HP - kvadrant lídrů

27. 2. 2008 11:00    Rubrika: Tiskové zprávy

pro několik strategických segmentů softwarového trhu

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Společnost HP oznámila, že se v několika zprávách Magic Quadrant analytické agentury Gartner Inc. umístila v kvadrantu lídrů.(1,2,3)
Analytici Gartnera umístili HP do kvadrantu lídrů ve zprávách Magic Quadrant o softwaru pro korelaci a analýzu IT událostí, o softwaru pro správu konfigurací počítačů v průběhu jejich životního cyklu, a o softwaru pro integrované řízení architektury SOA.

Do kategorie lídrů podle agentury Gartner spadají výrobci, kteří si v současné době vedou dobře, mají jasnou představu o budoucím vývoji trhu a aktivně rozvíjejí své schopnosti, aby si udrželi pozici na trhu.

Korelace a analýza IT událostí
Produkt HP Operations Center, který je součástí řešení HP Business Service Management, se umístil v kvadrantu lídrů pro segment korelace a analýzy IT událostí.

HP Operations Center pomáhá IT týmům pochopit, jaký dopad mají problémy infrastruktury a serverů na chod podniku. Tento produkt používá přes 11 000 zákazníků a prodává jej více než 600 partnerů po celém světě.

Gartner definuje produkty pro korelaci a analýzu IT událostí jako nástroje, které „pomáhají pracovníkům IT provozu vypořádat se s přívalem událostí hlášených celou IT infrastrukturou. Eliminují duplicitní signály o stejných událostech, filtrují události podle provozních nebo obchodních priorit a analyzují události, aby odhalily kořenovou příčinu.“(1)
Správa konfigurací počítačů v průběhu jejich životního cyklu
HP Client Automation, který je součástí řešení HP Business Service Automation, se umístil v kvadrantu lídrů pro segment správy konfigurací počítačů v průběhu jejich životního cyklu. HP Client Automation umožňuje automatickou správu klientských zařízení a dopadu souvisejících změn na infrastrukturu serverů a datového centra.

Podle Gartnera „produkty v segmentu správy konfigurací počítačů v průběhu jejich životního cyklu slouží ke snižování celkových nákladů na správu klientských systémů, ke snižování rizik, jež představují pro zabezpečení podniku – tj. k prevenci škodlivého softwaru (malwaru) – a k zajištění shody s interními a zákonnými předpisy. … Ve složitých, vysoce škálovatelných prostředích, která jsou kvalitně spravována, nabízí automatizace podstatné finanční úspory a efektivitu, což nelze s manuálními postupy nikdy dosáhnout.“(2)

Integrované řízení architektury SOA
I v analýze trhu řešení pro integrované řízení architektury SOA umístil Gartner společnost HP do kvadrantu lídrů.(3) Smyslem řízení architektury SOA je podle Gartnera „zajistit a ověřit, že všechny prvky architektury fungují podle očekávání a udržují určitý stupeň kvality.“(3)
HP SOA Systinet pomáhá urychlit nasazení a zmírnit rizika spojená s architekturou SOA bohatou sadou řídících funkcí. Jako systémový zdroj informací o podnikové architektuře SOA poskytuje základnu pro přehled a spolehlivé řízení prostředí SOA. Produkty a služby HP Business Technology Optimization for SOA s důrazem na řízení, zajištění kvality a správu architektury SOA pomáhají organizacím plánovat, testovat, realizovat, řídit a spravovat nejrůznější projekty architektury orientované na služby.

„Společnost HP je odhodlána poskytovat nejlepší podnikový software na trhu, který bude zákazníkům spolehlivě pomáhat získat maximální hodnotu z jejich investic do IT,“ řekl Ben Horowitz, viceprezident a ředitel produktů BTO v softwarové divizi společnosti HP. „Umístění HP v kvadrantu lídrů ve všech těchto důležitých segmentech trhu vypovídá o našem neustálém zaměření se na zákazníky.“

Další informace o produktech HP Software jsou k dispozici na webu www.hp.com/go/software.

(1) Gartner, „Magic Quadrant for IT Event Correlation and Analysis, 2007,“ David Williams, Debra Curtis a Will Cappelli, prosinec 2007.
(2) Gartner, „PC Life Cycle Configuration Management Magic Quadrant, 2007,“ Terrence Cosgrove a Ronni Colville, prosinec 2007.
(3) Gartner, „Magic Quadrant For Integrated SOA Governance Technology Sets, 2007,“ Frank Kenney a Darryl Plummer, prosinec 2007.

Tiskové zprávy

Diskuse