníky systémů Solaris a HP/UX.
• Novou verzi operačního systému i5/OS, což je stěžejní operační prostředí IBM pro malé a střední klienty, kteří používají platformu System i. Novinkou v této verzi je podpora blade serveru IBM BladeCenter® JS22 s procesory POWER6.

• Novou podporu blade serverů BladeCenter JS22 a JS21 Express se systémy AIX a Linux v šasi BladeCenter S vhodném do kancelářských prostor, kterou ocení hlavně menší firmy a podniky s více pobočkami.

• Novou nabídku x86 Server Consolidation Factory, která vychází z úspěchu předchozích nabídek IBM Migration Factory. Pomůže zákazníkům migrovat z konkurenčních platforem x86 na IBM System p s novým virtualizačním softwarem PowerVM.

Tiskové zprávy

Diskuse