Siemens - OpenSOA

22. 2. 2008 19:36    Rubrika: Tiskové zprávy

Siemens Enterprise Communications představuje komplexní aplikační rámec OpenSOA pro firemní řešení otevřené komunikace

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Siemens Enterprise Communications představila koncepci OpenSOA, komplexní a sjednocenou platformu pro příští generaci aplikací na bázi servisně-orientované architektury společnosti. První dvě aplikace využívající architekturu OpenSOA, HiPath 8000 Assistant a HiPath 8000 Media Server, jsou již nyní k dispozici v kombinaci se SIP softswitchem HiPath 8000. Koncepce OpenSOA je klíčovou komponentou strategie otevřené komunikace Siemens Enterprise Communications, která zákazníkům umožňuje implementovat nabízené řešení a využívat jejich výhod bez ohledu na síťové či komunikační prostředí. Aplikace SOA jsou založeny na otevřených standardech a umožňují tak snadnou integraci prostřednictvím standardizovaných rozhraní i větší portabilitu napříč prostředími s různými servery, koncovými zařízeními a operačními systémy.

Architektura OpenSOA zároveň umožňuje sdílet funkce mezi jednotlivými podnikovými aplikacemi a vytvářet tak nové synergie mezi uživateli firemního systému. Zákazníci mohou například využívat výhod společných SOA softwarových služeb, jako jsou údaje o aktuální dostupnosti a poloze, notifikační systém či nástroje pro spolupráci. To znamená, že oboroví experti, operátoři kontaktních center i mobilní uživatelé jsou okamžitě schopni zjistit dostupnost pro komunikaci pomocí preferovaného média a snadno spolupracovat v reálném čase.
„Siemens OpenSOA nabízí díky své komponentové SOA architektuře a sdíleným softwarovým službám bezprecedentní stupeň konsistence mezi aplikacemi,“ říká Thomas Zimmermann, Chief Operation Officer, Siemens Enterprise Communications. „Nový, otevřený přístup založený na standardech zároveň výrazně usnadňuje integraci s klíčovými firemními aplikacemi a umožňuje tak našim zákazníkům obohatit důležité firemní procesy o nový rozměr komunikace.“

OpenSOA představuje nejnovější vývojové stádium strategie Siemens v oblasti SOA, které by se mělo stát základem aplikací společnosti pro jednotnou komunikaci, unified messaging a kontaktní centra. V případě OpenSOA nejde o nové využití existujících aplikací s webovým rozhraním či „zabalením“ do middlewaru jiných dodavatelů. Prostředí OpenSOA bylo od začátku koncipováno na bázi komplexní servisně-orientované architektury. Sdílené služby a funkce byly od základu přebudovány pomocí jazyků Java a XML s využitím standardních SOA rozhraní.

„Přístup firmy Siemens ke koncepci SOA se od ostatních odlišuje svojí úplností. OpenSOA jakožto od základu otevřený systém nabízí větší hodnotu pro zákazníky se zájmem o skutečné výhody SOA architektury a díky konsolidaci dat a rozhraní napříč aplikacemi nabízí cestu k řešením tzv. jednotné komunikace,“ říká Blair Pleasant, prezident a hlavní analytik ve společnosti COMMfusion a spoluzakladatel UCStrategies.com.

Osvědčením otevřené integrace založené na standardech se stala certifikace Powered by SAP NetWeaver, kterou architektura Siemens OpenSOA získala v druhé polovině roku 2006. Nová verze OpenScape navíc využije OpenSOA k integraci služeb aktuální dostupnosti v prostředí IBM Lotus Sametime. Integrace se systémy SAP a IBM svědčí o obecném oborovém trendu směrem k otevřeným standardizovaným architekturám, které firemním zákazníkům nabídnou nižší náklady spojené s vlastnictvím a větší svobodu výběru.

NHS Trust v anglickém Newcastlu - jeden ze zákazníků Siemens Enterprise Communications, který využívá HiPath 8000 - je o hodnotách SOA přesvědčen. „Servisně-orientované aplikace Siemens pro softswitch HiPath 8000 jsou součástí otevřeného, standardizovaného systému, který nás prvořadě přivedl ke spolupráci se Siemens,“ říká Robin Smith, konzultant NHS Trust. „Komplexní přístup Siemens k SOA je navíc pro nás zárukou, že tyto aplikace jsou součástí pečlivě promyšlené architektury.“

Tiskové zprávy

Diskuse