Symantec - dostupnosti a obnovení po zhroucení prostředí VMware

7. 1. 2009 09:01    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Symantec přináší řešení vysoké dostupnosti a obnovení po zhroucení pro prostředí VMware

Integrace softwaru Veritas Cluster Server s produkty VMware vCenter a iniciativa zaměřená na společnou podporu poskytují zákazníkům komplexní dostupnost aplikací

Společnost Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) oznámila spolupráci se společností VMware na vytvoření řešení vysoké dostupnosti a obnovení po zhroucení pro prostředí VMware. Tato iniciativa zahrnuje: společnou podporu prostřednictvím sítě TSANet (Technical Support Alliance Network) pro společné zákazníky využívající řešení Veritas Cluster Server (VCS) for VMware ESX společnosti Symantec v prostředích VMware, integraci softwaru VCS a VMware Infrastructure pro vytvoření doplňkových řešení vysoké dostupnosti a obnovení po zhroucení a rozšíření řešení VCS umožňující vysokou dostupnost a obnovení po zhroucení pro produkty VMware vCenter.
„Ve společnosti VMware jsme potěšeni tím, že společnost Symantec poskytuje řešení jako VCS pro vysokou dostupnost, která se integrují s virtualizací VMware, doplňují ji a posilují význam rozsáhlého ekosystému partnerů, který pomáhá odlišit virtualizaci VMware od konkurence,“ řekl Shekar Ayyar, vice president of infrastructure alliances ve společnosti VMware. „Těšíme se na pokračování spolupráce se společností Symantec, která umožní podporu softwaru VCS pro uživatele systémů VMware a zvýší spokojenost společných zákazníků díky iniciativám, jako je dnes oznámená dohoda o společné podpoře prostřednictvím sítě TSANet.“
Iniciativa zaměřená na společnou podporu společností Symantec a VMware prostřednictvím sítě TSANet umožňuje využít vysoce vyškolenou podporu při řešení potřeb zákazníků v oblasti vysoké dostupnosti. Společnost Symantec je již globálním členem sítě TSANet a nyní se zapojila do komunity společné podpory virtualizace, kterou počátkem tohoto roku založila společnost VMware s cílem podpořit spolupráci při poskytování podpory společným podnikovým zákazníkům. Koordinovaná reakce, výměna informací a kratší doby odezvy zlepší podporu společných zákazníků.
Software VCS společnosti Symantec je doplňkové řešení pro prostředí VMware a chrání důležité aplikace před neplánovanými prostoji. Řešení VCS přistupuje k otázkám vysoké dostupnosti a obnovení po zhroucení z pohledu aplikací a proto poskytuje komplexní ochranu před výpadky bez ohledu na to, kde a jak k nim dochází. Řešení VCS je plně integrované s produkty VMware vCenter a doplňuje klíčové funkce softwaru VMware, jako je VMware VMotionTM pro zkrácení plánovaných prostojů a Distributed Resource Scheduler (DRS) pro aktivní správu zatížení.
Software VCS a VMware Infrastructure společně poskytují zákazníkům vynikající ochranu před prostoji, a to jak plánovanými, tak neplánovanými. Software VCS je součástí skupiny řešení VCS pro vysokou dostupnost a obnovení po zhroucení, která jsou k dispozici pro heterogenní fyzická a virtuální prostředí a tvoří společnou platformu vysoké dostupnosti a obnovení po zhroucení v moderním datovém centru.
Společnost Symantec také vyvinula nová zlepšení softwaru VCS, která poskytují podporu vysoké dostupnosti pro produkty VMware vCenter a tím doplňují ochranu u důležité součásti virtuální infrastruktury. Každý čtvrtý respondent v nedávném průzkumu obnovení po zhroucení financovaném společností Symantec uvedl, že ochrana produktů VMware vCenter je jeden ze dvou největších problémů při zajišťování vysoké dostupnosti virtuálních prostředí. Řešení VCS nyní chrání před neplánovanými prostoji nejen aplikace, ale také produkty VMware vCenter a tím umožňuje dostupnost důležitých služeb, jako je zřizování virtuálních počítačů, sledování výkonu, řízení využití a přenesení spuštěných virtuálních počítačů pomocí technologie VMware VMotion.
„Virtualizace zvyšuje potřebu řešení vysoké dostupnosti a obnovení po zhroucení, která chrání dostupnost důležitých aplikací,“ řekl Mark Lohmeyer, vice president of Veritas Cluster Server Group ve společnosti Symantec. „Je pro nás potěšením, že můžeme ve spolupráci se společností VMware vytvořit platformu vysoké dostupnosti a obnovení po zhroucení pro neplánované prostoje, která doplňuje stávající technologii VMware, jako je VMotion pro plánované prostoje, a tím zajišťuje úplnou dostupnost aplikací. Společnosti Symantec a VMware poskytnou organizacím integrovaná řešení dostupnosti a podporu, která zajistí neustálou úplnou ochranu jejich aplikací.“