Vodafone - Pavel Hlavinka

11. 3. 2008 15:17    Rubrika: Tiskové zprávy

Viceprezidentem pro firemní zákazníky Vodafonu je Pavel Hlavinka

Vodafone -  Pavel Hlavinka

Novým viceprezidentem Vodafonu ČR je od 10. března Pavel Hlavinka (43). Bude zodpovědný za kompletní nabídku, projekty a služby pro firemní zákazníky Vodafonu. Do mobilního operátora přichází z pozice generálního ředitele společnosti Vegacom a.s.

Ve Vegacomu Pavel Hlavinka pracoval od roku 1999. Povedlo se mu výrazně rozšířit portfolio zákazníků, kteří využívali služby na trhu informačních a komunikačních technologií. Pavel Hlavinka také úspěšně restrukturalizoval celou společnost a pomohl jí k růstu. Řídil například expanzi na východní trhy, na Ukrajinu, do Ruska a Číny.

„Vodafone má díky zajímavé nabídce služeb, tvořivosti a flexibilitě týmu pracovníků všechny předpoklady ještě více zaujmout různé segmenty firemních zákazníků. Právě silný tým lidí ve Vodafonu a ambiciozní cíl je to, na co se těším a za čím jsem přišel ,“ říká Pavel Hlavinka.

Firemní zákazníci tvoří už třetinu celkových příjmů Vodafonu ČR. Vodafone nedávno vstoupil i na trh korporátních zákazníků, kterým nabízí službu Vodafone OneNet. Vodafone má v současnosti nabídku pro všechny typy firem, od těch nejmenších, přes střední, až po velké korporace.

Před nástupem do Vegacomu pracoval Pavel Hlavinka pět let ve společnosti I&C Energo s.r.o. Jako obchodnímu a marketingovému řediteli společnosti se mu mimo jiné podařilo za 2 roky zvýšit příjmy společnosti o 40% ze 400 na 560 milionů korun.

První roky kariéry spojil se společností ČEZ, kam nastoupil po studiích jaderného inženýrství na Českém vysokém učení technickém.

Pavel mluví plynně anglicky. Je ženatý a má jedenáctiletou dceru. Rád cestuje. hraje golf, squash, jezdí na kole a chodí po horách.