První Microsoft Inovační Centrum v ČR

14. 2. 2008 20:04    Rubrika: Tiskové zprávy

První Microsoft Inovační Centrum v České republice

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Microsoft a Jihomoravské inovační centrum otevírají centrum na podporu rozvoje inovací a inovativního podnikání

Microsoft a Jihomoravské inovační centrum (JIC) společně v Brně otevírají Microsoft Inovační Centrum. Úkolem tohoto střediska je podpořit nadějné začínající firmy především z oblasti IT a pomoci tak rozvoji inovací a inovativního podnikání v České republice.

Microsoft Inovační Centrum, které je umístěno v prostorách Technologického inkubátoru II provozovaného JIC, nabídne začínajícím podnikatelům, studentům, vývojářům a výzkumným pracovníkům přístup ke zdrojům a informacím na světové úrovni. Pro zájemce je připravena nejen celá řada aktivit z oblasti vzdělávání a poradenství, ale i špičkové vybavení pro testování a vývoj nejnovějších technologií. Této příležitosti mohou využít jak firmy v rámci inkubátoru, tak i další společnosti, které o takovouto podporu projeví
zájem a zároveň přicházejí s inovativním podnikatelským záměrem.

Vzdělávací kurzy a semináře budou probíhat v prostorách Microsoft Inovačního Centra. Semináře se budou zaměřovat na všechny oblasti, které musí zvládnout IT firma, která chce úspěšně fungovat a prosperovat. Zařazeny budou tréninky "měkkých" dovedností (soft skills) jako například vedení firmy, dovednosti manažerské, obchodní, komunikační, prezentační, propagační a osobního rozvoje. Oblast technických odborných znalostí pak bude zaměřena především na tvorbu moderních a inovativních řešení postavených na technologiích Microsoftu. Pro komplexnost budou doplněna i témata jako finance, daně, personální politika a další. Školení zajistí jak specialisté ze společnosti Microsoft a partneři Microsoftu a JIC, tak i externí lektoři a odborníci z České republiky a ze zahraničí.

"Spojení sil Microsoftu a JIC pro vybudování Microsoft Inovačního Centra je naprosto logické. Obě strany totiž mají stejný cíl a naše aktivity se vzájemně doplňují. Pomoc firmám růst a propagovat ty, které přicházejí s inovativním přístupem a technologiemi, včetně podpory jejich konkurenceschopnosti na místním i mezinárodním trhu, cítíme jako naše společné poslání," hodnotí spolupráci Petr Karásek, obchodní a marketingový ředitel společnosti Microsoft v České republice.

Microsoft pomůže inkubovaným firmám v přípravě uvedení jejich produktů na trh nejen odbornými znalostmi, ale také zpřístupněním potřebného programového a technologického vybavení. Příkladem může být instalace moderních serverů pro testování a vývoj nejnovějších technologií.
Jihomoravské inovační centrum pak poskytne moderní a kvalitní zázemí inkubátoru, které pomůže začínajícím firmám překlenout jak nedostatek finančních prostředků, tak i znalostí potřebných pro úspěšný rozvoj.

"Inovativní řešení a přístupy jsou těmi hlavními kritérii, kterými se mohou dnešní firmy odlišit. Pomoc, rady a zázemí pro rozvoj se ukazují jako jedny z nejdůležitějších faktorů, které dnes začínajícím podnikatelům nejvíce pomáhají. Mnozí přicházejí se skutečně dobrými nápady, ale nemají pak šanci je dále rozvinout. Tlak na organizaci firmy, administrativní procesy spojené s podnikáním, včetně finanční stránky, nutně odvádí pozornost od hlavního záměru firmy, tedy úspěchu na trhu. Díky Microsoft Inovačnímu Centru nyní získají i nadějné IT firmy potřebnou podporu a šanci uspět v dnešním vysoce konkurenčním prostředí," přibližuje poslání Microsoft Inovačního Centra Jiří Hudeček, ředitel Jihomoravského inovačního centra.

Slavnostní otevření Microsoft Inovačního Centra se uskuteční 21. února 2008 v Brně za účasti představitelů Jihomoravského kraje, společnosti Microsoft, JIC a dalších partnerů projektu.

Tiskové zprávy

Diskuse