Acer Aspire 8920

20. 3. 2008 08:49    Rubrika: Tiskové zprávy

Acer představuje řadu Aspire 8920: Design si podává ruku s vysokým rozlišením

Acer  Aspire 8920

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Jedinečný zážitek ze sledování filmů

Společnost Acer, třetí největší prodejce osobních počítačů (zdroj: údaje společnosti Gartner za 4. čtvrtletí 2007), dnes představila notebook řady Aspire 8920G, zcela nový přenosný počítač, který lze využít pro zábavu ve vysokém rozlišení všude, kde se právě nacházíte.

Na základě velkého úspěchu, s nímž se setkala první řada notebooků Aspire Gemstone, která byla představena v květnu 2007, společnost Acer vyvinula zcela novou koncepci notebooků, která spojuje přednosti původní řady Gemstone, tzn. výjimečný design, inovativní textury (povrchy), materiály a technologii zpracování zvuku Dolby s displejem 18,4“, který je na trhu naprosto výjimečný a je určen pro zobrazení v plném vysokém rozlišení. Dále byl doplněn nepřehlédnutelným prvkem, který oživuje celý výrobek: Modrá - barva i světlo - je prvek charakteristický pro tuto novou řadu, jež nese přiléhavý název Aspire Gemstone blue.

Notebooky řady Aspire 8920G jsou navrženy pro zprostředkování výjimečných zážitků v plném vysokém rozlišení, které se zmocní všech smyslů.

Výkon
Notebook nové řady Aspire 8920G nabízí nejvyšší výkon založený na procesorové technologii Intel® Centrino® a nejmodernějších procesorech Intel® Core™ 2 Duo, mobilním čipsetu Intel PM965 Express a integrovaném modulu pro bezdrátové připojení s podporou bezdrátových technologií Acer SignalUp InviLink Nplify.

Obraz
Aspire 8920G je potěšení pro oči: Společnost Acer jako první uvedla na trh 18,4” LCD panel CineCrystal s plným HD rozlišením a 1920x1080 pixely, dobou odezvy 8 ms a nativním zobrazením s poměrem stran 16:9, což je ideální formát pro obsah s vysokým rozlišením, který zajišťuje naprosto realistické a přesné podání obrazu.

Systém může být vybaven volitelnými grafickými kartami včetně NVIDIA GeForce 9650M GS až s 1280MB TurboCache (vyhrazená paměť 512 MB GDDR3 VRAM, sdílená systémová paměť až 768 MB) nebo NVIDIA GeForce 9500M GS až s 1280MB TurboCache (vyhrazená paměť 512 MB GDDR2 VRAM, sdílená systémová paměť až 768 MB). Obě grafické karty podporují technologii NVIDIA PureVideo HD, Shader Model 4.0 a Microsoft DirectX 10.

Výjimečné zobrazení s vysokým rozlišením zaručuje konektor HDMI s podporou HDCP. Toto rozhraní přenáší vysoce kvalitní a ostrý obraz, jakož i zvuk ve vysokém rozlišení pouze jedním kabelem.
Nový notebook je dále vybaven displejem Wide Color Gamut Plus, který zobrazuje o 100 % vyšší intenzitu barevného rozsahu než běžné panely notebooku.

Pocit Notebook v designu Aspire Gemstone blue spojuje druhou generaci technologie Dolby Home Theater s výkonnými technologiemi pro zpracování zvuku CineSurround, subwooferem Tuba CineBass a skutečným zvukovým výstupem 5+1 True 5.1, čímž definuje nový zvukový standard pro notebooky.
Aspire 8920G je první notebook na světě, dodávaný se systémem True 5.1 surround sound se šesti vestavěnými reproduktory, který je ideální pro filmy ve vysokém rozlišení a hraní her.

Subwoofer Acer Tuba CineBass, speciálně navržený ve tvaru trubky, má výkon vyšší než 10 W a díky technologii Dolby Natural Bass dosahuje nejčistších nízkých tónů, jaké si lze představit. I při zesílené hlasitosti si hudební nadšenci mohou skutečně vychutnat hluboké basové rytmy bez nepříjemných zvuků a nemusejí ztlumit reprodukci.

Zážitek
Nový design a nové ovládací prvky: Notebook Aspire 8920G přichází na trh se zcela novou mediální konzolí CineDash – citlivým dotykovým rozhraním, které představuje nový způsob přístupu k zábavě a umožňuje spustit Acer Arcade v několika sekundách, pohybovat se v menu, nastavit hlasitost i ovládat média. Nový design se vyznačuje i novými povrchy: Speciální textura plochy pro opření dlaní NeoWeave představuje výsledek náročného technického řešení pro pohodlné položení rukou.

Styl
Aspire Gemstone blue stojí na počátku nové éry v oblasti designu notebooků Acer. Dynamický a propracovaný vzhled odhaluje skutečnou podstatu nepřehlédnutelných charakteristických prvků, jako např. vícevrstvé, třpytivé 3D povrchové úpravy, kontrastních textur, elegantní kombinace modré, černé a stříbrné barvy, jakož i vnitřních a vnějších světelných efektů.

Holografické 3D víko vyzařuje skutečnou eleganci. Hvězdný třpyt zespodu osvětluje plovoucí logo Acer, které tvoří ústřední bod safírově modré barvu měnící podkladové vrstvy, jež jiskří v odstínech černé a modré při pohledu z různých úhlů.

Podsvícené spouštěcí tlačítko ožije jasně modrým neonovým světlem stejně jako mediální konzole CineDash, jakmile notebook zapnete. Tento neobyčejně šikovný ovládací prvek se vyznačuje jedinečným stylem a snadným ovládáním. Sotva najdete jiný notebook v takovém provedení a s takovým vybavením.

Speciální textura plochy pro opření dlaní NeoWeave tvoří rafinovaný, odolný a přesto pohodlný a ergonomický povrch.

Jedinečná klávesa DiamondBlack eKey převzatá z původních notebooků Gemstone vyzařuje klasickou krásu drahých kamenů a nabízí vstup do světa technologií, které usnadňují uživatelům život.

Ukládání dat
Pevný disk s neobyčejně velkou kapacitou pojme až 640 GB (2x320 GB), a tedy splňuje nároky příznivců multimédií. Počítače Aspire 8920G mohou být na přání dodány s vynikající mechanikou Blu-Ray Discs™ nebo mechanikou DVD-Super Multi double-layer. Počítač je dále vybaven čtečkou paměťových karet typu „6 v 1“ s podporou nejběžnějších formátů pro snadný a rychlý přenos dat.

Vestavěný televizní tuner pro příjem digitální televize (některých modelů) usnadní uživatelům notebooku Aspire 8920G vstup do interaktivního světa pozemního digitálního a analogového televizního vysílání. Sada multimediálních programů Acer Aspire Arcade je určena pro zobrazování a přepínání kanálů na přehledném rozhraní se snadným ovládáním.

Videokonference
Vybrané modely Aspire 8920G jsou dodávány se šikovným telefonem VoIP Bluetooth, který lze používat jako normální mobilní telefon připojený k počítači prostřednictvím rozhraní Bluetooth nebo hlasitý telefon, pokud ho položíte např. na stůl. Telefon vám umožňuje komunikovat, aniž byste museli přerušit práci na počítači. VoIP telefon ve spojení s vestavěnou kamerou Acer CrystalEye umožňuje vytvořit videokonferenční spojení v reálném čase i snadné vysílání.

Notebooky Aspire jsou dodávány s předinstalovaným operačním systémem Microsoft Windows Vista Ultimate nebo Windows Vista Home Premium. Notebook je dále vybaven technologií Acer Empowering (Acer eAudio, ePower, eDataSecurity, eRecovery, eSettings Management) a programovým vybavením Acer Arcade Deluxe featuring Cinema, Album, Music, Acer HomeMedia, Acer InstantOn Arcade; Acer Bio-Protection; Acer Crystal Eye; Acer GridVista; Acer Launch Manager; Acer GameZone; Acer Video Conference Manager; Acer Video Conference Manager featuring Video Quality Enhancement (VQE); Adobe Reader; zkušební verzí CyberLink PowerDirector; NTI Media Maker; Microsoft Works 9.0 se zkušební verzí Office Home and Student 2007.

Na všechny notebooky Acer je poskytována standardně dvouletá mail-in záruka (mezinárodní záruka ITW). Záruka může být prodloužena na tři roky službou AcerAdvantage, která se vztahuje i na náhodné poškození notebooku.

Tiskové zprávy

Diskuse