Ericsson ústředny pro Aastra Technologies Limited

20. 2. 2008 18:35    Rubrika: Tiskové zprávy

Aastra Technologies Limited převezme podniková řešení pobočkových ústředen společnosti Ericsson

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Ericsson (NASDAQ:ERIC) uzavře smlouvu s kanadskou společností Aastra Technologies Limited (TSX:AAH) na převzetí řešení pobočkových ústředen. Smlouva zahrnuje i přechod 630 zaměstnanců, z nichž 360 působí přímo ve Švédsku. Celá transakce by měla být dokončena v dubnu tohoto roku. Společnost Ericsson se nyní zaměří na poskytování svého rozsáhlého portfolia podnikových řešení přímo operátorům a poskytovatelům služeb.

Podnikové řešení pobočkových ústředen od společnosti Ericsson je hlavním dodavatelem IP PBX , konvergentních systémů PBX a řešení pro firemní pobočky. Portfolio výrobků zahrnuje komunikační řešení pro podniky všech velikostí, mobilní řešení, telefonní terminály a služby. Tržby z prodeje se v roce 2007 vyšplhaly na 3 mld. SEK. Kupní cena (nezahrnuje čistá aktiva a pasiva) je 650 milionu SEK.Výše očekávaného zisku se odhaduje na přibližně 200 milionů SEK.

Společnost Ericsson se zaměřuje hlavně na telekomunikační operátory a poskytovatele služeb, z tohoto důvodu nejsou pobočkové ústředny považovány za klíčový produkt hlavního portfolia. Kromě toho, podniková komunikace se stává čím dál tím více celosvětovou záležitostí a zjevně směřuje ke konsolidaci.Ericsson věří, že podniková PBX řešení představují pro společnost Aastra Technologies významný přínos. Společnost Ericsson předá Aaastra Technologies kromě kvalifikace i své klíčové výrobky a významné zákazníky v oblasti řešení pobočkových ústředen. Sloučení produktového portfólia společností Ericsson a Aastra Technologies je významným krokem pro všechny stávající zákazníky, partnery i zaměstnance společnosti Ericsson.

Strategie společnosti Ericsson se zaměří na poskytování svého rozsáhlého portfolia podnikových řešení přímo operátorům a poskytovatelům služeb.
Strategické produkty získané akvizicí společnosti Netwise zůstanou i nadále součástí portfolia společnosti Ericsson.

Dohoda je předmětem schválení příslušných orgánů regulujících konkurenční vztahy.
Společnost SEB Enskilda je výhradním finančním poradcem společnosti Ericsson v celé této transakci.

Tiskové zprávy

Diskuse