Dálkový ovladač Logitech Harmony 1100

7. 1. 2009 08:38    Rubrika: Tiskové zprávy

Vítězný dotyk: univerzální dálkový ovladač Logitech Harmony 1100 nabízí dotykový displej s možností vlastního přizpůsobení

Dálkový ovladač Logitech Harmony 1100

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Další model z rodiny dálkových ovladačů Harmony získává druhým rokem po sobě cenu CES 2009 za nejlepší inovaci v oblasti designu a konstrukce v kategorii produktů pro domácí zábavu

Dejte sbohem složitým seznamům a dlouhému vysvětlování jak používat váš systém pro domácí zábavu. Dnes na veletrhu spotřební elektroniky Consumer Electronics Show společnost Logitech představila vyspělý univerzální dálkový ovladač Logitech® Harmony® 1100, který vám díky plnobarevnému dotykovému displeji s úhlopříčkou 3,5 palce (8,9 cm) s možností vlastního nastavení poskytuje výkonný a pohodlný nástroj pro ovládání vašeho systému pro domácí zábavu. Novinkou tohoto posledního modelu dálkového ovladače Logitech je možnost umístit si na dotykovém displeji příkazy, které si budete přát, kamkoli podle svého. Univerzální dálkový ovladač Harmony 1100 získal ocenění CES 2009 za nejlepší inovaci v oblasti designu a konstrukce v kategorii produktů pro domácí zábavu – společnost Logitech tuto cenu za dálkové ovladače z rodiny Harmony získává letos podruhé za sebou.
„Model Harmony 1100 je přirozeným pokračováním a rozvíjením příslibů, které řada dálkových ovladačů Harmony nabízí – zjednodušit složité ovládání dnešních systémů pro domácí zábavu,“ řekl Ashish Arora, viceprezident a generální ředitel obchodní divize ovladačů Harmony společnosti Logitech. „Stále více lidí žádá od domácí zábavy co nejvíce a ovladač Harmony 1100 jim pomůže, aby jejich zážitek ze zábavy byl co nejméně rušený – a navíc za zlomek ceny tradičních dálkových ovladačů programovaných na zakázku.“
Dálkový ovladač Harmony 1100 se vejde do dlaně a lze tak říci, že kontrolu nad svým systémem pro domácí zábavu máte v rukou – stačí stisknutí jediného tlačítka. Díky plně přepracovanému softwaru, dotykovému displeji s úhlopříčkou 3,5 palce (8,9 cm) – který má rozlišení QVGA – získáváte dokonalou základnu pro ovládání svého systému. Nový software ovladače Harmony vám dává možnost vybrat si příkazy, které používáte nejčastěji, a umístit je na displej. Pokud například rádi sledujete filmy a často používáte tlačítka „přehrávání“ a „pauza“, můžete ovladači Harmony říci, aby se tato tlačítka objevila na displeji a byla připravena k použití, jakmile si nějaký film pustíte.
Kromě displeje s možností přizpůsobení podle vlastních potřeb nabízí ovladač Harmony 1100 další drobné detaily, jež rovněž jeho používání ještě více usnadňují, například prvky sloužící pro orientaci po hmatu, které jsou umístěny okolo dotykového displeje a pomáhají najít správnou polohu pro prsty, abyste vždy vybrali správný příkaz. Horní kryt je z broušeného hliníku a spodní je na dotek měkký, takže držení ovladače je velmi pohodlné a ovladač se současně blýskne jako stylový doplněk vašeho obývacího pokoje. Ovladač Harmony 1100 má navíc možnost dobíjení – nikdy již nebudete muset měnit baterie.
Abyste svůj domov mohli mít co nejkrásnější, je ovladač Harmony 1100 vybaven možností vysokofrekvenčního (rádiového) ovládání. Ve spojení s přijímačem Harmony® RF Extender (prodává se samostatně) může Harmony 1100 ovládat zařízení umístěná za zavřenými dvířky skříně se systémem pro domácí zábavu nebo dokonce přístroje v jiné místnosti (až do vzdálenosti 30 metrů).
Od zábavy vás dělí jediný dotyk
Ovladač Harmony 1100 nabízí všechny nyní již široce známé přednosti společné pro celou rodinu univerzálních dálkových ovladačů Harmony, včetně exkluzivního systému ovládání souhrnných činností jediným stiskem tlačítka, podpory největší databáze ovládacích příkazů audiovizuálních zařízení na světě a pohodlnému procesu nastavení přes Internet. Dálkový ovladač Harmony 1100 vaši zábavu zjednoduší díky možnosti řídit rámcové činnosti jediným tlačítkem. Kdokoli z rodiny, vašich přátel a dokonce i paní na hlídání si může snadno zvolit, co budou chtít udělat – stačí vybrat odpovídající ikonu na displeji – například „Sledovat televizi“ – a dálkový ovladač Harmony 1100 obstará vše ostatní. Zapne televizor, přehrávač DVD, A/V receiver a případně další potřebné přístroje. Není nutné ovládat jednotlivé komponenty systému samostatně – dálkový ovladač Harmony 1100 hravě zvládne vše sám.
Průvodce nastavením pomocí Internetu
Díky procesu nastavení přes Internet je ovladač Harmony 1100 připraven k použití během nejkratší možné doby. Celým procesem vás provází intuitivní průvodce a na internetovém uživatelském rozhraní ovladače Harmony 1100 jen snadno zadáte značku a model komponent vašeho systému pro domácí zábavu. Na základě těchto informací se automaticky vyhledají charakteristiky, diskrétní kódy a příkazy pro infračervené ovládání z internetové databáze společnosti Logitech zahrnující přes 225.000 přístrojů od více než 5.000 výrobců. Pokud by v databázi některý přístroj nebyl, je snadné jej rychle doplnit. Pokud svůj systém pro domácí zábavu rozšíříte o nové zařízení, můžete si být jisti, že Harmony 1100 bude fungovat bez problémů se zařízeními, která máte dnes, a stejně tak dobře i s těmi, která si pořídíte v budoucnu.
Cena a dostupnost
Univerzální dálkový ovladač Harmony 1100 by měl být v Evropě k dostání počátkem února za doporučenou maloobchodní cenu 12.190,- Kč.

Tiskové zprávy

Diskuse