Jednooké zrcadlovky Canon slaví 50 let

8. 1. 2009 13:37    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Canon slaví 50 let jednookých zrcadlovek

Jednooké zrcadlovky Canon slaví 50 let

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Canon dnes oznamuje milník ve své historii – 50leté výročí jednookých zrcadlovek Canon (SLR – single lens reflex). Společnost Canon vyrábí a prodává jednooké zrcadlovky od uvedení modelu Canon Flex v květnu 1959. V současné době představují jednooké zrcadlovky Canon pro obor amatérské i profesionální fotografie jedinečný standard a k dnešnímu datu jich bylo na celém světě prodáno přes 50 milionů.

Řada EOS byla uvedena na trh v roce 1987 v podobě modelu EOS 650
a objektivového systému řady EF (Electro focus), kdy fotoaparát a objektiv komunikují prostřednictvím elektrických kontaktů, a ne mechanicky, jak tomu bylo dříve. Fotoaparáty řady EOS a objektivy EF se staly velice populárními. Celosvětově bylo prodáno přes 40 milionů objektivů EF, přičemž neuvěřitelné množství 10 milionů bylo vyrobeno v období posledních 3 let, a to díky převratné změně v oboru fotografie a jejímu největšímu rozkvětu, kdy prošla přechodem z filmu na digitální technologie.

K opravdovému přelomu došlo v září 2003, kdy byl na trh uveden fotoaparát EOS 300D. EOS 300D byl první cenově dostupnou zrcadlovkou určenou pro běžné spotřebitele, která světový trh vzala doslova útokem. Profesionální fotoaparáty řady EOS-1 a objektivy EF si pak volí převážná většina světových zpravodajských a sportovních fotoreportérů.

Společnost Canon i nadále sází na inovaci. Nový model EOS 5D Mark II je první fotoaparát, který snímá Full HD video a pro fotožurnalisty a fotoreportéry otvírá nesčetné nové možnosti. Díky nepřetržitým investicím do výzkumu a vývoje a naslouchání podnětům ze strany uživatelů svých produktů bude společnost Canon i nadále nabízet fotografům nejlepší dostupné nástroje a zůstane vůdčí silou udávající tón v oboru zpracování obrazu v příštích 50 letech.

Tiskové zprávy

Diskuse