T-Systems - IT služby pro Airbus

31. 1. 2008 14:00    Rubrika: Tiskové zprávy

T-Systems zajistí IT služby pro Airbus

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost T-Systems uzavřela významnou smlouvu se společností Airbus. Tento největší výrobce letadel v Evropě zadal dceřiné společnosti Deutsche Telekomu dvě mezinárodní zakázky, jejichž celková hodnota se pohybuje okolo 50 milionů eur.

T-Systems bude Airbusu, pobočce společnosti EADS, i nadále poskytovat základní IT služby, a to až do roku 2012. V budoucnosti bude Airbus využívat modelu cen závisejících na objemu poskytnutých služeb: čím více bude tento výrobce letadel počítačových služeb využívat, tím nižší bude jejich jednotková cena.

Součástí dohody je také přemístění datových center Airbusu z Tolouse do Mnichova. Dosud bylo záložní datové centrum Airbusu, určené pouze pro případ katastrofy, umístěno v bezprostřední blízkosti hlavního datacentra v prostorách společnosti v Toulouse. Z bezpečnostních důvodů budou nyní záložní a hlavní systémy umístěny v Mnichově ve větší vzdálenosti od sebe.

Přesun stávajících technologií do Mnichova již začal, předpokládaný termín dokončení je plánován na jaro 2008. Do budoucna bude T-Systems společnosti Airbus poskytovat počítačové služby tak, aby mohla centrálně z mnichovské základny využívat svých aplikací v Německu, Francii i Británii.

Další smlouva: Nový uživatelský help desk pro Airbus v Pekingu
T-Systems rozšiřuje svou mezinárodní spolupráci s Airbusem i v rámci Asie. Divize společnosti Deutsche Telekom expanzi tohoto výrobce letadel v Číně podpořila poskytnutím nového uživatelského help desku. Operátoři společnosti T-Systems poskytují technikům čínských aerolinek již od listopadu 2007 rychlou a odbornou pomoc při práci se softwarem vyrobeným speciálně pro Airbus.

Operátorské centrum T-Systems se nachází přímo v prostorách Airbusu v Pekingu. Díky novému servisnímu středisku bude Airbus schopen reagovat na požadavky zvyšujícího se počtu místních zákazníků, a především nabízet služby nejen v angličtině, jak tomu bylo doposud, ale také v mandarínské čínštině a jejím jižním, kantonském dialektu.

Tiskové zprávy

Diskuse