Digitální rámečky Toshiba TEKBRIGHT a GIGAFRAME

12. 12. 2008 16:44    Rubrika: Tiskové zprávy

Digitální rámečky Toshiba TEKBRIGHT a GIGAFRAME

Společnost Toshiba uvádí na český a slovenský trh nové digitální rámečky TEKBRIGHT a GIGAFRAME, které uživatelům nabídnou jasný a ostrý obraz ve větších úhlopříčkách 7, 8 a 8,4 palce. Rámečky mají dotykové ovládání, senzorem ovládané automatické přizpůsobení obrazu okolním světelným podmínkám a schopnost přehrávat fotografie, audio soubory a videa. Digitální rámečky Toshiba TEKBRIGHT a GIGAFRAME mohou sloužit jako zajímavý dekorativní prvek v kanceláři či domácnosti pro ukázku digitálního fotoarchivu a současně podporují funkce zobrazení hodin a kalendáře. Prolínající se obrázky lze doplnit doprovodným zvukem. Některé modely umožňují přehrávat navíc i pohyblivá videa. Soubory můžete nahrát do interní paměti jednotlivých produktů nebo je lze uložit na paměťové karty, pro něž mají rámečky připraveny řadu slotů s podporou nejrozšířenějších formátů karet.

Digitální rámečky využívají napájení z elektrické sítě, modely GIGAFRAME Q81 a L81 mohou pracovat i samostatně s využitím interní baterie. Tak můžete ukazovat vaše fotografie svým přátelům opravdu kdekoli. Vybrané modely (GIGAFRAME L80 a L81) je možné připojit k PC a jejich uživatel tím může získat druhý displej, fungující jako rozšíření pracovní plochy počítače.

Digitální rámeček Toshiba TEKBRIGHT
Prvním modelem z nabídky společnosti Toshiba je rámeček TEKBRIGHT, který dokáže přehrávat vybrané fotografie s hudbou spuštěnou na pozadí a umožňuje funkci kalendáře s přehrávanými obrázky na pozadí. Rámeček TEKBRIGHT využívá pro zobrazení LCD displej s úhlopříčkou 7“ a má fyzické rozlišení 720 x 480 obrazových bodů. V dolní části rámečku jsou zabudovány dotykové ovládací prvky. Ty nejsou běžně vidět, teprve po dotyku se všech 8 ovládacích tlačítek podsvítí modrou barvou. Díky tomu lze měnit nastavení funkcí rámečku i v naprosté tmě. Interní paměť digitálního rámečku 64 MB je možné snadno rozšířit využitím paměťové karty SD, SDHC, MMC, MS, xD a CF.

• Velikost a typ displeje: 7” TFT LCD
• Rozlišení panelu: WVGA 800 x 480
• Aktivní rozlišení displeje: 720 x 480
• Poměr stran: 6:4
• Interní paměť: 64 MB
• Podporované formáty souborů: obrázky JPEG, BMP, zvuk MP3
• Další vlastnosti: automatické kopírování souborů, automatické stažení, automatická změna velikosti, hodiny, kalendář
• Reproduktory: 1 x 1 W
• Připojení: 1 x USB, čtečka karet: CF, SD, MS, MS Pro, MMC, xD
• Spotřeba energie: 4,5 W (provozní)
• Doporučená koncová cena v ČR: 2.990,- Kč s DPH

Digitální rámečky GIGAFRAME Q80 A Q81
Nové rámečky s označením GIGAFRAME Q80 a Q81 zobrazují snímky na větším LCD displeji s úhlopříčkou 8“ a nabízejí rozlišení 800 x 600 bodů. Kromě funkcí obsažených v modelu TEKBRIGHT nabízí rámečky GIGAFRAME Q80 a Q81 navíc možnost přehrávání pohyblivého videa v několika formátech. K dispozici je shodné ovládání dotykovými tlačítky s modrým podsvícením. Model Q81 je vybaven vestavěnou baterií a je možné jej tedy používat i mimo dosah elektrické sítě. Kromě většího rozlišení a úhlopříčky nabízejí modely GIGAFRAME Q80 a Q81 také větší interní paměť 128 MB. Tu lze samozřejmě zvětšit s využitím paměťových karet SD, SDHC, MMC, MS a xD.

• Velikost a typ displeje: 8” TFT LCD
• Rozlišení panelu: SVGA 800 x 600
• Aktivní rozlišení displeje: SVGA 800 x 600
• Poměr stran: 4:3
• Interní paměť: 128 MB
• Senzor otočení zajišťující automatickou orientaci fotografie (pouze typ Q81)
• Senzor osvětlení zajišťující automatické nastavení jasu
• Podporované formáty souborů: obrázky JPEG, BMP, zvuk MP3, AAC, OGG
• Podporované formáty videa: Motion JPEG, MPEG 2/4, WMV, H.263, H.264
• Reproduktory: 2 x 0,5 W
• Připojení: 1 x USB, čtečka karet: CF, SD, MS, MS Pro, MMC, xD,
• Baterie: interní 1 100 mAh, doba provozu s baterií přibližně 30 minut (pouze typ Q81)
• Spotřeba energie: 4,5 W (provozní)
• Rozměry (včetně stojánku): 291 x 250 x 96 mm (D x Š x H)
• Hmotnost: 700 g (typ Q80), 910 g (typ Q81)
• Typ Q80 - doporučená koncová cena v ČR je 3.590,- Kč s DPH
• Typ Q81 - doporučená koncová cena v ČR je 3.990,- Kč s DPH

Digitální rámečky GIGAFRAME L80 a L81
Poslední dvojice rámečků patří k nejlépe vybaveným produktům této kategorie na našem trhu. Fotorámečky GIGAFRAME L80 a L81 se mohou pochlubit LCD panely s úhlopříčkou 8,4“ nabízející rozlišení 800 x 600 obrazových bodů a pětiúrovňové nastavení jasu v rozsahu 100 – 220 nit při kontrastu 400:1. Ostré a jasné zobrazení ocení uživatelé jak při prohlížení fotografií nebo videosouborů, tak při práci s počítačem. Tyto fotorámečky je totiž možné připojit k PC. Tak mohou sloužit jako druhý displej a rozšířit pracovní plochu počítače. Fotorámeček L81 je vybaven vnitřní baterií. Obrázky spuštěné například v dodávané aplikaci 3D Album je tedy možné prohlížet i bez vnějšího zdroje napájení. Fotorámeček L81 reaguje díky senzorům osvětlení a otočení interaktivně na okolní podmínky a nabízí tak výbornou kvalitu zobrazení za všech okolností.

• Velikost a typ displeje: 8,4” TFT LCD
• Rozlišení panelu: SVGA 800 x 600
• Aktivní rozlišení displeje: SVGA 800 x 600
• Poměr stran: 4:3
• Interní paměť: 128 MB NAND Flash
• Jas: 5 úrovní v rozsahu 100 – 200 nit
• Kontrast 400:1
• Provozní režimy: Miniatury (podpora až 16 obrázků), prezentace (s přechodovým efektem), přehrávání zvuku a videa, kalendář, hodiny, alarm, režim časovače pro automatické zapnutí a vypnutí, režim vedlejšího zobrazení a režim 3D Album
• Senzor otočení zajišťující automatickou orientaci fotografie (pouze typ L81)
• Senzor osvětlení zajišťující automatické nastavení jasu
• Podporované formáty souborů:obrázky JPEG, BMP, zvuk MP3
• Podporované formáty souborů - video: Motion JPEG, MPEG1, MPEG2, MPEG4, H.263
• Reproduktory: 2 \xD7 0,5 W (stereo)
• Rozhraní: USB 2.0
• Připojení: USB, čtečka karet: SD (podpora SDHC až 32GB), MS, MS Pro, MMC, xD,
• Příručka a uživatelské rozhraní v těchto jazycích: EN, CZ, GR, HU, PL, RU, SK, TR
• Baterie: interní lithiopolymerová baterie 1 500 mAh, doba provozu s baterií přibližně 50 minut (pouze typ L81)
• Typ L80 - doporučená koncová cena v ČR je 3.990,- Kč s DPH
• Typ L81 - doporučená koncová cena v ČR je 4.490,- Kč s DPH

Další informace jsou k dispozici na www.toshiba.cz.