Sony Ericsson Z770i

12. 2. 2008 16:33    Rubrika: Tiskové zprávy

• Integrované interaktivní Google™ mapy

Sony Ericsson Z770i

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění




Společnost Sony Ericsson představila včera večer na kongresu MWC v Barceloně mobilní telefon Z770i. Jedná se o důmyslně provedený reprezentativní model, který je předurčen pro komfortní prohlížení internetových stránek. Véčko Z770i disponuje propracovaným e-mailovým klientem a podporuje rychlé datové přenosy HSDPA. Je tak vhodné pro stahování multimédií, e-mailových příloh a prohlížení internetových stránek. K770i nabízí mimo jiné i dvoumegapixelový fotoaparát, podporu paměťových karet nebo FM rádio.

Společnost Sony Ericsson také představila novou automobilovou Bluetooth handsfree sadu HCB-150. Ta nevyžaduje instalaci, je snadno přenosná a poskytuje čistý zvuk.

“Z770i je optimální řešení pro uživatele, kteří chtějí mít neustále přístup k internetu a e-mailům a přitom by plně nevyužili funkcí smartphonů či PDA,“ říká Martin Winkler, ředitel marketingu společnosti Sony Ericsson pro produkty kategorie Web.

Přístroj Z770i je možné využít také jako modem. Stačí jej propojit pomocí USB kabelu s notebookem. Pro synchronizaci e-mailů a dalších dat poslouží podpora Exchange ActiveSync™. Používání e-mailů je i pro technicky méně zdatného uživatele velmi snadné díky jednoduchému nastavení e-mailové schránky.

Při prohlížení internetových stránek reaguje navigační tlačítko na podněty stejně jako myš na obrazovce. Na displeji se v závislosti na možnostech vybrané oblasti zobrazí kurzor, šipka, ručička, nebo přesýpací hodiny. Sledovat aktuální zpravodajství prostřednictvím RSS kanálů je stejně snadné jako nastavit si odkaz na oblíbenou internetovou stránku přímo na plochu displeje telefonu.

Přístroj Z770i je vybaven integrovaným dvoumegapixelovým fotoaparátem. O úpravu snímků pořízených za zhoršených světelných podmínek se postará integrovaná aplikace Photo fix, která automaticky upravuje vyvážení bílé barvy. Jednoduše se tak upraví jas, světlo i kontrast snímků.

Tisknout pořízené fotografie lze díky funkci PictBridge™ i bez použití počítače. Stačí telefon Z770i připojit pomocí USB kabelu přímo k tiskárně. Sdílení pořízených fotografií je možné prostřednictvím technologie Bluetooth™, obrázkového blogování, MMS či e-mailu.

Uživatel nalezne v telefonu i FM rádio a hudební přehrávač. Ten je vybaven funkcí pro rozpoznávání hudby TrackID™ známou z Walkman mobilů Sony Ericsson. Předinstalované interaktivní Google mapy usnadní uživatelům orientaci na cestách.

Sony Ericsson Z770i bude k dispozici v průběhu druhého čtvrtletí tohoto roku v červeném, černém a zlatém barevném provedení.

Bluetooth handsfree sada HCB-150: prozradí, kdo volá

Nová Bluetooth™ handsfree sada HCB-150 zajišťuje uživateli pohodlné a bezpečné telefonování během řízení. HCB-150 nevyžaduje složitou instalaci, stačí jí připnout na sluneční clonu ve vozidle. HCB-150 verbálně upozorní uživatele na jméno volajícího. Pro telefonování není nutné vyndavat telefon z tašky či kapsy, volané číslo lze vytočit přímo přes handsfree, do kterého je také možné převést telefonní seznam telefonu. Baterie vydrží i dlouhé cestování. Doba hovoru na jedno nabití je až 25 hodin, pohotovostní doba je až 700 hodin.

Automobilová Bluetooth handsfree sada HCB-150 bude k dispozici v průběhu druhého čtvrtletí tohoto roku.

Sony Ericsson Z770i – charakteristiky:

Hudba:
Bluetooth™ stereo (A2DP)
Přehrávač médií
Vyzváněcí melodie ve formátu MP3/AAC
PlayNow™
Funkce rozpoznávání hudby TrackID™
Fotoaparát: Dvoumegapixelový fotoaparát
2,5x digitální zoom
Photo fix
Obrázkové blogování
Nahrávání videa
x-Pict Story™ (slideshow)
Internet:
Vysokorychlostní přístup na internet přes HSDPA
Prohlížeč Access NetFront™
Čtečka RSS
Předinstalované Google™ mapy
Komunikace :
Polyfonní vyzvánění
Hlasitý odposlech
Vibrační vyzvánění
Zprávy:
E-mail
Microsoft® Exchange ActiveSync®
Instant messaging
MMS
SMS
Nahrávání zvuku
Funkce prediktivního vkládání textu
Design: Navigační tlačítko
Obrázkové tapety
Animované tapety
Zábava: 3D hry
FM rádio
Java
Streaming videa
Přehrávání videa
Organizér:
Budík
Kalkulačka
Kalendář
Mód letadlo
Poznámky
Telefonní seznam
Stopky
Časovač
Úkoly
Připojení: Technologie Bluetooth™
Modem
PictBridge
Synchronizace s PC
USB mass storage
podpora USB
Příslušenství: V balení:
Nabíječka
Baterie
Stereo sluchátka s handsfree
Dostupné příslušenství:
Automobilová Bluetooth™ handsfree sada
HCB-150
GPS přijímač HGE-100
Bluetooth headset HBH-PV703
Stojánek CDS-75
Technická specifikace:
Rozměry: 93 x 48 x 15,5 mm
Hmotnost: 91 gramů
Barvy: červená, černá, zlatá
Displej: 2,2“ TFT displej 240 x 320 pixelů s 262 tisíci barev
Paměť telefonu: až 32 MB
Podpora paměťových karet Memory Stick Micro™ (M2™)
Doba hovoru GSM: až 8,5 hodin
Pohotovostní doba GSM: až 340 hodin
Doba hovoru UMTS: až 4,5 hodin
Pohotovostní doba UMTS: až 350 hodin
UMTS/HSDPA 2100
GSM/GPRS 900/1800/1900

Tiskové zprávy

Diskuse