CES 2009 - zajímavosti, akce a vystavované novinky

22. 12. 2008 17:41    Rubrika: Tiskové zprávy

A ZAJIŠŤUJÍ TÉTO UDÁLOSTI CELOSVĚTOVÝ VÝZNAM

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění



Na veletrhu CES se očekává účast více než 1.100 zahraničních vystavovatelů

Na největším veletrhu spotřební elektroniky na světě – 2009 International CES® – se více než 1.100 společností ze zemí mimo Spojené státy připojí k přibližně 1.600 inovativních amerických firem a společně představí nejnovější produkty spotřební elektroniky (CE). Vystavující firmy budou zastupovat přes 30 kategorií spotřebních technologií.

Mezinárodní veletrh International CES 2009 se bude konat od 8. do 11. ledna v Las Vegas v Nevadě a přiláká přes 25.000 návštěvníků ze 140 zemí. Očekává se účast celkem 2.700 vystavovatelů, přičemž 300 firem z tohoto počtu se veletrhu účastní vůbec poprvé, a své nejnovější produkty z oblasti spotřební elektroniky představí na výstavním prostoru s čistou plochou asi 15.800 čtverečných metrů.

„Veletrh CES má jedinečně bohatý záběr oproti všem jiným celosvětovým akcím a nabízí nejširšímu spektru mezinárodních a amerických návštěvníků přístup ke všem úrovním ekosystému spotřební elektroniky od vynálezců technologií po OEM, vývojáře, tvůrce pořadů pro vysílání a prodejce,“ řekl Tony King-Smith, viceprezident pro marketing britské společnosti Imagination Technologies. „Existuje jen několik málo akcí, kde můžeme vedle sebe vystavit nejnovější IP jádra prakticky rovnou z laboratoře a současně spotřební produkty z naší čistě digitální divize – a můžeme mít jistotu, že pro obě oblasti zde bude stejně relevantní publikum. CES je pro naše odvětví akce, kterou prostě nelze nenavštívit – jde o nastartování celého dalšího roku.“

Letos bude veletrh CES hostit celou řadu CE Spotlights přímo na výstavní ploše, z nichž mezi nejdůležitější patří: Content@CES, neopominutelné místo setkání komunity zabývající se tvorbou pořadů, včetně společností, které vytvářejí, dodávají a distribuují programy v jedné centrální lokaci; Digital Imaging Showcase, kde se zúčastní přes 30 firem na ploše 650 čtverečných metrů výstavní plochy, jež poskytují řešení pro prodejce zařízení pro zpracování digitálního obrazu a spotřební elektroniky; Gaming Showcase se bude orientovat na hardware pro hráče, software a odpočinkové hry pro celou škálu zařízení spotřební elektroniky; a Kids@Play nabídne příležitost pro setkání s prodejci, poskytovateli pořadů, distributory, vývojáři her a výrobci hardware, kteří posouvají dopředu svět, který obývají dnešní „digitální“ děti.

„Pro nás byla tato událost důležitá vždy kvůli mezinárodnímu zastoupení návštěvníků, které přitáhne, a současně kvůli jedinečné příležitosti navázat kontakty s tolika tiskovými médii,“ řekl Jack Shafton, ředitel obchodu a marketingu společnosti Paradigm Electronics z Toronta. „Letos bude veletrh CES pro naše značky obzvláště zásadní, protože představujeme skvělé nové verze dvou produktových řad reproduktorů Paradigm Reference a dále i novou verzi řady audiovizuálních procesorů Anthem.“

Mezi další atrakce, které by návštěvníci neměli pominout, patří: Location Based Services pro poskytovatele technologií na zakázku, jež poskytují vysoce personalizované mobilní služby odvozené podle místa, kde mají být poskytovány; Sustainable Planet představí produkty a služby umožňující, aby každý člověk na této planetě mohl mít připojení k Internetu, přístup k informacím a mohl žít životním stylem, jenž bude udržitelný; Silvers Summit představí produkty a služby pro nadšence, kteří tak mohou být neustále v akci, bavit se, být v kontaktu a to vše zdravě; a Wireless World, kde prominentní společnosti tohoto odvětví budou předvádět žhavé novinky v oblasti mobilních telefonů a jejich příslušenství.

„CES je naprostou nutností pro každou firmu z odvětví spotřební elektroniky. Náš stánek máme na veletrhu CES každý rok a pokaždé díky tomu získáme velmi přínosné obchodní příležitosti,“ řekl Radomir Jovanovic, prezident a CEO společnosti SPiDCOM Technologies, což je známý francouzský výrobce polovodičů pro PLC a EoC. „Letos představíme náš nový chip HomePlug AV. Toto představení bude v PLC oboru přelomovým bodem, protože HomePlug je jediná aliance poskytovatelů vícezdrojových chipů.“

Mezinárodní veletrh CES 2009 bude hostit více než 15 TechZones představujících specifické technologie pro konkrétní obory. Část těchto TechZones bude umístěna v Sands Expo a v Benátském pavilónu Kongresového centra, kde jsou současně vystavené produkty, které získaly ceny za nejlepší inovace v oblasti designu a konstrukce. Jako nejnovější trendy se představí například Vyspělé displeje, Digitální zdraví, Zelenější gadgets, Robotika, Možnosti zpřístupnění, Technologie v nově vznikajících trzích a mnoho dalších.

Mimoto ve středu 7. ledna 2009 začíná na CES neuvěřitelný program konferencí. Jeho součástí je přes 200 konferencí, na nichž promluví více než 500 řečníků a záběr jejich témat bude velmi široký – bude mezi ně patřit například: digitální zpracování obrazu, nově vznikající technologie, technologie pro domácí zábavu a životní styl, technologie pro použití v automobilech, bezdrátové a zelené technologie.

„Na veletrhu CES jsou k vidění nejvyspělejší technologie z oblasti spotřební elektroniky a návštěvníci tak mají možnost s předstihem okusit zážitky, které jim nabídnou nejnovější multimédia,“ řekl Martin Rofheart, hlavní viceprezident a generální ředitel divize analogových produktů a produktů se smíšenými signály torontské společnosti Gennum Corporation. „Letos předvedeme, že dokážeme propojit zařízení s HDMI 1.3 s plným rozlišením a zobrazovací přístroj na vzdálenost až 100 metrů – a to pomocí standardního kabelu. Naše řešení dává možnost propojit přehrávače Blu-ray disků, ploché televizory, počítače a digitální rekordéry a spotřebitelé přitom mají naprostou volnost při výběru umístění svých multimediálních komponentů pro domácí kina, aniž by došlo ke snížení kvality a zážitku ze sledování takto brilantního obrazu.“

Úplný seznam vystavovatelů na veletrhu CES řazený podle geografického umístění nebo kategorie produktů naleznete v adresáři vystavovatelů na adrese CESweb.org.

CHYSTANÉ AKCE
• CES Unveiled: The Official Press Event of the International CES
6. ledna 2009, Las Vegas, NV
• 2009 International CES
8.-11. ledna 2009, Las Vegas, NV
• Digital Music Forum East
24.-25. února 2009, New York, NY
• Greener Gadgets Conference
27. února 2009, New York, NY
• EHX Spring 2009
10.-14. března 2009, Orlando, FL
• Digital Patriots Dinner
22. dubna 2009, Washington, DC
• CEA Washington Forum
22.-23. dubna 2009, Washington, DC
• LA Games Conference
28.-29. dubna 2009, Hollywood, CA
• CONNECTIONS™: The Digital Living Conference and Showcase
2.-4. června, Santa Clara, CA
• Digital Downtown
10.-12. června 2009, New York, NY
• 13th Annual CEO Summit
17.-20. června 2009, Dana Point, CA
• 2009 SINOCES
9.-12. července 2009, Qingdao, Čína
• 2009 CEA Industry Forum
18.-21. října 2009, Phoenix, AZ
• CES New York Press Preview featuring CES Unveiled @ NY
10. listopadu 2009, New York, NY

Tiskové zprávy

Diskuse