Notebook HP Compaq Presario

9. 7. 2008 14:09    Rubrika: Tiskové zprávy

Compaq Presario se vrací

Notebook HP Compaq Presario

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Hewlett-Packard oznámila návrat úspěšné řady notebooků Compaq Presario na český trh. Jako první se v prodeji objeví model c790, jehož předpokládaná koncová cena včetně DPH nepřesáhne 15 tisíc korun.
Notebook Compaq Presario c790 bude v základním provedení osazen RAM pamětí 2048 MB (2x1024 MB) s podporou až 3 GB paměti DDR2, pevným diskem s kapacitou 160 GB a procesorem Intel Core Duo T2410 s frekvencí 2 GHz. Lesklý BrightView displej 15.4\xB4\xB4 pracuje v rozlišení 1280x800 bodů, operačním systémem je Windows® Vista™ Home Premium a na počítač je poskytována standardní dvouletá záruka s možností rozšíření.

"Compaq Presario je řada modelů s velice přívětivou cenou, určených zejména pro domácnosti, a představující optimální kombinaci základních technologií a výrazného designu," uvedl u příležitosti návratu této značky na český trh Marketing Manager divize Personal Systems Group HP Česká republika Petr Trešl. "Protože naši zákazníci právě takový typ notebooku mezi základním modelem a moderním multimediálním strojem začali postrádat, rozhodli jsme se jeho někdejší popularitu mezi českými uživateli vzkřísit. Pochopitelně, že s parametry, které odpovídají dnešním požadavkům."

Presario tak doplňuje portfolio přenosných počítačů HP na českém trhu na pětici modelových řad. Protože společnost HP uvedla v poslední době do prodeje nové značky notebooků, uvádíme pro lepší orientaci jejich kompletní přehled:
• HP 5x0 (např. 510, 530, 550…) - základní modely notebooků, jimiž se HP zaměřuje na zákazníky, preferující zejména cenu
• HP Compaq - řada notebooků pro firemní zákazníky
• HP EliteBook - firemní notebooky, reprezentující technologickou špičku, určené nejnáročnějším zákazníkům
• HP Pavilion - multimediální notebooky pro domácí uživatele s důrazem na design
• Compaq Presario - cenově velmi dostupné modely pro domácnosti s kombinaci základních technologických požadavků a výrazného vnějšího provedení

Tiskové zprávy

Diskuse