Síť (data) přes elektrické zásuvky D-Link DHP-303

16. 12. 2008 15:20    Rubrika: Tiskové zprávy

D-Link DHP-303: Bezpečný internet ze zásuvky

Síť (data) přes elektrické zásuvky D-Link DHP-303

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Netahejte kabely, využijte elektrickou síť s novým internetovým řešením od společnosti D-Link

D-Link, výrobce end-to-end síťových řešení pro firmy i domácnosti, představuje novou síťovou sadu Powerline – DHP-302 a DHP-303, která umožňuje domácím uživatelům vytvořit nebo rozšířit jejich počítačovou síť prostřednictvím standardní eletrické zásuvky. Data pro HD video, hudbu a další aplikace lze přitom přenášet rychlostí až 200 Mb/s.

Nová síťová sada D-Link DHP-303 obsahuje dva ethernetové adaptéry Powerline HD, díky kterým lze do domácí sítě přidat další síťová zařízení, jako jsou například počítače, HD přehrávače médií, herní konzole či routery a síťová úložiště dat – a to pomocí domovních elektrických rozvodů a všudypřítomných elektrických zásuvek. Jde proto o ideální řešení pro domácnosti nebo malé kanceláře, kde by železobetonové zdi, rozdíl několika podlaží nebo jiné architektonické překážky mohly blokovat bezdrátový signál. Pouhým připojením jednoho adaptéru PowerLine do existující elektrické zásuvky tak můžete přeměnit každou elektrickou zásuvku v potenciální síťovou přípojku.

K PowerLine HD ethernetovému adaptéru od společnosti D-Link můžete připojit přepínač nebo bezdrátový přístupový bod (AP) a propojit tak více zařízení
i v nejvzdálenějších koutech vašeho domu.

Adaptéry Powerline HD využívají nejnovejší technologii poskytující až 200Mb/s přenosovou rychlost, a proto se výborně hodí pro aplikace náročné na šířku pásma – například pro streamování HD médií, hraní on-line her a využívání dalších moderních aplikací určených pro opravdovou digitální domácnost. Pro podporu maximální propustnosti obsahují adaptéry D-Link dále funkci Quality of Service (QoS), která řídí prioritu datových paketů, aby se zlepšilo streamování HD videa a zvuku, hraní on-line her a telefonování přes internet (VoIP).

Oproti předchozím modelům se adaptéry DHP-302 a DHP-303 mohou navíc pochlubit funkcí 3DES šifrování pro zabezpečení vašeho připojení a utajení citlivých informací. Zabezpečení můžete snadno nastavit tlačítkem na boku adaptéru. Dále pak nechybí ani standby mód pro úsporu energie - pokud po určitou dobu neprobíhá vysílání ani příjem dat, přejde adaptér automaticky do klidového režimu, a tím se ušetří energie.

Adaptéry jsou kompatibilní se zařízeními jiných výrobců, založenými na stejném standardu UPA.

Funkce a vlastnosti
• Jeden 10/100 Mb/s ethernetový port pro připojení ke směrovači, set-top boxu, přehrávači médií a dalším zařízením.
• Kontakty pro přímé připojení do elektrické zásuvky
• Rychlost přenosu surových dat až 200 Mb/s
• Nastavení zabezpečení s 3DES šifrováním dat pouhým stisknutím tlačítka
• Vestavěná funkce Quality of Service (QoS) pro řízení priority dat pro video, internetové telefonování (VoIP) a hry
• Snadná plug-and-play instalace
• Ovládání přes utilitu ve Windows
• 3DES šifrování pro zabezpečení připojení
• Pohotovostní režim pro úsporu energie

Předpokládaná cena nové síťové sady D-Link DHP-303 činí 3 840 Kč včetně DPH.

Tiskové zprávy

Diskuse