Telefónica O2 Business Solutions

19. 12. 2008 08:50    Rubrika: Tiskové zprávy

Telefónica O2 Business Solutions – nová dcera společnosti Telefónica O2

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Od začátku roku 2009 se zákazníci, obchodní partneři a odborná veřejnost budou setkávat s novou značkou skupiny Telefónica O2 Czech Republic. Společnost je největším poskytovatelem hlasových a datových služeb v České republice a velmi úspěšná je i v oblasti poskytování konzultací, systémové integraci a poskytování řízených služeb. Právě tyto činnosti budou nyní sloučeny do společnosti Telefónica O2 Business Solutions, která vzniká fúzí dosavadních dceřiných společností Deltax Systems a Telefónica O2 Services. Tímto krokem dochází k završení integrace aktivit O2 v oblasti ICT.

"Posláním společnostiTelefónica O2 Business Solutions bude výrazně přispět mateřské společnosti k získání nejvyšší pozice na žebříčku poskytovatelů služeb ICT," říká Salvador Anglada, generální ředitel Telefónica O2. "Rozhodnutí představenstva integrovat naše aktivity v oblasti ICT do jednoho subjektu přinese hned několik výhod. Jde zejména o zjednodušení modelu řízení a procesů, lepší využití zdrojů a zvýšení provozní efektivity," dodává.

Integrace bude znamenat určitý historický mezník ve vývoji českého ICT trhu. Telefónica O2 Business Solutions se stane prvním konvergovaným ICT providerem, který je zároveň schopen poskytovat i end-to-end služby. Velkou výhodou bude silné zázemí mateřské společnosti, která má v současné době zhruba 8700 zaměstnanců a provozuje přes 8 milionů aktivních linek. Z jejího portfolia bude mít k dispozici kompletní nabídku produktů, které jsou poskytovány předním subjektům z veřejného i soukromého sektoru. Mezi zákazníky patří nadnárodní koncerny, ministerstva, ale i střední a malé firmy nebo živnostníci. Nová společnost bude jako jediná na trhu schopna nabídnout kompletní spektrum ICT služeb. To zahrnuje dodání pevných i mobilních telco služeb (data i hlas), koncových stanic i síťové infrastruktury, vývoj a implementaci vlastního softwaru podle přání zákazníka, řešení bezpečnosti, systémovou integraci, kompletní provoz a údržbu všech technologií, outsourcing vybraných služeb a konzultaci nových požadavků včetně proškolení zaměstnanců.

O kvalitě dodávaných řešení svědčí velké množství certifikací a ocenění, které společnost vlastní. V letošním roce například získala hlavní ocenění jako TOP systémový integrátor v prestižním TOP programu, který každoročně hodnotí nejvýznamnější poskytovatele ICT služeb na českém trhu. Vysoká hodnocení získávají i samotné produkty společnosti, například služba O2 Počítačové řešení se stala IT Produktem roku.

Tiskové zprávy

Diskuse