GTS Novera - řešení pro Karlovy Vary

6. 2. 2008 15:53    Rubrika: Tiskové zprávy

GTS Novera připravila komplexní řešení pro Karlovy Vary

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Praha, 5. února 2008 – Celonárodní telekomunikační operátor GTS Novera připravil komplexní telekomunikační řešení pro město Karlovy Vary. Jeho součástí je kromě poskytování hlasových služeb a připojení k internetu i dodávka, správa a údržba techniky s tím související. Řešení je tak příkladem postupné konvergence telekomunikačních a IT služeb a posunu k systémové integraci na straně telekomunikačních operátorů. Společnost zvítězila v létě minulého roku ve výběrovém řízení města. Implementace celého řešení byla dokončena letos v lednu.

„Konvergence telekomunikačních a IT služeb je moderním světovým trendem v oblasti telekomunikací. Jsme rádi, že jsme zvítězili ve výběrovém řízení města Karlovy Vary a můžeme tak být při zavádění tohoto trendu do praxe,“ říká Tomáš Budník, ředitel technické divize společnosti GTS Novera. „Projekt pro město Karlovy Vary představuje dodávku komplexního řešení formou outsourcingu – od připojení přes techniku až po servis. Město hradí pouze měsíční poplatky za využívání poskytovaných služeb, počáteční investiční nálady jsou pro něj nulové.“

Integrované řešení telekomunikačních a počítačových služeb
Předmětem veřejné zakázky vyhlášené městem je poskytování pevných hlasových služeb a internetové konektivity pro počítačovou síť Magistrátu města Karlovy Vary, která zahrnuje dvě budovy magistrátu a jednu budovu městské policie. Součástí řešení je i dodávka, správa a údržba techniky potřebné pro poskytování telekomunikačních služeb včetně například pobočkové ústředny, záložních zdrojů nebo telefonních přístrojů. GTS Novera zvítězila ve výběrovém řízení 19. července loňského roku. Celé řešení bylo spuštěno v lednu 2008. Smlouva na poskytování služeb je uzavřena na dobu tří let. GTS Novera se tak stále více prosazuje nejen jako telekomunikační operátor, ale také jako systémový integrátor.

Další rozšíření spolupráce s veřejnou správou a místní samosprávou
Tento projekt je další úspěšnou spoluprací společnosti GTS Novera s veřejným sektorem. Pro místní samosprávu operátor například provozuje metropolitní sítě v několika městech republiky - např. v Plzni, Vsetíně, Uherském Brodě, bíloveckém mikroregionu nebo ve Valašském Meziříčí. Společným jmenovatelem těchto úspěšných projektů je vzájemné datové a hlasové propojení jednotlivých městských institucí, citelná úspora na výdajích města za telekomunikační služby a zlepšení dostupnosti internetového připojení pro veřejnost. V oblasti státní správy podepsala společnost GTS Novera v březnu s Ministerstvem informatiky rámcové smlouvy na poskytování datových a hlasových služeb v rámci Komunikační infrastruktury veřejné správy (KIVS).

Tiskové zprávy

Diskuse