GRISOFT mění název na AVG Technologies

6. 2. 2008 14:30    Rubrika: Tiskové zprávy

GRISOFT mění celosvětově svůj název na AVG Technologies

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Celosvětová změna názvu firmy má posílit povědomí o značce AVG

GRISOFT, dodavatel bezpečnostního software AVG, dnes ohlásil změnu názvu společnosti na AVG Technologies. Přejmenování se celosvětově týká všech dceřiných společností, konkrétně v České republice se název Grisoft, s.r.o. mění na AVG Technologies CZ, s.r.o. Ostatní kontaktní i obchodní údaje zůstávají beze změny, stejně jako dosavadní ochranné známky GRISOFT.

„Změnou názvu chceme především posílit povědomí o značce AVG ve světě,“ uvedl J.R. Smith, generální ředitel společnosti AVG Technologies. „Jednotná identita značky a firmy pak výrazně zvýší efekt našich marketingových aktivit a další komunikace,“ doplnil.

Společnost získala rovněž v zahraničí k výhradnímu používání doménu avg.com, což by mělo napomoci hladkému přechodu na jednotnou prezentaci produktů i firmy. Podle provedených průzkumů veřejného mínění se značka AVG stala v USA třetí neznámější v oblasti počítačové bezpečnosti a respondenti jí přisuzují vysokou technickou vyspělost. Software AVG patří podle renomovaného zpravodajského serveru CNet mezi dvacítku nejčastěji stahovaných programů všech dob a jeho bezplatná verze AVG Anti-Virus Free Edition pokořila již několikrát hranici 1 000 000 stažení za jeden týden na prestižním serveru Download.com.

Podle schváleného postupu má nyní mateřská společnost se sídlem v Nizozemsku název AVG Technologies, N.V., dále Grisoft, Inc. se sídlem v USA se mění na AVG Technologies USA, Inc., stejně tak Grisoft, Ltd. se sídlem na Kypru se nyní jmenuje AVG Technologies CY, Ltd. a konečně AVG Technologies, Ltd. se sídlem ve Velké Británii získala název AVG Technologies UK, Ltd.

Tiskové zprávy

Diskuse