Ericsson - end-to-end LTE

12. 2. 2008 18:06    Rubrika: Tiskové zprávy

Ericsson předvede jako první na světě živou ukázku end-to-end LTE hovoru z mobilního zařízení na mezinárodním kongresu Mobile World Congress v Barceloně

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Ericsson oznámila, že na světovém kongresu Mobile World Congress v Barceloně předvede vůbec první živou ukázku end-to-end hovoru pomocí Long-Term Evolution – System Architecture Evolution (LTE/SAE) přes mobilní telefon.

Hovor bude uskutečněn za pomoci mobilních zařízeních založených na platformě Ericsson Mobile Platforms. Síťová zařízení Ericsson LTE podporují přenos dat pro více uživatelů najednou o rychlosti až 160Mbps na jednu buňku.

LTE/SAE je dalším krokem k dokonalejšímu zážitku uživatele. Zlepšuje latenci, zvyšuje výkon a kapacitu sítě. Komerční spuštění je plánováno na rok 2009.

LTE umožňuje kvalitnější zážitek pro větší skupinu uživatelů. Pomáhá vylepšovat oblíbené aplikace jako mobilní video, blogy, pokročilé hry, multimediální komunikace a ostatní služby. Zároveň spolupracuje se stávajícími mobilními systémy.

“Tato světová premiéra živé ukázky je klíčovým momentem ve vývoji technologie LTE. Dokazuje stabilitu a integraci naší platformy o velikosti kapesního zařízení, která již dnes nabízí rychlost uplinku a downlinku 25 Mbit/s. První zkušební LTE platformy se objeví v roce 2008.” říká Robert Puskaric, šéf divize Mobile Platforms Business společnosti Ericsson.

“Ukázka kompletního end-to-end řešení, včetně zařízení velikosti mobilního terminálu pracujícího za pomoci sítě s plochou architekturou, jen potvrzuje pozici lídra společnosti Ericsson na trhu. Také vyjadřuje náš závazek zdokonalit technologii LTE natolik, že dojde k výraznému rozšíření a zkvalitnění nabídky služeb operátorů.” tvrdí Ulf Ewaldsson, viceprezident a vedoucí divize Head of Product Area Radio společnosti Ericsson.

Technologie LTE je dalším krokem ve vývoji standardů mobilních sítí definovaných v 3GPP (Third-Generation Partnership Project). Podporuje provoz jak v paired spektru tak v unpaired frekvenčním spektru. Umožňuje efektivní využití frekvenčního spektra jak pro současné, tak i budoucí bezdrátová frekvenční pásma. Plně podporuje kanál o šířce pásma v rozpětí 1.4-20MHz. Díky široké podpoře LTE na mezinárodní úrovni vznikají úsporná řešení pro síťové operátory a tím dochází ke snižování nákladů.

LTE/SAE demo následuje další současnou prvotní ukázku LTE v režimu Frequency Division Duplex (FDD) a Time Division Duplex (TDD) na stejné platformě základnové stanice.

Tiskové zprávy

Diskuse