Osobní počítač Acer Aspire X3200

28. 11. 2008 14:07    Rubrika: Tiskové zprávy

Stolní osobní počítač Acer Aspire X3200

Osobní počítač Acer Aspire X3200

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Dynamická zábava ve vysokém rozlišení

Společnost Acer, třetí největší prodejce osobních počítačů (zdroj: údaje firmy Gartner za 4. čtvrtletí 2008), dnes představila nejnovější stolní osobní počítač Aspire X3200. Tento výkonný a současně neobyčejně malý stolní osobní počítač je určen pro domácí příznivce multimédií a zábavy, kteří požadují plně vybavený systém s veškerými funkcemi splňujícími jejich nároky na multimediální zábavu.

Počítač Acer Aspire X3200, založený na jedinečné koncepci „vše pro zábavu“, nabízí nejmodernější technologie ve skříni s velmi malým rozměry, která má ve srovnání s běžným stolním počítačem třetinový objem. I v takto prostorově úsporném provedení však Aspire X3200 nabízí vysoký výkon, přičemž stylový, vysoce lesklý rámeček v atraktivní černé barvě mu dodává elegantní a vybraný vzhled. Aspire X3200 má dokonce příznivější vliv i na životní prostředí: Velmi malý tvarový faktor představuje ekologické řešení z hlediska úspory prostoru i energie.

Nový Acer Aspire X3200 se čtyřjádrovým procesorem AMD Phenom a čipsetem NVIDIA GeForce 8200 může snadno zpracovávat najednou několik aplikací s vysokými nároky na výkon. Technologie NVIDIA Hybrid SLI (s podporou technologií HybridPower a GeForce Boost) zaručuje dostatečný grafický výkon a energeticky úsporný provoz, přičemž grafický výkon počítače lze dále zvýšit volitelnou diskrétní grafickou kartou.
Pro ještě náročnější úkoly a dosažení vyšší produktivity může být Acer Aspire X3200 vybaven pamětí až 4 GB DDR2 s podporou dual channel, pevným diskem SATA s vysokou kapacitou až 1 TB a portem eSATA s vysokou přenosovou rychlostí, která je až dvojnásobná ve srovnání s externími disky s běžným rozhraním USB.

Ještě lepší zábava
Počítač řady Aspire X3200 je skutečně dynamické centrum zábavy: Optická mechanika Blu-ray Disc s podporou plného vysokého rozlišení umožňuje již dnes sledovat obsah ve vysokém rozlišení. Výstup HDMI zaručuje vynikající úroveň obrazu a zvuku při přenosu jediným kabelem. Prostorový 5.1 kanálový zvuk s podporou S/PDIF zajišťuje doma poslech ve stejné kvalitě, jakou nabízí například kino. K dalšímu zvýšení kvality zvuku přispívají technologie Dolby Home Theater® , jimiž je počítač standardně vybaven.

Platforma AMD LIVE! počítače Aspire X3200 umožňuje dokonale ovládat oblíbený digitální obsah a připojit, ukládat, distribuovat, vyvolávat či sledovat digitální mediální obsah v různých místnostech v domácnosti.

Počítač řady Aspire X3200 je dále vybaven inteligentními bezpečnostními moduly sady programů technologie Acer Empowering pro ochranu dat:
• eDataSecurity je šikovná šifrovací utilita pro bezpečné uložení všech souborů na disk chráněný heslem, která zabraňuje neoprávněnému přístupu pomocí Personal Secure Disk (PSD). eDataSecurity podporuje Windows Messenger, Outlook a Lotus Notes;
• eRecovery je spolehlivý a flexibilní manažer pro zálohování a obnovu dat.
• Acer eSetting s přehledným uživatelským rozhraním umožňuje jednoduše spravovat a ovládat všechny funkce systému. Nepřetržitě kontroluje celkový stav systému: monitoruje hardwarové díly, sleduje prostředky a upozorňuje na jakékoli změny hardware.

Počítač řady Acer X3200 je dodáván s předinstalovaným originálním operačním systémem Windows Vista Home Premium nebo Vista Home Basic. Další předinstalovaný software zahrnuje Microsoft Office 2007 Trial, Acer Arcade Live, Acer Empowering Technology (Acer eDataSecurity, eRecovery a eSetting Management), Acer Gamezone, McAfee Internet Security Suite 2008, eSobi, Adobe Reader; CyberLink PowerDVD + Power Director (Trial) a NTI Media Maker.

Na počítač je poskytována dvouletá záruka typu mail-in.

Technické údaje Aspire X3200
Operační systém: Originální Windows Vista Home Premium
Originální Windows Vista Home Basic
Verze Linpus Linux console/X-Windows
Procesor: AMD LIVE!
• Čtyřjádrový procesor AMD Phenom X4
• Tříjádrový procesor AMD Phenom X3
• Dvoujádrový procesor AMD Athlon X2
Procesor AMD Athlon
Procesor AMD Sempron
Čipset: NVIDIA GeForce 8200
Přizpůsobený pro NVIDIA Hybrid SLI
Paměť: Až 4 GB DDR2 667/800 MHz SDRAM (podpora dvou DIMM s dual-channel)
Pevný disk: Pevný disk Serial ATA s kapacitou aŽ 1 TB
Optická mechanika: Volitelné optické mechaniky:
• BD DVD a SuperMulti burner
• Mechanika pro BD DVD a vypalování DVD SuperMulti
• SuperMulti
• DVD-ROM
Čtečka paměťových karet: Víceformátová čtečka paměťových karet, která podporuje:
CompactFlash (typ I a II); CF+ Microdrive; MultiMediaCard (MMC); MMCmobile; Reduced-Size MultiMediaCard (RS-MMC); Secure Digital (SD) Card; miniSD Card; xD-Picture Card; Memory Stick; Memory Stick PRO; Memory Stick Duo; Memory Stick PRO Duo; porty USB 2.0 a IEEE 1394
Grafika: Integrovaná grafika NVIDIA GeForce 8200 s diskrétní grafikou NVIDIA GeForce 8400
Přizpůsobený pro NVIDIA Hybrid SLI
Podpora grafické karty PCI Express® 2.0 x16 (nízká)
Zvuk: Optimalizovaný zvuk Dolby® Home Theater® s podporou technologií Dolby® Digital, Dolby® Pro Logic® II, Dolby® Headphone, Dolby® Virtual Speaker a Dolby® Digital Live
Integrovaný prostorový zvuk s vysokým rozlišením s podporou 5.1 kanálů
podpora S/PDIF (Sony/Philips Digital Interface)
Síť: Gigabit Ethernet:
Rozhraní: Rozhraní na přední straně:
5x port USB 2.0; víceformátová čtečka paměťových karet; konektory pro sluchátka a mikrofon s vysokým rozlišením; port IEEE 1394 (čtyřpinový)
Rozhraní na zadní straně:
4x port USB 2.0; porty PS/2 pro klávesnici a myš; pět audio portů; port Ethernet (RJ-45); port D-Sub VGA; port HDMI; port eSATA; DVI-D (grafická karta); optický port S/PDIF
Rozšíření: Slot PCI Express 2.0x16
Slot PCI Express 2.0x1
Software: Acer Empowering Technology (Acer eDataSecurity, eRecovery and eSettings Management); Acer Arcade Live; AcerGamezone; Microsoft Office 2007 Trial with Microsoft Works 8.5; eSobi; McAfee Internet Security Suite 2008; Adobe Reader; CyberLink PowerDVD + PowerDirector (Trial); NTI Media Maker
Rozměry : 265 (v) x 315 (š) x 100 (h) mm (bez rámečku)
BIOS: Award PnP BIOS kompatibilní s SMBIOS 2,4
Napájení: 220 W
Splnění předpisu: PC 2001
Schválení: FCC, CE, BSMI, CCC, VCCI, CB, Bauart, MET
Volitelné příslušenství: Acer USB, klávesnice a myš PS/2 nebo bezdrátová; LCD monitor Acer; dálkový ovladač; televizní karta

Tiskové zprávy

Diskuse