Ericsson - WCDMA HSPA pro VimpelCom

22. 2. 2008 19:20    Rubrika: Tiskové zprávy

Ericsson dodavatelem sítě WCDMA/HSPA pro ruský VimpelCom

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Ericsson (NASDAQ: ERIC) a přední ruský operátor VimpelCom podepsali smlouvu o dodání a zprovoznění sítě WCDMA/HSPA, včetně zprostředkování příslušných služeb, která bude pokrývat sedm z devíti oblastí Ruska. Těmito oblastmi jsou Moskva, Severní Kavkaz, Sibiř, Volga, Severozápadní Rusko, Jižní Rusko a Ural.

Během příštích pěti let dodá společnost Ericsson přístupovou a centrální síť WCDMA/HSPA, včetně sítě přepínaných okruhů, paketové sítě a podpůrného řídícího systému Home Location Register (HLR). Ericsson dále zodpovídá za řadu telekomunikačních služeb, včetně rozmístění a integrace, systémové integrace, provozu a údržby, technické podpory a zaškolení.

Tento krok umožní VimpelComu nabízet svým zákazníkům pokročilá multimediální zařízení a vysokorychlostní širokopásmové mobilní služby, jako je mobilní TV nebo video hovory.

Řešení High-Speed Packet Access (HSPA) od společnosti Ericsson poskytuje vysokorychlostní přenost dat při uplinku i downlinku. HSPA také zvyšuje kapacitu sítě a snižuje prodlevu pro interaktivní služby. Upgrade systému společnosti Ericsson stávajícího GSM hardwaru na duální paketovou centrální síť umožní snadné a efektivní zavedení vysokorychlostních služeb WCDMA/HSPA.

" Touto smlouvou pokračuje naše dlouhodobé partnerství se společností Ericsson. Pro VimpelCom je to příležitost představit svým zákazníkům další špičkové služby. Věříme, že tento krok posílí naší pozici mezi konkurencí na telekomunikačním trhu." řekl Peter Covell, provozní ředitel společnosti VimpelCom.

"Jsme rádi, že si nás společnost VimpelCom vybrala jako hlavního dodavatele nejmodernější sítě WCDMA/HSPA. Tato dohoda jen posílí naši dosavadní vzájemnou spolupráci a VimpelCom tak bude moci nabízet svým zákazníkům nové komerční služby 3G." říká Zoran Lukovic, viceprezident společnosti Ericsson pro východní Evropu a střední Asii.

Po celém světě je v provozu 174 sítí HSPA, z čehož Ericsson jich spravuje 86.

Ericsson je světovým lídrem v poskytování technologií a služeb pro operátory. Zaujímá vedoucí pozici v oblasti technologií 2G a 3G, je dodavatelem komunikačních služeb a spravuje sítě pro více jak 185 milionů uživatelů. Portfolio společnosti zahrnuje infrastrukturu mobilních a pevných sítí, širokopásmové a multimediální řešení pro operátory, podniky a vývojáře. Společnost Sony Ericsson poskytuje spotřebitelům plně vybavené mobilní telefony a další příslušná zařízení.

Ericsson podporuje svou vizi “komunikace pro každého”prostřednictvím inovace, technologie a stálých obchodních řešení. Více než 70 000 zaměstnanců působících ve 175 zemích dosáhlo v roce 2007 tržeb ve výši 27.9mld. USD (189 mld. SEK). Společnost Ericsson byla založena v roce 1876 s hlavním sídlem ve Stockholmu, Švédsko. Akcie společnosti Ericsson jsou kótovány na burze ve Stockholmu, Londýně a na burze NASDAQ.

Více informací na www.ericsson.com

Tiskové zprávy

Diskuse